ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

| Ετικέτες , , | Posted On Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Με προβλήματα σήμερα η λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων και Νομαρχιών, μετά την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για σήμερα, σε όλους τους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις, για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου και 4ωρης στάσης εργασίας από τις 7,30 π.μ. έως τις 11,30 π.μ. για το υπόλοιπο προσωπικό.

    Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ζητούν την ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων υπαλλήλων...

    Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση, έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου θα διεξαχθεί συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για τη δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να εξετάζουν τη δυνατότητα της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

    Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ

    Στον ΟΣΕ, τη... σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν σήμερα οι Μηχανοδηγοί και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, με 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί, γεγονός που σημαίνει ότι τις ώρες της στάσεως εργασίας δεν θα κινηθεί καμιά αμαξοστοιχία κι έτσι δεκάδες δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού θα ματαιωθούν.

    Για την ίδια ημέρα από τις 9 το πρωί, έχουν εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι, θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επιδιώκοντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

    Το Σωματείο των εργαζομένων στην ΕΡΓΟΣΕ, μεταξύ άλλων, ζητεί «να σταματήσει η απαξίωση του σιδηροδρόμου και η κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΕΡΓΟΣΕ». Τα μέλη του Σωματείου υπενθυμίζουν ότι «ο αριθμός του προσωπικού (350 εργαζόμενοι) στην ΕΡΓΟΣΕ παραμένει σταθερός από το 2000 και ότι τα οικονομικά αποτελέσματα τής έως τώρα πορείας της εταιρείας, καταγράφουν μόνον θετικούς ισολογισμούς και επομένως δεν δημιουργούνται ελλείμματα».

    Χθες, οι εργαζόμενοι από τον Όμιλο του ΟΣΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού και στη συνέχεια, μαζί με απολυμένους του Μετρό και αντιπροσωπεία εργαζομένων στα τρόλεϊ, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, που είναι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα.

    Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΣΕ, Νικόλαο Κιουτσούκη, επέδωσε ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο ζητείται «να μην επιτραπεί η απόλυση κανενός εργαζόμενου στον Οργανισμό, ή ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η πώληση ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ σε ιδιώτες».

    Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, με 3ωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ, στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.

    Και οι παραγωγοί σε απεργία

    Απεργία πραγματοποιούν σήμερα και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών. Να σημειωθεί όμως ότι οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν καθώς οι έμποροι πωλητές δεν μετεχουν στην κινητοποίηση των παραγωγών.

    Συλλατήρια του ΠΑΜΕ

    Συλλαλητήρια πραγματοποιεί σήμερα το ΠΑΜΕ σε 58 πόλεις της χώρας, αντιδρώντας στις αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης και ΦΠΑ. Από την πλατεία Ομονοίας θα ξεκινήσει η πορεία στις 18:30. Μισή ώρα αργότερα (19:00) ξεκινά η πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

ana-mpa.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν