ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ - ΟΥΡΕΣ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

| Ετικέτες , | Posted On Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, μπαίνοντας στην τρίτη εβδομάδα που αποκλείουν οδικούς κόμβους και μεθοριακούς σταθμούς.
Δύο συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης με εκπροσώπους από μπλόκα που απαρτίζουν το Πανελλαδικό Συντονιστικό όργανο, κατέληξαν άκαρπες...



...Είκοσι μπλόκα από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία συμφώνησαν σε ένα ενιαίο μέτωπο αγώνα, με εννέα κοινά αιτήματα. Πρόκειται για αγρότες που μέχρι στιγμής δεν συμμετείχαν σε κάποιο διάλογο με το υπουργείο και όπως ανέφεραν, θα ζητήσουν συνάντηση «όταν θα το κρίνουν οι ίδιοι».

Ουρές φορτηγών έχουν σχηματιστεί στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, ενώ έκλεισε και το τελωνείο Ορμενίου στον Εβρο.

Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών στη Νίκαια Λάρισας και στις Μικροθήβες.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, τα τρακτέρ είναι συγκεντρωμένα στα μπλόκα Μαλγάρων, Πράσινων Φαναριών και Χαλκηδόνας και στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να κλείσουν τους δρόμους για μερικές ώρες.

Tα τρακτέρ παραμένουν σταθμευμένα σε διασταυρώσεις εθνικών και επαρχιακών δρόμων και στα υπόλοιπα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα της χώρας, χωρίς όμως να διακόπτουν έως στιγμής την κυκλοφορία των οχημάτων.

Χάρης Καστανίδης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης σε συνέντευξή του στη Free Sunday αναφέρει ότι «ορισμένοι αγρότες αποφάσισαν να στήσουν μπλόκα, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με την κυβέρνηση και μάλιστα, καλούσαν την υπουργό να πάει στα μπλόκα να κάνει διάλογο, χωρίς με αυτόν τον τρόπο να αντιλαμβάνονται ότι οι θέσεις τους δεν γίνονται κατανοητές από κανέναν Έλληνα πολίτη».

«Οφείλουμε να λάβουμε όλοι υπόψη τη βαρύτατη οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζει η χώρα», διαμηνύει και απευθύνει έκκληση στους αγρότες «να κατανοήσουν ότι υπάρχουν κι άλλες κοινωνικές τάξεις με προβλήματα».

Σχετικά με τις εκκρεμούσες μηνύσεις σε βάρος προέδρων αγροτικών συλλόγων, επισημαίνει πως «ο πολιτικός και συνδικαλιστικός αγώνας δεν μπορεί να περιλαμβάνει χρήση μέσων ή ενέργειες, που μπορούν να αξιολογηθούν και ποινικά. Στις περιπτώσεις ποινικά ελέγξιμων ενεργειών, η Δικαιοσύνη μπορεί να επεμβαίνει χωρίς την υπόδειξη κανενός».

Αννα Διαμαντοπούλου

Η υπουργός Παδείας Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση, μεσούσης της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, «ανταποκρίθηκε με το επίδομα αλληλεγγύης, την επιστροφή του ΦΠΑ και την προκαταβολή των επιδοτήσεων». Προσθέτει ότι «δεν βρισκόμαστε σε κανονικές συνθήκες» και καταλήγει πως: «Δεν επιτρέπεται σε κανέναν, στο πολιτικό σύστημα, στις επαγγελματικές τάξεις ή στους πολίτες, να αναπτύσσει το "σύνδρομο του Τιτανικού". Το παγόβουνο είναι μπροστά μας και θα το αποφύγουμε με τις σωστές κινήσεις στο εσωτερικό».

Ανδρέας Λοβέρδος

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, μέσω του Βήματος, δηλώνει πως η κυβέρνηση «οφείλει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και οι Έλληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να αντιληφθούν ότι η πατρίδα χρειάζεται τη στήριξή τους σε αυτή την πιο δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο».

Δημήτρης Ρέππας

Ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππα, μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής, λέει για τους αγρότες ότι «είναι λογικό να αισθάνονται ανασφάλεια, αλλά η στάση τους είναι αδικαιολόγητη, γιατί στρέφεται εναντίον του καλύτερου συμμάχου τους, που είναι η κυβέρνηση, και εναντίον μιας προσπάθειας να ξαναγίνει το κράτος χρήσιμο εργαλείο γι΄ αυτούς».

Μπόικο Μπορίσοφ


Μήνυμα στους Ελληνες αγρότες στέλνει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, στη συνέντευξή του Πρώτο Θέμα, λέγοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου «είναι ο μόνος με τον οποίον πρέπει να διαπραγματευτούν, για να καταλήξουν σε μια συμφωνία, ώστε να λυθούν τα προβλήματά τους». Παράλληλα, επισημαίνει πως «τα μπλόκα δεν είναι ευρωπαϊκός τρόπος διαμαρτυρίας».

nooz.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ - ΟΥΡΕΣ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν