Το χθεσινό διάγγελμα-παραλήρημα του Μουαμάρ Καντάφι

| Ετικέτες | Posted On Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Στις 17:53 ώρα Ελλάδας, ο Λίβυος ηγέτης εμφανίστηκε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. Το διάγγελμά του διήρκεσε πάνω από μια ώρα (μια ώρα και ένα τέταρτο συγκεκριμένα) και για πολλούς ήταν το παραλήρημα ενός ανθρώπου που ξέρει πως οι ωρες του στην εξουσία έχουν τελειώσει και ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα. Η ομιλία του έγινε σε έντονο ύφος, επιτέθηκε στους διαδηλωτές που ζητούν την παραίτησή του και ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία, αλλά «θα πεθάνω στη χώρα μου σαν μάρτυρας». «Δεν είμαι ο πρόεδρος τη Λιβύης για να παραιτηθώ. Είμαι ο ηγέτης της επανάστασης», πρόσθεσε...

«Ο Μουάμαρ Καντάφι δεν έχει επίσημη θέση από την οποία να παραιτηθεί. Ο Μουάμαρ Καντάφι είναι ο επικεφαλής της επανάστασης, είναι συνώνυμος των θυσιών μέχρι το θάνατο. Πρόκειται για τη χώρα μου, αυτή των γονιών και των προγόνων μου. Θα πολεμήσω μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου», υπογράμμισε, χτυπώντας τη γροθιά του στο έδρανο του βάθρου.

Απείλησε ευθέως με αιματοκύλησμα την ίδια του τη χώρα καθώς γνωστοποίησε ότι όποιος μετέχει στις διαδηλώσεις θα τιμωρείται ακόμη και με θάνατο! «Με βάση τους νόμους της Λιβύης όσοι διαδηλώνουν έχοντας στην κατοχή τους όπλα τιμωρούνται με θάνατο», είπε.

Επανέλαβε τις κατηγορίες πως στους διαδηλωτές, που ήταν νέοι άνθρωποι, είχαν δoθεί παραισθησιογόνα ναρκωτικά και τόνισε πως εξαιτίας των διαδηλώσεων η εικόνα της Λιβύης στο εξωτερικό έχει παραμορφωθεί. «Όλα τα αφρικανικά κράτη κοιτούν τη Λιβύη. Όλοι οι ηγέτες του κόσμου κοιτούν τη Λιβύη. Χαρακτήρισε όσους μετέχουν στις διαδηλώσεις εναντίον του «συμμορίτες», «προδότες» και «μισθοφόρους» που δεν εκπροσωπούν το λαό της Λιβύης.

Οι διαδηλωτές «υπηρετούν» το κακό και θέλουν να σας ταπειώσουν. Θέλουμε να ανακάμψουμε και να αντιδράσουμε αποτελεσματικά». Τους κατηγόρησε επίσης ότι «παίζουν» με την ενότητα της χώρας και πως πρέπει να εκτελούνται. «Θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε ισλαμικό κράτος. Θέλουν χάος, γένια και τουρμπάνια», είπε.


«Οι μάχες θα συνεχιστούν μέχρι να ελευθερωθεί η Λιβύη» συμπλήρωσε ο στρατηγός Καντάφι, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους διαδηλωτές πως ο βομβαρδισμός της Δευτέρας ήταν μόνο η αρχή!
«Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε βία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το σύνταγμα της χώρας», πρόσθεσε. Και δεν έκρυψε ότι έχει δώσει εντολή στο στρατό και την αστυνομία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

«Αντισταθήκαμε στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, δε θα παραδοθούμε τώρα» διεμήνυσε ο Καντάφι, ζητώντας από εκείνους που τον αγαπούν, να βγουν στους δρόμους, την Τετάρτη για να τον υποστηρίξουν και να «ασφαλίσουν τους δρόμους της Λιβύης».
Πρόσθεσε ότι την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η σύσταση νέων λαϊκών επιτροπών και κοινοτήτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα όσα είπε ο Καντάφι στην ομιλία του δεν έπαιξαν πυροσβεστικό ρόλο. Αντίθετα, εξαγρίωσαν τους διαδηλωτές. Εικόνες που μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα έδειχνε τους πολίτες να πετούν πέτρες σε αφίσες του Καντάφι και του γιού του.


newsit.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Το χθεσινό διάγγελμα-παραλήρημα του Μουαμάρ Καντάφι

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν