Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

| Ετικέτες , , | Posted On Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Από το πρακτικό της αριθμ. 2/2010 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου, περί της λήψης αποφάσεως για το Σχέδιο Καλλικράτης , αποφασίστηκε ομόφωνα η εξής πρόταση...





     Στηριζόμενοι στα κριτήρια του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Κυλλήνη ( που στο κείμενο Δημόσιας διαβούλευσης του «προγράμματος Καλλικράτης» για την νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρονται τα κριτήρια συνενώσεων για τους νέους Ισχυρούς Δήμους και είναι: κοινωνικά, οικονομικά, γεωγραφικά, αναπτυξιακά, πολιτιστικά, ιστορικά, χωροταξικά κριτήρια    με τα οποία επιδιώκεται:  

α) η γεωγραφική/χωρική ολοκλήρωση των διαφόρων
διοικητικών και οικονομικών λειτουργιών, εξυπηρετήσεων και υποδομών και διασφαλίζουν κάποιου βαθμού βιωσιμότητα 

β) η γεωγραφική κινητικότητα σε συνδυασμό με τις λειτουργικές εξαρτήσεις και επιρροές των οικιστικών κέντρων )  

θεωρούμε ότι:

1.  Η ορθολογική χωροθέτηση απαιτεί (διότι ικανοποιεί αυτά τα κριτήρια) και ταιριάζει απόλυτα με την συνένωση των Δήμων Αλιάρτου, Ακραιφνίας, Θεσπιέων, Θίσβης και Βαγίων .Άλλωστε σε αυτό συμφωνεί η πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της περιοχής (το Δ.Σ. Ακραιφνίας αλλά και Τ.Σ τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Θεσπιέων έχουν πάρει ανάλογη απόφαση) περιοχή με κοινά χαρακτηριστικά και πληθυσμό 25.000 κατοίκων περίπου. Ένας τέτοιος Δήμος έχει όλα τα κριτήρια που τίθενται για τις συνενώσεις και όλες τις προϋποθέσεις να γίνει ένας δυναμικός αναπτυξιακός Δήμος.

2.  0 Δήμος Αλιάρτου όπως είναι γνωστό αποτελεί το γεωγραφικό κέντρο του Νομού Βοιωτίας και του Κωπαϊδικού πεδίου με πολλές υποδομές και υπηρεσίες όπως: Κέντρο Υγείας ,Σιδηροδρομικό Σταθμό, την έδρα του Οργανισμού Κωπαϊδας , υπάρχει παράρτημα του Υπουργείου Γεωργίας , πλήθος δημοσίων υπηρεσιών και Τραπεζών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου Αλιάρτου και των γειτονικών Δήμων, οδικό δίκτυο (συμπεριλαμβανομένης και της Π.Ε.Ο.) που ενώνει τους δήμους μεταξύ τους.

3.  Επίσης ο Δήμος Αλιάρτου έχει πολύ μεγάλη δημοτική περιουσία. Οικόπεδα 100 στρεμ. εντός σχεδίου πόλεως και πολλές κτιριακές εγκαταστάσεις 7.000 τ.μ. για να υποδεχτεί όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται για τη συνένωση. Δεν είναι δυνατόν στο γεωγραφικό κέντρο του νομού, σε μία απόσταση από την Λιβαδειά έως την Θήβα 55 χιλιομέτρων, να μην υπάρχει έδρα Δήμου που θα προκύψει από τις συνενώσεις.

4.  Η Αλίαρτος που η ιστορία της αρχίζει από 2.500 π.Χ. , πρέπει να είναι η έδρα του νέου Δήμου που θα προκύψει από τη συνένωση των Δήμων Αλιάρτου, Ακραιφνίας, Θεσπιέων ,Θίσβης και Βαγίων με την ονομασία ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.
  
Ο Πρόεδρος                                                                              
 ΚΩΝΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   

Τα μέλη                                       
ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΠΟΥΖΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΝΙΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΠΑΔΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΣΑΝΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ



Της αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου προηγήθηκε η εισήγηση του Δημάρχου  κ. Βίτση και είναι η εξής:


Κύριοι Σύμβουλοι, στο κείμενο Δημόσιας διαβούλευσης του «προγράμματος Καλλικράτης» για την νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρονται τα κριτήρια συνενώσεων για τους νέους Ισχυρούς Δήμους και βασίζονται σ'εκείνα που υιοθέτησε η ΚΕΔΚΕ το 2007 στο συνέδριο της Κυλλήνης και είναι: κοινωνικά, οικονομικά, γεωγραφικά, αναπτυξιακά, πολιτιστικά, ιστορικά, χωροταξικά κριτήρια με τα οποία επιδιώκεται: 
α) η γεωγραφική/χωρική ολοκλήρωση των διαφόρων διοικητικών και οικονομικών λειτουργιών, εξυπηρετήσεων και υποδομών και διασφαλίζουν κάποιου βαθμού βιωσιμότητα , β) η γεωγραφική κινητικότητα σε συνδυασμό με τις λειτουργικές εξαρτήσεις και επιρροές των οικιστικών κέντρων.

Στηριζόμενοι στα κριτήρια αυτά θεωρούμε ότι η ορθολογική χωροθέτηση απαιτεί (διότι ικανοποιεί αυτά τα κριτήρια) και ταιριάζει απόλυτα με την συνένωση των Δήμων Αλιάρτου, Ακραιφνίας, Θεσπιέων, Θίσβης και Βαγίων .Άλλωστε σε αυτό συμφωνεί η πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της περιοχής (το Δ.Σ. Ακραιφνίας αλλά και Τ.Σ τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Θεσπιέων έχουν πάρει ανάλογη απόφαση) περιοχή με κοινά χαρακτηριστικά και πληθυσμό 25.000 κατοίκων περίπου. Ένας τέτοιος Δήμος έχει όλα τα κριτήρια που τίθενται για τις συνενώσεις και όλες τις προϋποθέσεις να γίνει ένας δυναμικός αναπτυξιακός Δήμος.


Ο Δήμος Αλιάρτου όπως είναι γνωστό αποτελεί το γεωγραφικό κέντρο του Νομού Βοιωτίας και του Κωπαϊδικού πεδίου με πολλές υποδομές και υπηρεσίες όπως: Κέντρο Υγείας ,Σιδηροδρομικό Σταθμό, την έδρα του Οργανισμού Κωπάΐδας , υπάρχει παράρτημα του Υπουργείου Γεωργίας , πλήθος δημοσίων υπηρεσιών και Τραπεζών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου Αλιάρτου και των γειτονικών Δήμων, οδικό δίκτυο (συμπεριλαμβανομένης και της Π.Ε.Ο.) που ενώνει τους δήμους μεταξύ τους.


Επίσης ο Δήμος Αλιάρτου έχει πολύ μεγάλη δημοτική περιουσία. Οικόπεδα 100 στρεμ. εντός σχεδίου πόλεως και πολλές κτιριακές εγκαταστάσεις 7.000 τ.μ. για να υποδεχτεί όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται για τη συνένωση. Δεν είναι δυνατόν στο γεωγραφικό κέντρο του νομού, σε μία απόσταση από την Λιβαδειά έως την Θήβα 55 χιλιομέτρων, να μην υπάρχει έδρα Δήμου που θα προκύψει από τις συνενώσεις.


Η Αλίαρτος που η ιστορία της αρχίζει από 2.500 π.Χ. , πρέπει να είναι η έδρα του νέου Δήμου που θα προκύψει από τη συνένωση των Δήμων Αλιάρτου, Ακραιφνίας, Θεσπιέων ,Θίσβης και Βαγίων με την ονομασία ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ .



Σχετικές Αναρτήσεις :



7 σχόλια:

  1. "Ωδινεν όρος και έτεκεν μυς".Είναι αυτονόητο ότι το Δ.Σ.του Δήμου Αλιάρτου μόνο μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να πάρει.Φαντάζεται κανείς ότι θα μπορούσε να πει,πως πρέπει να καταργηθεί ο Δήμος;το κρίσιμο θέμα όμως είναι πως παλεύει να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση και είναι βέβαιο ότι με προσωπικές στρατηγικές και κρυφές, από το λαό,δράσεις δύσκολα παλεύεται.Μακάρι να βγω ψεύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου που έγινε αν δεν κάνω λάθος πριν μια εβδομάδα θα ήταν καλό να είχε ανακοινωθεί στην εν λόγω εφημερίδα ή σε δυο τρία καφενεία για να το μάθει ο κόσμος. Ας ελπίσουμε πως θα γίνει στο επόμενο συμβούλιο. Δεν νομίζω να διαφωνεί κάποιος πως ο προτεινόμενος δήμος είναι ο ιδανικός , πληροί όλες τις προϋποθέσεις της Κυλλήνης και νομίζω πως θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή. Ακολούθησε βέβαια η προχτεσινή απόφαση του δήμου Θεσπιών που αφήνει Αλίαρτο και Ακραίφνιο εκτός του προτεινόμενου δήμου.
    Η άποψή μου είναι πως αν γίνει δήμος στην κεντρική Βοιωτία, σ΄αυτόν θα συμπεριλαμβάνεται και η Αλίαρτος.
    Για να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση στο νέο Δήμο θα μπορούσε ο νέος δήμος να ονομαστεί δήμος θεσπιών ή Θίσβης με έδρα την Αλίαρτο, επειδή συγκριτικά υπερτερεί των άλλων δήμων.
    Και μια παρατήρηση ,επειδή η Αλίαρτος αδικείται σαφώς με την απογραφή του 2001 θα μπορούσε η δημοτική αρχή να χρησιμοποιήσει την δυναμική που παρουσιάζουν τα σχολεία μας. Το Γυμνάσιο Αλιάρτου έχει περισσότερους μαθητές από το σύνολο των μαθητών των Γυμνασίων Θεσπιών, Βαγίων και Δομβραίνας , το ίδιο ισχύει και στα Δημοτικά σχολεία. Όσο αναφορά δε το γειτονικό μας Ορχομενό τα δυο Γυμνάσια του Ορχομενού έχουν λιγότερους μαθητές απο το δικό μας. Ο Ορχομενός παρουσιάζει όμως περισσότερο πληθυσμό στην απογραφή του 2001.Το ίδιο υποθέτω ότι ισχύει και στην πρωτοβάθμια και στην προσχολική εκπ/ση, χωρίς να έχω ακριβή στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε αδέρφια καθέ πότε έχει δημοτικό συμβούλιο να πάω να τους απολάυσω.
    Κρυφές τις καρατάνε τις συναντήσεις?
    Πολύ θα ήθελα να κόψω κίνηση.
    Φίλε dk μήπως θα έπρεπε να κάνεις ρεπορτάζ από την αίθουσα.
    Αν όχι πες μου πότε είναι να το κάνω εγώ.
    Best Seller θα γράψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μη περιμενεις φιλε να χαρει κανεις απο το δημοτικο συμβουλιο τεραστια παρουσια κατοικων να παρακολουθει τις συνεδριασεις.εκει μεσα πρεπει απειρες φορες να επικρατει βιασμος της λογικης και τεραστιας΄¨¨επινοησης¨΄συνθεση αποψεων που και να παρακολουθησης δεν μπορεις μα και να διορθωσεις δεν γινετε.εκει πρεπει να επικρατουν αποψεις αρτιριοσκληρωτικες δεκαετιων για το πως πρεπει να λειτουργει ο δημος.οι αποφασεις που κατα καιρους εχουν παρθει ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην εμπεριεχουν το στοιχειο της ΚΑΘΑΡΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.το λεω αυτο οχι οτι εχω παρακολουθηση τις συνεδριασεις αλλα μικρη κοινωνια ειμαστε ολοι γνωριζομαστε για χρονια ολοι γνωριζουμε οτι κατα κανονα η καθε δημοτικη αρχη οταν εκλεγεται ολα αυτα τα χρονια πανω κατω οι ιδιοι ειναι μεσα στον δημο και απο αυτους τους ιδιους εχουμε μαθει το τι γινετε εκει μεσα.ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιες σκέψεις και απόψεις για τον Καλλικράτη.

    Το αρχιτεκτονικό σχέδιο Καλλικράτης το έχουν χαρακτηρίσει αρκετοί πολύ σημαντικό καινοτόμο, και ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια- νόμους των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας. Εκ πρώτης θα συμφωνήσω μαζί τους, καταθέτοντας ορισμένες σκέψεις και προτάσεις, αν και το σχέδιο θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Πρώτα απ΄όλα χαιρετίζω κάθε πρωτοβουλία για περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους. Αυτό όμως που με προβληματίζει αρκετά τα τελευταία χρόνια είναι ότι τα φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας δεν μειώθηκαν με τον «Καποδίστρια» το 1998, καθώς λόγω μείωσης τότε των Δήμων, η οποιαδήποτε μείωση των δαπανών, ισοσκελίσθηκε από τη μεταφορά της διαπλοκής από κεντρικό σε τοπικό επίπεδο. Όταν δε λέω περισσότερη δημοκρατία εννοώ συν τοις άλλοις και λιγότερη διαπλοκή.
    Οι μέρες που ζούμε είναι πολύ δύσκολες και η μείωση των Δήμων είναι επιβεβλημένη! Το υπάρχον σύστημα έτσι όπως είναι τρέφει ένα πλήθος μικρών φιλόδοξων τοπικών ηγετών μετά της αυλής τους, που κυνηγούν την προβολή, τον πλουτισμό ενίοτε και την διατήρησή τους στο πολιτικό σκηνικό με κάθε είδους παραχωρήσεις και εξυπηρετήσεις , υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις.
    Από τον φόβο της απώλειας ψήφων, τα οικονομικά των δήμων βουλιάζουν , τα ανείσπρακτα έσοδα από κάθε είδους τέλος, φόρο κλπ οι οφειλές δημοτών θα προσπεράσουν σε λίγο τα τακτικά έσοδα κάθε Δήμου. Και δεν εννοώ τους ανήμπορους που δεν μπορούν να πληρώσουν Πως να εισπράξεις τα οφειλόμενα αν φοβάσαι μήπως δυσαρεστήσεις ψηφοφόρους! Οι σημερινοί Δήμοι συνεπικουρούν στην κακή διαμόρφωση της νοοτροπίας των δημοτών τους. Η ψήφος δεν είναι πια κατάθεση ιδεολογίας, αλλά τραπεζογραμμάτιο που θα εισπραχθεί.
    Οι πολίτες πρέπει να έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου στο δημοτικό συμβούλιο όταν καλούνται να διατυπώσουν άποψη για θέματα που έχουν άμεση σχέση με την οικονομική και κοινωνική οργάνωση της τοπικής κοινωνίας. Να υπάρχει κίνητρο για δημιουργία έργου με το να επιβραβεύεται η φαντασία, η αποτελεσματικότητα και επινοητικότητα κάθε Δημάρχου και του επιτελείου του, με επιπλέον επιχορηγήσεις για έργα αναπτυξιακά, με περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Όχι πάνω από δύο θητείες ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι. Με τα πολλά χρόνια δημιουργείται ένα κατεστημένο και κλειστά κυκλώματα με ότι αυτό συνεπάγεται. Να επιλέγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν έμμισθες θέσεις να αμείβονται ή από την εργασία τους ή από τον Δήμο. Η μόνη λύση είναι η δημιουργία μεγάλων Δήμων, με πολλά αποκεντρωμένα ΚΕΠ σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα που θα εξυπηρετούν τους πολίτες με τηλευπηρεσίες. Το οικονομικό όφελος για την χώρα μας θα είναι τεράστιο. Τέλος εύχομαι η πόλη μας που όλοι αγαπάμε να παραμείνει η έδρα ενός ισχυρού Καλλικράτειου Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ και επαυξάνω με τον Αρκτουρο.Και προσθεσω ορισμένες σκέψεις.
    1.Μπορεί κάποιος υπευθυνος απ'το δήμο να μας πει πόσα είναι τα ανείσπρακτα τέλη απ'το νερό και γιατί δεν εισπράτονται;Το ποσό,στοιχηματίζω,θα μας συγκλονίσει,όπως επίσης και πολλα ονόματα οφειλετών.
    2.Εγινε ποτέ αξιολόγηση του κόστους μισθοδοσίας των δύο αντιδημάρχων,σε σχέση με την προσφορά τους και τις αρμοδιότητες τους;Αν γινόταν είναι βέβαιο ότι θα διαπιστώναμε ότι δεν χρειάζονται.
    3.Αξιολογήθηκε ποτέ το κόστος λειτουργίας της ΔΕΠΟΑΝ σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα;αν ναι ποιό είναι το αποτέλεσμα;αν όχι γιατί;
    4.Είναι διάχυτη η αίσθηση ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμα δημοκρατίας στη λειτουργία του δήμου.Οι δημότες δεν έχουν καμία συμμετοχή γιατί πολύ απλά τους αγνοούν επιδεικτικά.υπενθυμίζω ότι ήταν προεκλογική υπόσχεση της δημοτικής αρχής για ανοικτά συμβούλια με την συμμετοχή των πολιτών.Φαίνεται πως η δημοκρατία τρομάζει.
    5.Παντού γίνονται συσκέψεις,κινητοποιούν κόσμο κάνουν συμμαχίες για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των δήμων τους ενόψει Καλλικράτη.Εδώ τιποτα (η αποφαση του Δ.Σ κατά την αποψή μου είναι η ελάχιστη αυτονόητη ενέργεια) γιατί;Αισθάνονται ανεπαρκείς;δεν τους ενδιαφέρει;Δεν αναλογίζονται ότι θα ζητηθούν ευθύνες;
    6.Τι έχει γίνει προς την κατεύθυνση αξιοποίησης της τεράστιας ,όπως η ίδια η δημοτική αρχή ισχυρίζεται,περιουσίας του δήμου.Περιουσία που δεν αξιοποιείται ώστε να αποδώσει ωφέλει στον πολίτη είναι σαν να μην υπάρχει.Και όταν την διαφημίζουν χωρίς να την αξιοποιούν ,απλώς δείχνουν την ανεπάρκειά τους.

    τα υπόλοιπα σε επόμενο σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα ήθελα να ρωτήσω την δημοτική αρχή τι χαρτοφυλάκιο έχει αναλάβει ο κάθε αντιδήμαρχος και με τι ασχολείται; Ποιος είναι υπεύθυνος για τα θέματα του περιβάλλοντος και τι έργο έχει παραχθεί; Αν έχει οργανώσει κάποια ημερίδα ευαισθητοποίησης για τους πολίτες ή κάποια δενδροφύτευση που με νοσταλγία θυμόμαστε οι παλιότεροι; Ποιος είναι ο υπεύθυνος για τα Σχολεία όσο αναφορά το κτιριακό και τι έχει κάνει; Πριν δέκα μέρες πήγα να ρωτήσω στο Γυμνάσιο για το γιο μου και μεταξύ γηπέδου και μάντρας υπήρχε μισό μέτρο νερό, σαν μια μικρή λίμνη. Στο θέμα αυτό κάτι πρέπει να γίνει και από τους Διευθυντές νομίζω. Ποιος είναι ο υπεύθυνος για τον μαζικό αθλητισμό και πόσα προγράμματα μαζικού αθλητισμού υλοποιούνται στο Δήμο ειδικά για γυναίκες και παιδιά; Αν έχει γίνει κάτι για την κυκλοφοριακή αγωγή και τι έγιναν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για το πλήρως εγκαταλελειμμένο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής; Τι μπορούμε να απαντήσουμε σε έναν ξένο επισκέπτη που πηγαίνει βόλτα στους πάλαι ποτέ πανέμορφους κήπους και βλέπει τη σημερινή κατάντια με τα χόρτα , αδέσποτα σκυλιά, τα μηχανάκια και τους πλανόδιους να πουλούν την πραμάτεια τους; Τι έχει γίνει με την σηματοδότηση; στις δέκα διασταυρώσεις μόνο δυο ή τρεις έχουν σήμανση. Και τέλος επειδή λόγω δουλειάς γυρίζω σε όλη την Στερεά Ελλάδα ,βρε παιδιά σε όλου ς τους Δήμους που περνάω, υπάρχουν πινακίδες που γράφουν στη είσοδο << καλώς ήρθατε>> ή <> στην έξοδο, Δήμος Μακρακώμης, Κορώνειας, Κολοπετινιτσας κ.λ.π. Πόσο κάνουν πέντε πινακίδες πολυάσχολοι Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι να βάλουμε μια στην αρχή και μια στο τέλος της πόλης που να γράφει Δήμος Αλιάρτου και μια σε κάθε τοπικό διαμέρισμα από τα τρία που συναντάμε στο δρόμο; Καλό ταξίδι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν