ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Από σήμερα αναπροσαρμόζεται προς τα πάνω το πλαφόν στα υγρά καύσιμα, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών, ενώ...επισημάνθηκε ότι δεν θα υπάρξουν διώξεις πρατηριούχων.
 
Χθες υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα για πρατηριούχο στην Καλλιθέα που διαπιστώθηκε από τα συνεργεία ελέγχου ότι πωλούσε την αμόλυβδη με τιμή ακριβότερη από το πλαφόν αλλά στη συνέχεια δεν ασκήθηκε δίωξη και από το υπουργείο σημειώνεται ότι θα γίνονται συστάσεις και θα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος για τις παραβάσεις αλλά δεν θα υπάρξουν διώξεις...

Οι πρατηριούχοι συναντήθηκαν χθες με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνό και ζήτησαν να αυξηθεί η τιμή του πλαφόν και να διαμορφωθεί περίπου στο 1,52 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη και το αίτημα βρήκε θετική ανταπόκριση από το υπουργείο. Σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων θα συναντηθούν με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλια και ακολούθως θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Στο αίτημα πάντως των πρατηριούχων να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα στάδια της διακίνησης και εμπορίας υγρών καυσίμων δεν ανταποκρίθηκε το υπουργείο και η τιμή που θα ανακοινωθεί σήμερα και πάλι θα αφορά μόνο τα πρατήρια.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος κ. Κιούσης χθες στην Αττική 250 πρατήρια πωλούσαν τις βενζίνες χαμηλότερα από το πλαφόν, 300 πρατήρια πωλούσαν με βάση το πλαφόν και 850 πρατήρια είχαν τιμές πάνω από το πλαφόν καθώς, όπως σημείωσε, η τιμή αγοράς στη χονδρική ήταν στα όρια του πλαφόν. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν ορισμένα πρατήρια να μην λειτουργήσουν χθες για να μην πωλούν με ζημιά.

Ακαρπη η συνάντηση Ρέππα-Ιδιοκτητών Φορτηγών & Βυτιοφόρων

Ακαρπη απέβη η νέα συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

Μετά τη συνάντηση, δεν έγιναν δηλώσεις από την πλευρά του υπουργού, ενώ οι συνδικαλιστές δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και κάλεσαν την κυβέρνηση έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αύριο, η αντιπροσωπεία των αυτοκινητιστών θα μεταβεί στη Βουλή, όπου θα εκθέσει τις απόψεις της στην αρμόδια επιτροπή, όπου συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο.

Δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου

«Πρέπει να καταστεί σαφές σε κάθε πλευρά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την κερδοσκοπία σε βάρος του Έλληνα πολίτη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και επισήμανε ότι «οι εντατικοί έλεγχοι που ακολούθησαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (για τη βενζίνη) έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των βενζινοπωλών συμμορφώθηκε, ενώ όσοι επιχείρησαν να κερδοσκοπήσουν θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».

Συμπλήρωσε δε ότι «η κυβέρνηση με τη προ-χθεσινή αστραπιαία αντίδρασή της για το πλαφόν στην τιμή της βενζίνης έδειξε την ισχυρή βούλησή της για την προστασία των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος, ειδικότερα από συμπεριφορές λίγων που δημιουργούν αναστάτωση, ή κάποιων που κερδοσκοπούν εκμεταλλευόμενοι αυτή την αναστάτωση».

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Η πορεία υλοποίησης δεσμεύσεων της κυβέρνησης, όπως αυτές απορρέουν από το μνημόνιο, για το τρίτο τρίμηνο, τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τη συμμετοχή πολλών υπουργών.

Σύμφωνα με υπουργούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, έγινε μια επισκόπηση για την εξέλιξη των δράσεων που έχουν δρομολογηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ανά υπουργείο, καθώς επίσης και για τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν προγραμματιστεί.

Επιπλέον συζητήθηκαν και οι προτεραιότητες για το τέταρτο τρίμηνο.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούσαν, μετά τη σύσκεψη, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, όσον αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεων έναντι του μνημονίου για το τρίτο τρίμηνο και εξέφραζαν αισιοδοξία για την πορεία των εσόδων στο 2010, προσθέτοντας ότι σε αυτά θα προσμετρηθούν και τα έσοδα του ερχόμενου Γενάρη και Φλεβάρη.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν ικανοποιητικό το επιτόκιο και το αποτέλεσμα της σημερινής έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Οσον αφορά στο σενάριο της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, οι ίδιες πηγές έθεσαν ως προϋπόθεση για να προκριθεί αυτή η λύση, την ύπαρξη μηχανισμών αναδιανομής, ο οποίος προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει.

Εκαναν μάλιστα λόγο για μέτρο εξυγίανσης και κοινωνικά δίκαιο "αν εφαρμοστεί σωστά". Παράλληλα έλεγαν ότι εξετάζονται και άλλα σενάρια.

Εξ άλλου οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν το Σεπτέμβριο ως "μήνα Ρέππα" και συμπλήρωναν μεταξύ άλλων ότι το θέμα του ανοίγματος για τα υπόλοιπα κλειστά επαγγέλματα θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Θόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ραγκούσης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Λούκα Κατσέλη, Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Ρέππας και Τίνα Μπιρμπίλη.

ΑΠΕ

Σχετικές Αναρτήσεις :



1 σχόλιο:

  1. Oloi erxosaste giro-giro kai kanis dhe ley tin alithia .Dhen ksero alithia ean fobounte kai olas .ta arvanitika ,ta vllakika eksafanizonte mazi me tin istoriki alithia kai istoriki onomasia .I Thespies legotane alios Dhimokastro mazi me oles tis palies onomasies .I pikri alithia einai afto .To leme,to sizitame.to apofasizoume .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν