ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

| Ετικέτες , | Posted On Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Την ώρα που  η κυβέρνηση εφαρμόζει σκληρά οικονομικά μέτρα, προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα, στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε καταγγελία – σοκ, με την οποία αποκαλύπτεται ότι στη χώρα δρούσε ανενόχλητα κύκλωμα, το οποίο διέγραφε πρόστιμα και φόρους από μεγάλες επιχειρήσεις και καταστήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", η καλοστημένη απάτη στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο έσοδα ύψους 10 δις ευρώ, σε διάστημα τριών περίπου ετών, από το 2006 έως και το 2008...

Το κύκλωμα  επιθεωρητών οικονομικού ελέγχου διέγραφε φόρους και πρόστιμα που  είχαν καταλογισθεί σε γνωστές επιχειρήσεις, που μάλιστα ήταν και στο Χρηματιστήριο, με τον εξής τρόπο: Ακύρωνε τις αρχικές εκθέσεις ελέγχου και "κατασκεύαζε" καινούργια πλασματικά οικονομικά πορίσματα, μετά από σχετικό αίτημα της επιχείρησης για επανέλεγχο, απαλλαγμένα από επιβολές προστίμων, λόγω οικονομικών παραβιάσεων.

Σύμφωνα  με την ισχύουσα νομοθεσία, επανέλεγχος φορολογικών υποθέσεων γίνεται μόνο στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι προσκομίσουν νέα στοιχεία ή αν τα στοιχεία της εν λόγω επιχείρησης δεν εκτιμήθηκαν σωστά από τον φορολογικό έλεγχο.

Οι επανέλεγχοι απαγορεύονται στις περιπτώσεις που οι φορολογικές υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει και έχει επέλθει συμβιβασμός ή όταν οι φορολογούμενοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Την κομπίνα δισεκατομμυρίων ευρώ φαίνεται πως κατηύθυναν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην ιεραρχία της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών, ενώ εκτελεστικά όργανα ήταν οικονομικοί επιθεωρητές.

Ενώ ο μέσος Έλληνας  φορολογούμενος "γονατίζει" από  τις οικονομικές επιβαρύνσεις με την εφαρμογή των νέων μέτρων, στα χέρια του  πρωθυπουργού βρίσκεται η συγκεκριμένη καταγγελία για τον τρόπο που  το Δημόσιo απώλεσε έσοδα 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πώς οργανώθηκε η απάτη

Το σύστημα  έδειξε ότι οι επανέλεγχοι ανατέθηκαν σε διαφορετικούς επιθεωρητές από τη ΔΟΥ που ανήκαν οι φορολογούμενοι και είχαν υποβάλλει και το αίτημα επανελέγχου.

Όλα μάλιστα  τα πορίσματα οικονομικού ελέγχουν υπογράφονται από τους ίδιους επιθεωρητές και χαρακτηρίζονται ως "καινοφανή διαδικαστικά μορφώματα".

Οι επιθεωρητές φαίνεται ότι είχαν μία γρήγορη επαγγελματική ανέλιξη, κυνηγώντας τις μεγάλες εφορίες και συνεπώς, υποθέσεις μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιστολή έχει ήδη κοινοποιηθεί στους αρμόδιους  υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου και Φ. Σαχινίδη, στον ειδικό γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Γ. Καπελέρη, ενώ την εποπτεία της υπόθεσης έχει αναλάβει κυβερνητικό στέλεχος, εκτός του οικονομικού επιτελείου.

Αίσθηση προκαλεί ότι η υπόθεση του κυκλώματος των φορολογικών επανελέγχων είχε φτάσει και στα χέρια της προηγούμενης κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. 

news247.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν