ΚΥΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

| Ετικέτες , | Posted On Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Κύμα φυγής ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., λόγω των νέων μέτρων και ειδικά του ασφαλιστικού, έχει θορυβήσει πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας.

Μόνο στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο πενθήμερο έχουν κατατεθεί περισσότερες από 15 αιτήσεις αξιωματικών πρώτης γραμμής, μεταξύ των οποίων αρκετοί αστυνομικοί διευθυντές και υποδιευθυντές, την ώρα που δεκάδες είναι οι αποχωρήσεις των χαμηλόβαθμων και ειδικά των αρχιφυλάκων.
“Είναι μία περίοδος που έχουμε μεγαλύτερη πίεση και παράλληλα μειωνόμαστε συνεχώς λόγω των παραιτήσεων που καθημερινά κατατίθενται”, επισήμανε μιλώντας στη “Μ” αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, από αυτούς που μέχρι τώρα δεν έχουν υποβάλει αίτηση παραίτησης. “Η κατάσταση είναι ρευστή με το συνταξιοδοτικό και δεν ξέρουμε πού θα χρειαστεί να φτάσουμε”, επισημαίνουν οι παραιτηθέντες...

Οι παραιτήσεις
Οι παραιτήσεις που προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση προήλθαν από μάχιμους αξιωματικούς της ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών. Ειδικότερα, αίτηση παραίτησης υπέβαλε ο νούμερο 2 της ασφάλειας αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Σταυρίδης και ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Αθανάσιος Πολυνάκης. Είχε προηγηθεί και η παραίτηση του αστυνομικού υποδιευθυντή και επικεφαλής του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Απόστολου Κυριακίδη, αποδυναμώνοντας ιδιαίτερα το στελεχιακό δυναμικό της υπηρεσίας. Παρόμοια αίσθηση έκανε και η αίτηση παραίτησης του αστυνομικού διευθυντή, επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων Δημήτρη Παυλίδη, όπως και του αναπληρωτή του. Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν ανέφεραν ότι αίτηση υπέβαλε και ο επικεφαλής των ΜΑΤ ταξίαρχος Παναγιώτης Παμλίδης, ενώ παρόμοιες “απώλειες” σε αξιωματικούς ειδικά των ανώτερων βαθμίδων μετρούν η γενική αστυνομική διεύθυνση, η τροχαία, συνολικά τέσσερις η ασφάλεια και η διεύθυνση τάξης, όπως και το αεροδρόμιο. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα τμήματα, και πρόσφατη είναι η παραίτηση του αστυνόμου Στέφανου Συμεωνίδη, ο οποίος ήταν διοικητής στο τμήμα ασφαλείας Συκεών και παλιότερα επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας.
Αρκετές είναι και οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από χαμηλόβαθμους αξιωματικούς, ενώ δεκάδες είναι οι αστυνομικοί που εγκαταλείπουν το σώμα με τον βαθμό του αρχιφύλακα.

1.300 αιτήσεις μέχρι τις 3 Μαΐου
Το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται με τη μείωση της δύναμης της αστυνομίας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα, καθώς από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 3 Μαΐου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι αιτήσεις παραίτησης σε όλη την Ελλάδα ξεπέρασαν τις 1.300. Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να φτάσουν στο σημείο και ν’ απορρίψουν ορισμένες εκ των αιτήσεων που κατατέθηκαν, επαναφέροντάς τους στην υπηρεσία.

makthes.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΚΥΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν