Χωρίς γιατρούς του ΙΚΑ ως την Παρασκευή - Επεισόδια έξω από το Υπουργείο Υγείας

| Ετικέτες | Posted On Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας κατά την πανιατρική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας (9πμ-1μμ) των νοσοκομειακών γιατρών και της 24ωρης απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας.

Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό...


Οι γιατροί παραμένουν έξω από το Υπουργείο Υγείας ζητώντας να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία.



Απεργία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος, προχωρούν σε δύο 48ωρες κυλιόμενες απεργίες.

Στο μεταξύ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 31.10.2010 σύμφωνα με το Ν. 3868/2010, ο οποίος καθιέρωσε την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, την οποία χαρακτηρίζουν "αντισυνταγματική και παράνομη".

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Πανελλαδικές 24ωρες απεργίες στις 4 , 7 και 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

nooz.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Χωρίς γιατρούς του ΙΚΑ ως την Παρασκευή - Επεισόδια έξω από το Υπουργείο Υγείας

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν