ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ - ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Εκρηξη αδιαλλαξίας υπήρξε τελικά χθες στην πολύωρη συνάντηση των μελών του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου στη Βέροια, η οποία «έπνιξε» τις διαφορετικές φωνές που ζητούσαν αποκλιμάκωση και απεμπλοκή από τις κινητοποιήσεις. Αποφασίστηκε, μάλιστα,...




...δυναμική κλιμάκωση με κάθοδο αγροτών και τρακτέρ στην Αθήνα, καθώς και μπλόκα από σήμερα σε όλες τις παρακαμπτηρίους, ώστε να υπάρξει κυκλοφοριακό μπλακ άουτ σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία.

Στα αιτήματα που προστέθηκαν περιλαμβάνονται: συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, για να συζητήσουν το θέμα της εγκατάστασης από τους ίδιους τους αγρότες φωτοβολταϊκών συστημάτων στα χωράφια τους και επίσης ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο, για να δεσμευτεί στο θέμα της αύξησης των αγροτικών συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε σε υψηλούς τόνους, καθώς δεν έλειψαν αντιρρήσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Οι πιο συνετοί έθεταν το δίλημμα για το τι θα ακολουθήσει, σε περίπτωση που κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και δεν υπάρξει καμία λύση από την κυβέρνηση. 

Το άλλο «στρατόπεδο» των «γαλάζιων» του θεσσαλικού κάμπου που έχουν συγκροτήσει τη λεγόμενη Νέα Συντονιστική Επιτροπή με συνολικά 8 μπλόκα ξεκινά σήμερα τον διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκπρόσωποί τους με επικεφαλής τον Χρ. Σιδερόπουλο, τον Σπ. Τσικρίκα, τον Χρ. Τσιτσιρίγγο και άλλους θα συναντηθούν στις 11.30 το πρωί με την Κ. Μπατζελή. 

Τα αιτήματα που θα παρουσιάσουν στην υπουργό είναι τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά, επιμένοντας ιδιαίτερα στην ολοκλήρωση του μητρώου αγροτών.
Οσο για τη συμμαχία των «κόκκινων» του Β. Μπούτα με τους «γαλάζιους» του Προμαχώνα του Π. Αραμπατζή προσανατολίζονται να συναντηθούν με την Κ. Μπατζελή προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ χθες το βράδυ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν χθες και οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς, οι οποίοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους αγρότες που βρίσκονται στον μεθοριακό της Δοϊράνης. 

Κτηνοτρόφοι του νομού πήγαν χθες στη Δοϊράνη και άδειασαν γάλα στο οδόστρωμα, τονίζοντας ότι έχουν κοινά αιτήματα με τους αγρότες, καθώς το κόστος παραγωγής εκτινάσσεται στα ύψη, ενώ τα χρήματα που παίρνουν στο χέρι χρόνο με τον χρόνο μειώνονται. 

ethnos.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ - ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν