ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ MARFIN ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΕ ΟΛOΥΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

| Ετικέτες , , , | Posted On Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας....

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.

Σχετικές Αναρτήσεις :



9 σχόλια:

  1. Η βία φέρνει βία, λέει η λογική και όταν ολόκληρος ο ελληνικός λαός δέχεται τόσα χρόνια βία έστω οικονομική, ψυχολογική αυτό σίγουρα κάποια στιγμή θα εκφρασθεί με το χειρότερο ίσως τρόπο, και σήμερα έγινε αυτό, αύριο τι?

    Οι υπεύθυνοι των 3 αδικοχαμένων εργαζομένων της marfin πρωτίστως είναι αυτοί που δημιούργησαν αυτή τη κατάσταση της βίας, οι ίδιες οι ελληνικές κυβερνήσεις (οι 300 της βουλής με τη σιωπή τους, τη συμμετοχή τους, τις υπογραφές τους, την ακριβή ζωή τους, τους μισθούς τους και των παρετρεχάμενών τους) της μίζας και ρεμούλας (θα μπορούσε ναταν ο οποιοσδήποτε μεσα στα θύματα, ακόμα και γω που γράφω) και δευτερυόντως (αν ισχύουν αυτά που γράφει ο υπάλληλος της, και γιατί να μην ισχύουν? Είναι μέσα σε όλη την ελληνική επικρατούσα λογική) η ίδια η εταιρία, στο γενικό πνεύμα που διέπει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα "όλα για το κέρδος".
    Είμαστε αναλώσιμο είδος όταν αντί ο άνθρωπος να είναι η αξία, τελικά είναι το χρήμα.

    Κάτω απο αυτό τη λογική τους ψηφίζουμε, μπας και δαγκώσουμε λίγο από την πίτα και τελικά τι, ποιό το όφελος? ...

    Mας κλέβουν και μας ζητάνε και απο πάνω να πληρώσουμε τα σπασμένα τους και καλά κάνουν αφού είμαστε τα κορόϊδα.
    Κάποτε κάποιος είπε: "Οι κυβερνήσεις αξίζουν στους λαούς τους".

    Αλλά ως πότε θάμαστε τα κορόϊδα που ζητάνε ένα ρουσφέτι, ένα ψίχουλο να δαγκώσουν, λίγα ευρώ να κλέψουν από το δίπλα ή από την εφορία και αφήνουν τα λαμόγια να διαφεντεύουν τις ίδιες τις ζωές μας?????

    Άς κάνουμε κάποτε την αυτοκριτική μας και τότε θα μπορούμε να ζητήσουμε τα αυτονόητα μιας ανθρώπινης ύπαρξης, τότε θα μπορούμε να απαιτήσουμε το δικαίωμα στη ζωή. Μέχρι τότε όλοι αυτοί θα μας κυβερνούν και θαμαστε το αναλώσιμο είδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον παραπάνω σχολιαστη σε όλα εκτός του ότι όποιος ζητά ρουσφέτι, ψιχουλα, ευρώ που λέει δεν είναι κορόιδο αλλά ΑΝΗΘΗΚΟΣ και εν δυνάμει μεγαλοανηθηκος που στηλιτεύει σε όλο του το κε΄μενο.
    Η ανηθηκότητα των ανθρώπων είναι ίδια είτε κλέψεις 1 ευρώ είται 1 εκατ ευρώ. ΑΠΛΑ Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μούφα η δήθεν ανακοίνωση:
    http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/05/marfin-bank.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι ότι όπως σε όλα έτσι και στην πρόβλεψη για την ασφάλειά μας στα κτίρια που εργαζόμαστε, που μένουμε, που διασκεδάζουμε κ.λ.π. ΕΙΜΑΣΤΕ αδιάφοροι...ΟΛΟΙ. Γνωρίζουμε τις "οικονομίες" που γίνονται στα υλικά όταν χτίζεται ένα οποιοδήποτε κτίριο, γνωρίζουμε τις παρατυπίες που γίνονται στις μελέτες των μηχανικών, τις "δημιουργίες" κατ'εντολή πελάτη ανεξαρτήτως ασφάλειας. Ποιος δεν ξέρει ότι π.χ. όλα τα νυχτερινά κέντρα είναι παγίδες θανάτου και κατά σύμπτωση έως τώρα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα; Ποιά δημόσια κτίρια έχουν διακριτές εξόδους κινδύνου & γενικώς έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είναι ασφαλή σε έκτακτες καταστάσεις; ΕΙΜΑΣΤΕ και σ'αυτό όπως σε όλα μας. Δεν φταίει το κράτος μόνο. Αν έχεις σπουδάσει & θες να εξασκήσεις ένα επάγγελμα που έχει σχέση με την ασφάλεια του εργαζόμενου, τις κτιριακές μελέτες κ.α. στη χώρα μας, γρήγορα θα καταλάβεις ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρεται να πληρώσει για να γίνουν μελέτες και να παρθούν μέτρα ασφάλειας.
    Σε ότι αφορά στη βία που προέρχεται από την οργή του λαού και την προκαλούν οι κυβερνήσεις...θα διαφωνήσω. Όπως φάνηκε εχθές, ο λαός πολύ ήρεμα και σοβαρά διαδήλωσε... Αυτοί οι ανεγκέφαλοι που κάνουν πάντα φασαρίες και καταστροφές ΑΥΤΟΙ έδρασαν πάλι. Και ήρθε η ώρα να καταλάβουμε πόσο επικίνδυνοι είναι και να μην αντιδρούμε αρνητικά στις συλλήψεις τους, να μην μένουμε απαθείς όταν είναι δίπλα μας στις πορείες και τρώμε και εμείς δακρυγόνα και ξύλο για χάρη τους. Από την κοινωνία μας προέρχονται και πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που θα καταδικάσουμε ό,τι κάνουν. Δεν μπορώ δηλαδή να φανταστώ ότι αν το παιδί μου κάνει παρόμοιες ενέργειες θα το αφήσω ατιμώρητο ή θα το παροτρύνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ αλλο με τον τοτο το ξερετε?
    απεργει σημερα η ΟΤΟΕ για την αδικη δολοφονια των τριων συναδελφων.....
    πατε μια βολτα στην ΕΘΝΙΚΗ τραπεζα εδω στον αλιαρτο εκει θα δειτε τον διευθηντη τον προισταμενο και τους αλλους υπαλληλους να ειναι μεσα και οταν πηγε ενας παπους να κανει αναληψη 100 ευρω του ειπαν απεργουμε
    ενω δεχοντουσταν χρηματα για να πληρωθουν επιταγες.δοξαστε τους
    το βιωσα στις 11.10 και εαν εχει κανεις αντιρηση για το συμβαν ας το πει εδω και θα μιλησουμε επωνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν χρειάζεται να γνωρίζω αν η καταγγελία είναι αυθεντική ή όχι, όποιος έχει εμπειρία εργασίας στον ιδιωτικό τομέα γνωρίζει πολύ καλά ότι:

    απεργία = απόλυση
    επώνυμη καταγγελία = απόλυση

    Οπότε το συμπέρασμα ότι η καταγγελία "είναι μούφα επειδή είναι ανώνυμη" είναι αστείο.

    Η κοινή λογική λέει ότι εφόσον όλοι ξέρουν τι παίζει σε διαδηλώσεις, κι εφόσον σύμφωνα με τη δήλωση του ίδιου του Βγενόπουλου "μόνο από τύχη δεν είχε συμβεί έως τώρα παρόμοιο περιστατικό", θα έπρεπε το υποκατάστημα να είναι ΚΛΕΙΣΤΟ. Όλοι οι μαγαζάτορες της περιοχής είχαν κάνει το κουμάντο τους γιατί ήθελαν να προφυλάξουν τις περιουσίες τους. Οι μεγάλες εταιρείες ούτε περιουσίες τους ενδιαφέρει να διαφυλάξουν (θα αποζημιωθούν από ασφαλιστικές) ούτε και εργαζομένους, οι οποίοι είναι αναλώσιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ολα γνωστα φιλε μου γιατι ολοι ειμαστε νομιζεις τοσο εξοργισμενοι τι περιμενουν δεν πιανουν τον βγενοπουλο οποιον εδωσε αδεια για το κτιριο πυροσβεστες αστυνομια για ελλιπη προστασια που ειναι ο εισαγγελεας γαμω το κολοκρατος μας σκουληκια δολοφονοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είτε αληθεύουν τα παραπάνω είτε όχι, δεν παύει να περιέχει πληροφορίες που ήδη είχαν αναφερθεί στις ειδήσεις.

    Δεν μπορoύμε να ξέρουμε αν το έγραψε υπάλληλος τράπεζας ή κάποιος προσφιλής προς τους αλήτες που ρίξαν τις μολότοφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν