Μήνυμα της Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας σε όλες τις γυναίκες!

| Ετικέτες , | Posted On Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

8 ΜΑΡΤΙΟΥ!  ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Ημέρα περισυλλογής! Ημέρα απόδοσης τιμής και σεβασμού στις πρωτοπόρες γυναίκες που πάλεψαν για δικαιοσύνη και ισότητα ανάμεσα στα δυο φύλα.

Η ημέρα της Γυναίκας αποκλείεται να είναι απλά και μόνο αφορμή για να βγούμε με τις φίλες μας να διασκεδάσουμε, ούτε πάλι επετειακή υπενθύμιση απάνθρωπων πράξεων όπως ο λιθοβολισμός μέχρι θανάτου, oμαδικοί βιασμοί κ.τ.λ. Σκοπός της ημέρας είναι να διατηρηθεί η ανάμνηση της πρώτης διαδήλωσης, θυσίας των γυναικών της Ν .Υόρκης το 1857... 


Ημέρα να θυμηθούμε τις πρώτες Ελληνίδες αγωνίστριες που έβαλαν τα θεμέλια και πάλεψαν για ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και εργασία των Ελληνίδων με πρωτοπόρο τη Καλλιρόη Παρέν. Από το 1909 όταν η πρώτη Ελληνίδα γιατρός Ελένη Παναγιοτάτου υποψήφια υφηγήτρια της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών απεπέμφθη από τους συναδέλφους της με το πίσω στην κουζίνα πίσω στην κουζίνα" έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα, πολλές κατακτήσεις.

Δυναμική πρωτιά στην εκπαίδευση, δυναμική είσοδος στην αγορά εργασίας. Κατακτήσεις που οι γυναίκες του τρίτου κόσμου ονειρεύονται και που δεν θα συμβούν ποτέ. Κατακτήσεις που έχουν γίνει ΕΙΡΗΝΙΚΑ γιαυτό τη μέρα αυτή γιορτάζεται και η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας στέλνει μήνυμα φιλίας, συναδέλφωσης και συνεργασίας σε όλες τις γυναίκες του νομού μας και εύχεται να συνεργαστούμε μαζί με τους άντρες [ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας] για μια κοινωνία όπου θα ζούμε όλοι Ειρηνικά χωρίς διακρίσεις φυλετικές, εθνικότητας και κοινωνικών αποκλεισμών. Αυτοσεβασμός και δικαιοσύνη ας μας χαρακτηρίζει για να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων που άλλωστε δικαιούμαστε σαν πηγή της ζωής και σύμβολο της εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού που είναι η γυναίκα. Ας ευχηθούμε η πολιτεία και όλοι μας να κάνουμε πράξη την οικουμενική διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη ζωή την ελευθερία και την ασφάλεια του προσώπου του.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΖΕΛΑ ΠΑΝΤΑΖΗ
orchomenos-press.blogspot.com

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Μήνυμα της Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας σε όλες τις γυναίκες!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν