ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

| Ετικέτες , , , , | Posted On Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Τα ιδρυτικά μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλιάρτου πραγματοποίησαν στις 10-3-2010 την πρώτη συνεδρίαση τους και συμφώνησαν στα εξής.

1.Να δημοσιευτεί το καταστατικό και η κατάσταση των ιδρυτικών μελών
2.Να διενεργήσει εγγραφές μελών
3.Να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση την Tετάρτη 28-4-2010 (ώρα και τόπος θα δοθεί με νεώτερη ανακοίνωση),στην οποία θα συμμετέχουν ισότιμα (άρθρο 6) τα ιδρυτικά και τα τακτικά μέλη (δηλ.όσοι εγγραφούν μέχρι τότε).Η Γενική συνέλευση θα καθορίσει το πρόγραμμα δράσης καθώς και την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για ανάδειξη Δ.Σ.
4.Να καλέσει (άρθρο 5) όλους τους κατοίκους του Καποδιστριακού Δήμου Αλιάρτου  καθώς και όσους ενστερνίζονται τις αρχές και αξίες του συλλόγου να εγγραφούν μαζικά στον σύλλογο.............


Οι εγγραφές θα γίνονται

• Κάθε Τετάρτη 6-8μμ στο Λύκειο Αλιάρτου.

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, όπως ορίζεται στο καταστατικό, αποτελείται από τους:

1.- Μαντζιoύρα Ηλία του Θωμά (Πρόεδρος) Τηλ.2268022275 (πρωιν.ώρες-εργασ.ημέρες)

2.- Ντασιώτη Γεώργιο του Παναγιώτη (Αντιπρόεδρος) Τηλ.2268031460 (πρωιν.ώρες-εργασ.ημέρες)

3-Καλαμπαλίκη.Παναγιώτη.του.Αριστείδη(Γεν.Γραμματέας)Τηλ.2268022255(πρωιν.ώρες.εργασ.ημ)

4.- Κωστίκο Γεώργιο του Ιωάννη (Ταμίας)

5.- Αραπίτσα Γεώργιο του Ευαγγέλου (Μέλος) Τηλ.226822261 (πρωιν.ώρες.εργασ.ημ)

τα ιδρυτικά μέλη
Αλαμπάσης Δημήτριος του Αναστασίου
Αραπίτσας Γεώργιος του Ευαγγέλου
Δαραμάρας Γεώργιος του Βασιλείου
Ζαρκαδούλας Κων/νος του Γεωργίου
Ζιώγας Βασίλειος του Ευαγγέλου
Ζυγογιάννης Χρήστος του Ευαγγέλου
Καλαμπαλίκης Παναγιώτης του Αριστείδη
Κατσιφή Βενετία του Γεωργίου
Κεσόγλου Μανώλης του Ιωάννη
Κολοβός Φώτης του Ιωάννη
Κουτρομάνος Σπύρος του Γεωργίου
Κωστίκος Γεώργιος του Ιωάννη
Μανίκας Χρυσόστομος του Λάμπρου
Μαντζιούρας Ηλίας του Θωμά
Ντασιώτης Γεώργιος του Παναγιώτη
Πεσλής Κων/νος του Σπυρίδωνα
Σαγάνας Απόστολος του Γρηγορίου
Χαλιμούρδα Αγγελική του Γεωργίου
Χαλιμούρδα Αντιγόνη του Γεωργίου
Χαλιμούρδας Χρήστος του Βασιλείου
Χρυσικός Κων/νος του Λάμπρου
Ψαρρά Ευαγγελία του Σπυρίδωνα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                       ΑΛΙΑΡΤΟΥ

ΑΡΘΡΟ 1ο
Ιδρύεται σύλλογος με την επωνυμία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αλιάρτου και με έδρα την Αλίαρτο Βοιωτίας.

ΑΡΘΡΟ 2ο
Σκοπός του Συλλόγου είναι η α) ανύψωση του πνευματικού ηθικού και πολιτιστικού επιπέδου β) η συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλιάρτου και ειδικότερα του φυσικού κάλους της, της χλωρίδας και πανίδας, η συνεργασία με άλλους συλλόγους και οικολογικές οργανώσεις για την αποτελεσματικότερη και αρτιότερη αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων του οικοσυστήματος της περιοχής και της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της χρησιμοποίησης των φυσικών πόρων με τρόπο που να δημιουργούνται συνθήκες αειφόρου ανάπτυξης ως και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, γ) η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών δ) η συμβολή στην αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων όπως και γενικότερων θεμάτων του κοινωνικού ενδιαφέροντος ε) η διατήρηση των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων της περιοχής στ) η έρευνα, μελέτη και επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων του Δήμου Αλιάρτου και η συμβολή γενικά στην ανάπτυξή του και η συνεργασία με τους φορείς και άλλους συλλόγους ζ) η διοργάνωση πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, αθλητικών και άλλων σχετικών εκδηλώσεων, όπως ομιλιών, προβολών, παραστάσεων, συνεστιάσεων, χοροεσπερίδων, εκδρομών, αθλητικών αγώνων κ.λ.π. η) η έκδοση εντύπων, εφημερίδων κ.λ.π.

ΆΡΘΡΟ 3ο
Για την πραγματοποίηση του σκοπού του ο Σύλλογος μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο.
Ειδικότερα:
1.- Διαπραγματεύεται με κάθε αρμόδιο για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.
2.- Εισηγείται σε κάθε αρμόδιο προτάσεις και μελέτες που αποσκοπούν στον εξωραϊσμό της περιοχής και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
3.- Συνεργάζεται με άλλους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής αλλά και πανελλήνιας ή παγκόσμιας εμβέλειας περιβαλλοντικές οργανώσεις, που έχουν αντίστοιχους σκοπούς και επιδιώξεις.

ΆΡΘΡΟ 4ο
Οι πόροι του Συλλόγου προέρχονται από:
1.- Το δικαίωμα εγγραφής που καθορίζεται σε 10 € και την ετήσια συνδρομή των μελών του, που καθορίζεται σε 5 €. Τα ποσά αυτά αναπροσαρμόζονται με απόφαση της Γ.Σ.
2.- Έκτακτες εισφορές των μελών του μετά από έγκριση της Γ.Σ.
3.- Δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες και γενικά οικονομικές ενισχύσεις ή επιχορηγήσεις που γίνονται αποδεκτές από το Δ.Σ.
4.- Από τη διοργάνωση λαχείων, γιορτών, παραστάσεων κι εκδρομών.
5.- Κάθε άλλο έσοδο που προέρχεται από νόμιμη αιτία.

ΆΡΘΡΟ 5ο
ΜΕΛΗ: Τα μέλη του Συλλόγου διακρίνονται σε: Ιδρυτικά και τακτικά.
Α)Ιδρυτικά: που έχουν πρωτοστατήσει στην ίδρυση του Συλλόγου και έχουν υπογράψει το αρχικό καταστατικό.
Β) Τακτικά: Τακτικά μέλη του Συλλόγου μπορεί να γίνουν όλοι όσοι κατάγονται από την Αλίαρτο, όπως επίσης και οι σύζυγοι αυτών, οπουδήποτε κι αν κατοικούν και όσοι κατοικούν σταθερά και μόνιμα στον Δήμο Αλιάρτου και όσοι ενστερνίζονται τις Αρχές του Συλλόγου.
Για να γίνει κάποιος μέλος του Συλλόγου, πρέπει να υποβάλει έγγραφη αίτηση προς το Δ.Σ. του, που οφείλει να αποφασίσει μέσα σε δέκα (10) ημέρες από τη λήψη της αίτησης, για την εγγραφή ή όχι του αιτούντα. Σε περίπτωση αρνητικής απόφασης, μετά από αίτηση του αιτούντα αποφασίζει η Γενική Συνέλευση των μελών, στην πρώτη μετά την αίτηση σύνοδό της, για την εγγραφή ή όχι.

ΑΡΘΡΟ 6ο
Τα μέλη του Συλλόγου έχουν τα παρακάτω δικαιώματα:
Α)Τα ιδρυτικά μέλη συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις, ψηφίζουν για κάθε θέμα και μπορούν να εκλεγούν τα όργανα διοίκησής του Συλλόγου και να εκλέγονται.
Β)Τα τακτικά μέλη συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις, ψηφίζουν για κάθε θέμα και μπορούν να εκλέγουν και να εκλέγονται.
Γ)Όλα τα μέλη του Συλλόγου μπορούν να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις και λοιπές εκδηλώσεις του Συλλόγου.

ΆΡΘΡΟ 7ο
Τα μέλη του Συλλόγου έχουν τις παρακάτω υποχρεώσεις:
Α) Να συμμορφώνονται προς τις διατάξεις του Καταστατικού.
Β) Να εκτελούν πρόθυμα και ευσυνείδητα τις εργασίες που τους έχουν ανατεθεί.
Γ) Να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.
Δ) Να τηρούν τις νόμιμες αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και του Δ.Σ.
Ε) Όλα τα μέλη υποχρεώνονται να καταβάλουν τακτικά την μηνιαία συνδρομή τους.
Στ) Οι οικονομικές υποχρεώσεις των μελών, μπορεί να εξοφλούνται μέχρι και την έναρξη οποιαδήποτε Γ.Σ.

ΆΡΘΡΟ 8ο
Μέλος του Συλλόγου διαγράφεται:
1.- Με αίτησή του.
2.- Από το Δ.Σ. εφόσον μέχρι το τέλος της Τακτικής Γ.Σ. δεν έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το Σύλλογο.
Επανεγγραφή μέλους που διαγράφηκε γίνεται με αίτησή του και με πληρωμή τυχόν οικονομικών υποχρεώσεών του. Μέλος του Συλλόγου αποβάλλεται με απόφαση της Γ.Σ. ύστερα από εισήγηση του Δ.Σ. ή δέκα (10) τακτικών μελών εάν επιδεικνύει συμπεριφορά αντίθετη με τους σκοπούς και τα συμφέροντα του Συλλόγου.

ΆΡΘΡΟ 9ο
ΌΡΓΑΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Όργανα του Συλλόγου είναι:
Α) Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.)
Β) Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)
Γ) Η Εξελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε)
Ο Σύλλογος διοικείται από πενταμελές Δ.Σ. που έχει τριετή θητεία και εκλέγεται με σταυρούς προτιμήσεως, σε ενιαίο ψηφοδέλτιο κατά την τακτική Γ.Σ., ύστερα από μυστική ψηφοφορία. Τις λεπτομέρειες τις ρυθμίζει το Δ.Σ. με απόφασή του. Η ψηφοφορία για ανάδειξη Δ.Σ. εποπτεύεται από Τριμελή Εφορευτική Επιτροπή εκλεγμένη από τη Γ.Σ.
Το Δ.Σ. ενεργεί κάθε πράξη διοικήσεως, διευθύνσεως και διαχειρίσεως του Συλλόγου, η δε ευθύνη των μελών του είναι συλλογική. Εξαιρούνται μόνο τα μέλη του, των οποίων τυχόν αντιρρήσεις έχουν καταχωρηθεί στα πρακτικά.

ΆΡΘΡΟ 10ο
Προκειμένου να γίνουν εκλογές για ανάδειξη Δ.Σ. και Ε.Ε., η Γ.Σ. εκλέγει τριμελή εφορευτική επιτροπή, στην οποία δεν επιτρέπεται να μετέχουν υποψήφιοι για το Δ.Σ. και την Ε.Ε. Η εφορευτική επιτροπή εκλέγει τον πρόεδρό της και διενεργεί τις εκλογές, συντάσσει δε πρακτικό, στο οποίο φαίνονται αυτοί που ψήφισαν και οι ψήφοι που έλαβε κάθε υποψήφιος. Επίσης, η εφορευτική επιτροπή εκδικάζει τελεσίδικα τις ενστάσεις που υποβάλλονται και ανακηρύσσει τους εκλεγέντες για το Δ.Σ. και την Ε.Ε.
Υποψηφιότητες υποβάλλονται μέχρι και 5 ημέρες πριν από τη Γ.Σ. στο Δ.Σ. του Συλλόγου.
Το Δ.Σ. κατατάσσει τα ονόματα των υποψηφίων κατ’ απόλυτη αλφαβητική σειρά στο ενιαίο ψηφοδέλτιο και μεριμνά για την ανάρτηση στο χώρο της Γ.Σ. και την προμήθεια των αναγκαίων ψηφοδελτίων κ.λ.π. για την ψηφοφορία, όλα δε αυτά υποχρεούται να τα παραδώσει στην εφορευτική επιτροπή, που έχει και την ευθύνη διενέργειας των αρχαιρεσιών.
Κάθε ψηφοφόρος μπορεί κατά την προτίμησή του να σταυρώσει μέχρι πέντε (5) υποψηφίους για το Δ.Σ. και τρεις (3) για την Εξελεγκτική επιτροπή.
Εκλέγονται δε κατά σειρά επιτυχίας οι πέντε πρώτοι ως τακτικά μέλη και οι υπόλοιποι πέντε ως αναπληρωματικοί. Ομοίως και οι τρεις πρώτοι για Εξελεκτική Επιτροπή και άλλοι τρεις αναπληρωματικοί. Εάν οποιοσδήποτε μέλος του Δ.Σ. ή της Ε.Ε. παραιτηθεί ή εκπέσει από το αξίωμά του ή κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντά του, τότε αντικαθίσταται από τον πρώτο επιλαχόντα αναπληρωματικό.

ΆΡΘΡΟ 11ο
Το Δ.Σ. συνεδριάζει τακτικά μια φορά τον μήνα ορισμένη ημέρα της εβδομάδας, έκτακτα δε και με συγκεκριμένο θέμα ημερησίας διατάξεως με πρόσκληση του Προέδρου, ή τριών μελών του Δ.Σ. ή είκοσι μελών του Συλλόγου και έχει απαρτία αν είναι παρόντα τέσσερα μέλη και αποφασίζει με απλή πλειοψηφία των παρόντων.
Στις συνεδριάσεις του μπορούν να παρευρεθούν όποια τακτικά μέλη θέλουν τα οποία μπορούν να λάβουν το λόγο για να αναπτύξουν θέματα τα οποία έχουν εισηγηθεί εγγράφως στο Δ.Σ.
Με απόφαση του Δ.Σ. μια συνεδρίαση μπορεί να μεταβληθεί σε κλειστή για να συζητηθούν προσωπικά ή ειδικά θέματα.
Οι λεπτομέρειες των συνεδριάσεων, συζητήσεων και ψηφοφοριών του Δ.Σ. μπορεί να ρυθμίζονται από εσωτερικό κανονισμό που ψηφίζει το ίδιο.

ΆΡΘΡΟ 12ο
Το Δ.Σ. μέσα σε οκτώ ημέρες από την εκλογή του και με μέριμνα του πρώτου σε αριθμό υποψηφίου συγκροτείται σε σώμα και εκλέγει των μελών του τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γ.Γ. και Ταμία.

ΆΡΘΡΟ 13ο
1.- Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
α) Συγκαλεί τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και διευθύνει τις εργασίες του
β) Υπογράφει μαζί με τον Γ.Γ. κάθε εξερχόμενο έγγραφο του Συλλόγου και με τον Ταμία τα εντάλματα των πληρωμών.
Γ) Εκπροσωπεί το Σύλλογο σε κάθε αρχή και φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
Δ) Τον Πρόεδρο όταν κωλύεται αναπληρώνει ο αντιπρόεδρος σε όλα του γενικά τα καθήκοντα και αρμοδιότητες.
2.- Ο Γ.Γ. συντάσσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και των Γ.Σ., συνυπογράφει με τον Πρόεδρο την αλληλογραφία και φυλάει τα αρχεία, το μητρώο των μελών και την σφραγίδα του Συλλόγου.
3.- Ο Ταμίας ενεργεί τις εισπράξεις και τις πληρωμές του Ταμείου υπογράφοντας κάθε σχετικό έγγραφο, τηρεί τα σχετικά βιβλία διαχειρίσεως και συντάσσει τον Ισολογισμό. Ο ταμίας καταθέτει κάθε ποσό που εισπράττει σε τραπεζικό λογαριασμό και τηρεί σε μετρητά ποσό για τρέχουσες πληρωμές που καθορίζεται από το Δ.Σ.
Σε κάθε τακτική συνεδρίαση το Δ.Σ. επικυρώνει τον μηνιαίο απολογισμό που συντάσσει ο Ταμίας και προγραμματίζει τις πληρωμές του επόμενου μηνός.

ΆΡΘΡΟ 14ο
Ο οικονομικός έλεγχος του Συλλόγου γίνεται από τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε.) που έχει τριετή θητεία και εκλέγεται με όμοιο προς το Δ.Σ. τρόπο, και συγχρόνως.

ΆΡΘΡΟ 15ο
Η Ε.Ε. ελέγχει τα οικονομικά βιβλία και τη διαχείριση εν γένει των πόρων του Συλλόγου τουλάχιστον ανά εξάμηνο αλλά και οποτεδήποτε θελήσει ειδοποιώντας τον Ταμία εγγράφως μια εβδομάδα νωρίτερα. Μετά από κάθε έλεγχο υποβάλλει πόρισμα στο Δ.Σ.
Η Ε.Ε. ελέγχει επίσης τον Ισολογισμό του Συλλόγου και υποβάλλει σχετική έκθεση στην Τακτική Γ.Σ.

ΆΡΘΡΟ 16ο
Εάν παραιτηθούν ή κωλύονται τόσα μέλη του Δ.Σ. ώστε δεν γίνεται δυνατή η συμπλήρωσή του από αναπληρωματικά, τότε η Ε.Ε. και τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. συγκροτούνται σε προσωρινό Δ.Σ. και συγκαλούν έκτακτη Γ.Σ. με μόνο θέμα τη διενέργεια για την ανάδειξη Δ.Σ.

ΆΡΘΡΟ 17ο
Το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου, εφόσον είναι ταμειακώς εντάξει, έστω και εάν εξόφλησαν τις υποχρεώσεις τους κατά την ημέρα των αρχαιρεσιών.

ΆΡΘΡΟ 18ο
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
1.- Η Γ.Σ. των μελών είναι το ανώτερο όργανο του Συλλόγου και αποφασίζει για όλα τα θέματα που το αφορούν εκτός εκείνων που έχουν ανατεθεί σε κατώτερα όργανα με τις άλλες διατάξεις του Καταστατικού.
2.- Η Γ.Σ. έχει αποκλειστικό δικαίωμα να εγκρίνει το ετήσιο πρόγραμμα δράσεως και τον προϋπολογισμό, την έκθεση πεπραγμένων και τον ετήσιο διαχειριστικό απολογισμό, την ετήσια έκθεση της Ε.Ε. και τον Ισολογισμό. Να εκλέγει και να ανακαλεί τα μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε., να τροποποιεί το Καταστατικό, να διαλύει το Σύλλογο και να μεταβάλει τον σκοπό.
3.- Η Γ.Σ. των μελών πραγματοποιείται τακτικά κάθε Απρίλιο, έκτακτα με απόφασή του Δ.Σ. ή με αίτησή του 1/5 των τακτικών μελών η οποία θα αναφέρει τους λόγους για τους οποίους ζητείται η σύγκλιση.
4.- Η τακτική Γ.Σ. συνέρχεται ύστερα από αναγγελία που τοιχοκολλείται στα γραφεία του Συλλόγου, ή αποστέλλεται στα μέλη του πριν από 10 ημέρες από τη πραγματοποίησή της και η οποία αναφέρει την ημερομηνία, την ώρα, τον τόπο και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η ίδια διαδικασία εφαρμόζεται και για τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις.
5.- Η Γ.Σ. συζητά και αποφασίζει πάνω σε θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη. Μέχρι την εκλογή Προέδρου της Γ.Σ., προεδρεύει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία των παρόντων τακτικών μελών.
6.- Απαρτία υπάρχει όταν τα παρόντα εκπροσωπούμενα μέλη είναι περισσότερα από τα απόντα. Όταν δεν υπάρχει απαρτία η Γ.Σ. επαναλαμβάνεται χωρίς άλλη ανακοίνωση στον ίδιο τόπο, στην ίδια μέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας με τα ίδια θέματα και θεωρείται ότι βρίσκεται σε νόμιμη απαρτία όποιος και αν είναι ο αριθμός των παρόντων.
7.- Για την διάλυση ή την αλλαγή των σκοπών του Συλλόγου ή την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 των παρόντων και εκπροσωπουμένων μελών, τα οποία είναι περισσότερα από τα απόντα και μη εκ/να.
8.- Πριν από συζήτηση οποιουδήποτε θέματος η Γ.Σ. εκλέγει τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα με ανοικτή ψηφοφορία.
9.- Μυστική ψηφοφορία διεξάγεται α) για τις εκλογές οργάνων β) για τις τροποποιήσεις του Καταστατικού γ) για τη διάλυση του Συλλόγου, δ) για την ανάκληση των μελών του Δ.Σ. και της Ε.Ε. Τυχόν ενστάσεις κατά αποφάσεων της Γ.Σ. υποβάλλονται κατά τη διάρκεια της ίδιας Γ.Σ. και μόνον, η οποία και αποφασίζει αμέσως.
10.- Οι αποφάσεις της Γ.Σ. υποχρεώνουν τόσο τα παρόντα όσο και τα απόντα. Τα πρακτικά καταχωρούνται σε ειδικό βιβλίο και υπογράφονται από το Προεδρείο. Αντίγραφα των Πρακτικών εκδίδει το Δ.Σ.

ΆΡΘΡΟ 19ο
Το οικονομικό έτος αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και τελειώνει την 31η Δεκεμβρίου. Έως την τακτική Γ.Σ. το απερχόμενο Δ.Σ. μπορεί να ενεργεί πληρωμές μέχρι το 1/10 των δαπανών του προηγούμενου οικονομικού έτους.

ΆΡΘΡΟ 20ο
Η σφραγίδα του Συλλόγου είναι κυκλική. και απεικονίζει δενδρύλλιο σε παλάμη

ΆΡΘΡΟ 21ο
Ο Σύλλογος διαλύεται υποχρεωτικά αν τα μέλη του μείνουν λιγότερα από 20. Εφόσον διαλυθεί ο Σύλλογος η περιουσία του αποδίδεται στο Γενικό Λύκειο Αλιάρτου.

ΆΡΘΡΟ 22ο
Κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από το Καταστατικό μπορεί να ρυθμίζεται με απόφαση του Δ.Σ. που επικυρώνεται από την τακτική Γ.Σ.

ΆΡΘΡΟ 23ο
Το παρόν καταστατικό αποτελούμενο από 23 άρθρα συζητήθηκε και ψηφίσθηκε κατ’ άρθρον και στο σύνολό του και τελικά εγκρίθηκε από τα παρακάτω ιδρυτικά μέλη στις 14/01/2010 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Γενικού Λυκείου Αλιάρτου, όπου αυθημερόν εκλέχθηκε προσωρινό Δ.Σ. το οποίο εξουσιοδοτείται να αποδεχθεί τροποποιήσεις ή προσθήκες των διατάξεων του παρόντος, οι οποίες τυχόν θα υποδειχθούν από την αρμόδια δικαστική αρχή κατά την έγκρισή του.

Αλίαρτος 14/01/2010

Τα Ιδρυτικά μέλη

Αλαμπάσης Δημήτριος του Αναστασίου

Αραπίτσας Γεώργιος του Ευαγγέλου

Δαραμάρας Γεώργιος του Βασιλείου

Ζαρκαδούλας Κων/νος του Γεωργίου

Ζιώγας Βασίλειος του Ευαγγέλου

Ζυγογιάννης Χρήστος του Ευαγγέλου

Καλαμπαλίκης Παναγιώτης του Αριστείδη

Κατσιφή Βενετία του Γεωργίου

Κεσόγλου Μανώλης του Ιωάννη

Κολοβός Φώτης του Ιωάννη

Κουτρομάνος Σπύρος του Γεωργίου

Κωστίκος Γεώργιος του Ιωάννη

Μανίκας Χρυσόστομος του Λάμπρου

Μαντζιούρας Ηλίας του Θωμά

Ντασιώτης Γεώργιος του Παναγιώτη

Πεσλής Κων/νος του Σπυρίδωνα

Σαγάνας Απόστολος του Γρηγορίου

Χαλιμούρδα Αγγελική του Γεωργίου

Χαλιμούρδα Αντιγόνη του Γεωργίου

Χαλιμούρδας Χρήστος του Βασιλείου

Χρυσικός Κων/νος του Λάμπρου

Ψαρρά Ευαγγελία του Σπυρίδωνα

Σχετικές Αναρτήσεις :



11 σχόλια:

  1. Πολύ καλή κίνηση που θα συμβάλει στην πρόοδο του τόπου.
    Ευκαιρία είναι να δούμε τι θα γίνει και με το ντοματάδιο που είναι μέσα στην πόλη με τα γνωστά σε όλους προβλήματα που αυτό συνεπάγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι κάτι που έλλειπε από τον Αλίαρτο.το πρώτο βήμα έγινε από τους συμπολίτες που τον εφτιαξαν και όλοι πρεπει να τον στηριξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλό θα ήταν να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες.δεν κατηγορώ κανέναν ελπίζω να γραφτούν τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανώνυμε των 12:28 . Ο σύλλογος δεν αντικαταστήσει ούτε το εισαγγελέα ούτε και τις άλλες υπηρεσίες του Υγεινομικού, για να κλείνει και να ανοίγει εργοστάσια, που στις δύσκολες μέρες που διανύουμε μακάρι να είχαμε αλλά 10 εργαστάσια στην πόλη για να φάει ψωμί ο κοσμάκης. Όσο για το ντοματάδικο που δουλεύει 40 μέρες το χρόνο, έχει έναν από τους καλύτερους βιολογικούς καθαρισμούς, δουλεύουν περίπου 100 συμπολίτες μας σε όλη τη διάρκεια του έτους και περισσότεροι τις σαράντα μέρες,έχουν αποφανθεί οι υπηρεσίες της νομαρχίας που είναι σε πληροφορώ πολύ αυστηρές, και δεν ρυπαίνει.Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι εκεί απο το 1969 και κάποιοι πανέξυπνοι άρχοντες φρόντησαν να εγκαταστήσουν μετά 2-3 χρόνια τους ευρυτάνες στην σημερινή θέση.Αν και εργαζόμενος στο εργοστάσιο, αν το εργοστάσιο ρυπαίνει να παρθούν μέτρα, επαναλαμβάνω όμως αν ρυπαίνει. Εκτός αν θέλεις να μην υπάρχουν καθόλου εγοστάσια και να γίνουμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι.Ρώτα και τον Ορχομενό πόσο λείπει η συγκεκριμάνη βιομηχανία από τον τόπο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΟΥΝ.
    1.κήποι
    2.ποταμι
    3.σκουπιδια
    4.ανακύκλωση,έλειψη κάδων
    5.ποιότητα νερού και πολλά άλλα

    μπράβο στους ευαίσθητους συμπολίτες στις 28-4-10 θα είμαστε όλοι εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σε όλους και καλή αρχή στον Σύλλογο,

    Αγαπητοί πολίτες της Αλιάρτου,το χοιροστάσιο που λειτουργεί στην περιοχή μας, στην έξοδο Αλιάρτου προς Λιβαδειά, δίπλα την Φάρμα (Χαρτάκη) από την οποία αγοράζουμε κρέας, πλέον βρίσκετε εκτός έλεγχου αφού δημιουργεί απόβλητα και δυσοσμία στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στο χοιροστάσιο, να έχουν απηυδήσει, διότι η συγκεκριμένη μονάδα δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να διοχετεύσει τα απόβλητα της και μολύνει ανεπανόρθωτα την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον, αφού διοχετεύει τις ακαθαρσίες του χοιροστασίου στον> περιβάλλοντα χώρο αυτού, δίπλα στα χωράφια μας όπου σπέρνουμε προϊόντα προς κατανάλωση. Η βρόμα και η δυσωδία καθημερινά είναι κάτι το αναπάντεχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα πρότεινα μέχρι να γίνουν οι εγγραφές στο σύλλογο, να γίνουν αρχαιρεσίες, να συγκροτηθεί το Δ.Σ και να αρχίσουν να συζητούνται, πολλά και διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, και επειδή γνωρίζεις απ΄ότι φαίνεται πολύ καλά το θέμα να απευθυνθείς φίλε ανώνυμε, στη νομαρχία Βοιωτίας στο τμήμα της δημόσιας υγιεινής. Νομίζω όταν ο σύλλογος πάρει σάρκα και οστά θα μπορεί να κάνει κάποιες παρεμβάσεις μέσα στα διακριτά όρια που ορίζει ο νόμος. Καλό θα είναι επίσης να μην αναφέρονται ονόματα επαγγελματιών που γειτνιάζουν με την περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μπράβο και συγχαρητήρια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με τον Αρκτούρο.Ο σύλλογος,όταν τελειώσουν οι διαδικασίες του,δεν φαντάζομαι ότι θέλει να υποκαταστήσει τις δημόσιες υπηρεσίες ή την δικαιοσύνη.Σαφώς δεν μπορεί να αγνοεί ζητήματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον αλλά καλό είναι να απευθυνόμαστε και στους αρμόδιους.Πάντως είναι θετικό ότι επιτέλους αρχίσαμε να μιλάμε για τα σοβαρά ζητήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσο περισσότεροι συμμετέχουμε τόσο το καλύτερο για το περιβάλλον και για το μέλλον των παιδιών μας. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενεργός συμμετοχή συμβάλουν στην αειφόρο ανάπτυξη , που καλύπτει τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών. Η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι η μεγάλη μας ντροπή καθώς υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον των ανθρώπων στον πλανήτη. Μια ντροπή για την οποία βέβαια μερικοί είναι περισσότερο υπεύθυνοι από άλλους, αλλά τελικά όλοι μας κάνουμε ζημιά, έστω και μικρή. Η αλλαγή του κλίματος, η μόλυνση του νερού, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η μόλυνση του εδάφους η καταστροφή των δασών, η ηχορύπανση κ.λ.π. είναι τα προβλήματα που πρέπει να απασχολούν τον ευαισθητοποιημένο πολίτη. Περιβαλλοντικέ σύλλογε καλώς όρισες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυριε ΑΡΚΤΟΥΡΕ οντως ηταν μεσανυχτα και κατι.
    Νομιζω πρεπει να γινουν πρωτα οι εγγραφες και μετα οι εκλογες.
    Αν κανω λαθος συγγνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν