"ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚ

| Ετικέτες , , | Posted On Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Μετά την ψηφοφορία επί της αρχής, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε χθες στη βουλή και η ψηφοφορία επί των άρθρων του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική για μια σειρά άρθρων μετά από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ. Αν και στην αρχή επικράτησε μια αμηχανία και δεδομένου ότι η Βουλή λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας λόγω της απεργία των υπαλλήλων , οι βουλευτές τελικά αποδέχτηκαν οι 14 ονομαστικές ψηφοφορίες να συμπτυχθούν σε μια...


Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν όλα τα άρθρα. Η Σοφία Σακοράφα, μετά το Μνημόνιο ψήφισε "όχι" και στα άρθρα του Ασφαλιστικού, το οποίο είχε καταγγείλει από το βήμα της Βουλής. "Παρών" ψήφισαν οι ανεξάρτητοι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου και Κώστας Κιλτίδης.

Όλα τα άρθρα υπερψήφισε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι δεν επρόκειτο να ψηφίσει το άρθρο για τη διαιτησία, ενώ την ίδια στάση κράτησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουπλής, που εδώ και μέρες είχε εκφράσει τις ενστάσεις του για το νομοσχέδιο.

Στο ξεκίνημα της συζήτησης όμως, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους για το ζήτημα της διαιτησίας και πρόσθεσε ότι τα άρθρα για την διαιτησία που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο θα αντικατασταθούν με νομοθετική διάταξη βάσει της επιτευχθείσας συμφωνίας, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο θα εκδοθεί και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε τα άρθρα 17 και 43 και καταψήφισε όλα τα άλλα, ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε τα άρθρα 17 και 73 και είπε "όχι" στα υπόλοιπα, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν όλα τα άρθρα.

Στην κατ΄άρθρο ψηφοφορία, η Ν.Δ. υπερψήφισε τα άρθρα 17 και 43 και καταψήφισε τα υπόλοιπα. Ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε μόνο τα άρθρα 17 και 73. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τα καταψήφισαν όλα. Η Ντόρα Μπακογιάννη υπερψήφισε τα άρθρα 2, 37, 17, 43, 73, 52, και είπε παρούσα στο 75.

Διαφορετική γραμμή από αυτή της Νέας Δημοκρατίας ακολούθησε ο Πάνος Καμμένος και ο Χρήστος Ζώης, οι οποίο υπέρψηφίσαν και άλλα άρθρα του ασφαλιστικού, ενώ την ίδια τακτική ακολούθησε και βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης. Η διαφοροποίηση των κ.κ. Ζώη, Καμμένου και Βορίδη από τη «γραμμή» των κομμάτων τους οφείλεται στο γεγονός ότι η επιστολική ψήφος με την οποία συμμετείχαν στη διαδικασία είχε συνταχθεί νωρίτερα από την τελική απόφαση της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ

Η Ντόρα Μπακογιάννη ταλαιπώρησε το προεδρείο, ψηφίζοντας σε άλλα άρθρα "ναι" σε άλλα "όχι" και σε άλλα "παρούσα", λέγοντας μάλιστα ότι αυτό είναι το θετικό της ανεξαρτησίας.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας, Χρήστος Παπουτσής, θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής που θα παρακολουθεί την πορεία του ασφαλιστικού καλώντας τον πρόεδρο της βουλής να την συμπεριλάβει στην τροποποίηση του κανονισμού της βουλής που θα γίνει τις επόμενες μέρες από την ολομέλεια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε θετική την πρόταση αρκεί όμως όπως παρατήρησε το έργο της επιτροπής να το λαμβάνουν υπόψη τους οι υπουργοί.

news247.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



4 σχόλια:

  1. δεν θα ξαναπεράσουν απο δω;θα τα ακούσουν καλά.Και στις εκλογές θα πάρουν αυτό που τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα μεγαλυτερα ψεματα λεγονται
    υστερα απο το κυνηγι,κατα τη διαρκεια του πολεμου και πριν τις εκλογες κυριοι του πασοκ. ντροπη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αποδειχτηκατε κ.βουλευτες του
    πασοκ,κυμβαλα αλλαλαζοντα και
    τζαμπα μαγκες!!!! μονο μια σακοραφα
    σας περασε μεγαλη βελονα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν