Ο ΕΦΗΒΟΣ ΠΟΥ "ΕΦΥΓΕ" ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ

| Ετικέτες , , | Posted On Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ο Γιώργος ήταν ένας έφηβος με όλα τα χαρακτηριστικά της ηλικίας του και επιπλέον με μυωπικά γυαλιά, κοντούλης με παραπανίσια κιλά και έντονη εσωστρέφεια. Τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι ήταν αρκετά για τους συμμαθητές του για να τον κοροϊδεύουν και συχνά πυκνά να εκτοξεύουν προσβλητικές εκφράσεις για τον 17χρονο...




Τώρα οι συμμαθητές του αλλά και μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου κάνουν λόγο για χλευαστική και πολλές φορές βίαιη αντιμετώπιση του Γιώργου, συμπεριφορές που μπορούν να καταρρακώσουν οποιονδήποτε, πόσo μάλλον ένα 17χρονο έφηβο.

Το μήνυμα που δίνει συμμαθητής του Γιώργου μέσα από τις σελίδες του Ιντερνετ σοκάρει:

«Παιδιά... είδατε πού καταντάει ο μαθητής όταν δέχεται προσβλητικές εκφράσεις από άλλους. Ρατσισμός και απειλές δημιουργούν σε όλους μας ψυχολογικά προβλήματα.
Ο άνθρωπος που ρεζιλεύεται κάθε μέρα από τον οποιονδήποτε οδηγείται σε αυτό το φρικτό πράγμα, την αυτοκτονία. Το σωματικό βάρος δεν έχει καμία σημασία... κανείς δεν είναι τέλειος. Αυτή τη μέρα θα τη θυμόμαστε για πάντα και ας πούμε ΤΕΛΟΣ στην κοροϊδία και στον ρατσισμό».

Τελικά ο 17χρονος αυτοκτόνησε όταν μιλούσε στο τηλέφωνο με κάποιο πρόσωπο, έριξε το κινητό του κάτω και μετά έπεσε.

ethnos

Σχετικές Αναρτήσεις :



3 σχόλια:

  1. είναι απάνθρωπη η κοινωνία που θεοποιεί το σώμα ή την εξωτερική εμφάνιση,γιατί έτσι κατατάσει τους ανθρώπους σε κατηγορίες που δεν έχουν σχέση με τις ικανότητές τους.Αλλά αν ανοίξουμε την τηλεόραση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας τι βλέπουμε μισόγυμνους ανθρώπους να διαφημίζουν τα μόνα προσόντα που έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι πάρα πολύ για το μαθητή Γιώργο και ταυτόχρονα η ψυχή μου είναι γεμάτη με τύψεις και ένοχές για αυτή τη συμπεριφορά των συμμαθητών του. Τα παιδιά για την συμπεριφορά που επιδεικνύουν μάλλον ευθύνονται λιγότερο από όλους μας . Μπορεί να μας πει κάποιος τι αξίες και αρχές τους δώσαμε σαν οικογένεια , σαν σχολείο, εκκλησία, κοινωνία. Ότι δώσεις στο παιδί θα το πάρεις, και ότι σπείρεις θα θερίσεις.
    Σχετικές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν σήμερα τους εφήβους κατά σειρά είναι 1. Η παρέα 2. Η οικογένεια, 3.Τα Μ.Μ.Ε. και 4. το Σχολείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι να πει κανεις?οταν σε μια χωρα σε εποχες ακρατης ελευθεριας τα προτυπα της νεολαιας ειναι τα FAME STORY GREEK IDOL και ολες αυτες οι τηλεοπτικες αηδιες η φουστα του ΡΟΥΒΑ και το βρακι της ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ μελαγχολη κανεις οταν σκεφτεται οτι αυτη η χωρα σε καποιες δυσκολες εποχες για καποιους ,σωστες ομως για καποιους αλλους ανεδειξε ΣΕΦΕΡΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΡΙΤΣΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΛΥΤΗ και τοσους αλλους.τελικα η πολυ ελευθερια καταντα ασυδοσια.για μενα αυτος που ειπε ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΖΥΓΟ ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ εχω να του πω οτι ο ελληνας οπου μπηκε σε καλουπια ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ οπου αφεθηκε ασυδοτα ελευθερος κατεστρεψε και κατεστραφη?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν