ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΩΠΑΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

| Ετικέτες , , | Posted On Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009


Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνονται εκείνοι που χρόνια τώρα υποστηρίζουν ότι ο Οργανισμός Κωπαΐδας με την σημερινή του δομή, οργάνωση και λειτουργία έχει κάνει τον κύκλο του και επείγει η δημιουργία ενός νέου βιώσιμου φορέα διαχείρισης των υδάτων του νομού με πρωταγωνιστικό το ρόλο της αυτοδιοίκησης...



...Για μια ακόμα φορά επίσης το ταμείο του Οργανισμού Κωπαΐδας βρίσκεται στο «κόκκινο» με αποτέλεσμα η διοίκηση να δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη των αναγκών με ότι αυτό συνεπάγεται για τους αγρότες.

Δεν μπορούμε να εισπράξουμε ούτε ένα ευρώ. Περιμένουμε να πάρουν οι αγρότες τις επιδοτήσεις για να τακτοποιήσουν τις οφειλές του ή ένα μέρος αυτών », δηλώνει ο διευθυντής του Ο.Κ. Βασίλης Μιχάλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Μιχάλης από το σύνολο των περίπου 50,000 αγροτών μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 25% καταβάλει τα ανταποδοτικά.

Οι οφειλές των παρελθόντων ετών όπως έκανε γνωστό ο διευθυντής φτάνουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ ενώ μόνο για το 2009 ανέρχονται στο ποσό του 1.750.000 ευρώ.

«Το μεγάλο αγκάθι είναι οι παλιές οφειλές» λέει ο Β. Μιχάλης και προσθέτει: «Η κατάσταση λόγω και της οικονομικής δυσπραγίας είναι χειρότερη από κάθε άλλη φορά. Οι οφειλές είναι τεράστιες και φυσικά δεν μπορούν να καταβληθούν όλες. Γι αυτό καλούμε τους αγρότες να καταβάλουν το ποσό που αναλογεί για το 2009 και να προχωρήσουν σε ρύθμιση για τις οφειλές των προηγούμενων ετών. Αν κάποιος χρωστάει για 5 χρόνια ας πληρώσει για φέτος και ένα από τα προηγούμενα και αργότερα τα υπόλοιπα. Είμαστε διατεθειμένοι για πολύ ευνοϊκές ρυθμίσεις »

Τι θα γίνει σε  διαφορετική περίπτωση; «Για πρώτη φορά μετά από απόφαση του Δ.Σ. ο Ο.Κ. απαλλαγμένος από το όποιο πολιτικό κόστος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι αποφάσισε να διεκδικήσουμε τις οφειλές από τις εισφορές αλλά και διάφορες άλλες με αγωγές », τονίζει ο Βασίλης Μιχάλης

Και καταλήγει: «Αν δεν πάρουμε τα χρήματα που μας οφείλουν δεν θα μπορέσουμε να προσφέρουμε καμία υπηρεσία, δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους προμηθευτές μας, δεν θα μπορέσει ο Οργανισμός να λειτουργήσει. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Ας αναλάβουν όλοι της ευθύνες τους ».
diavima.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



2 σχόλια:

  1. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ( 50 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ),ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ.
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟς ΝΕΡΟΥ ( ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ Ο ΚΑΛΟς ΜΑς Ο ΘΕΟΥΛΗΣ Η ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΓΕΩΤΡΥΣΗ )ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Κ.
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΤΑ 50 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΩ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ.

    ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ:
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ο.Κ ;

    ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όσο πληρώνουμε οργανισμους και εταιρές οπως ο Ο.Κ ποτέ δεν θα δουμε ασπρη οικονομική μέρα στην χώρα. Οι οργανισμοί αυτοί αριθμούνπάνω από 300 στην χώρα και δεν είναι καθόλου επικερδής για τον Έλληνα πολίτη.
    Οι μισθοί και τα πάγια έξοδα του κάθε κ Μιχάλη υπάρχουν για να επενδύούν το δήμοσιο μας χρήμα εύστοχα για ανάπτυξη του τόπου και του κλάδου και όχι για εισπράκτικούς σκοπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν