ΛΥΣΗ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ...ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

| Ετικέτες , | Posted On Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το φιλί της ζωής στο Ταμείο Πρόνοιας είναι έτοιμη να δώσει η κυβέρνηση, ώστε να ξεμπλοκάρει τη χορήγηση του εφάπαξ περίπου σε 25.000 δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι περιμένουν σήμερα στην ουρά ως και τρία χρόνια για να το λάβουν.
 
Όπως γράφει σήμερα “Το Βήμα”, η κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρου κατά τη συνάντηση που είχαν εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, έχει αποφασίσει να χρηματοδοτήσει το Ταμείο με ομόλογα που θα εκδώσει το Ελληνικό Δημόσιο, γεγονός το οποίο θα επιτρέψει την πληρωμή του εφάπαξ περίπου στο 70% των υπαλλήλων που αναμένουν...
 
Η απόφαση η οποία ελήφθη είναι να εκδοθούν ομόλογα ύψους 750 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψουν την τριετία 2016, 2017 και 2018, δηλαδή τη μετά μνημονίου εποχή, οπότε η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα έχει ξεπεραστεί και η οικονομική κρίση. Τα ομόλογα θα δοθούν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να ενισχυθεί άμεσα το Ταμείο Πρόνοιας. Η επιλογή αυτή εκτιμάται ότι θα δώσει τη δυνατότητα στο Ταμείο να ικανοποιήσει περίπου 15.000 από τις 25.000 αιτήσεις που εκκρεμούν, αν και η σχετική πληρωμή δεν αποκλείεται να γίνει σε δύο δόσεις.
 
Η εκτίμηση πάντως που επικρατεί είναι ότι η απόφαση της κυβέρνησης για χρηματοδότηση του Ταμείου, το οποίο ουσιαστικά είχε κηρύξει εδώ και αρκετό καιρό στάση πληρωμών, αν και θα έχει θετικές συνέπειες, δεν θα επιλύσει το οικονομικό πρόβλημα, με δεδομένο ότι αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι συνταξιοδοτούνται, γεγονός που σημαίνει ότι ως το τέλος του έτους οι εκκρεμείς αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 30.000.

Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο εξάμηνο του 2010 οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των υπαλλήλων του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 45% σε σχέση με το 2009, λόγω των μέτρων της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και κυρίως λόγω της αύξησης του χρόνου συνταξιοδότησης των γυναικών και της εξομοίωσης του με τον αντίστοιχο των ανδρών. 

newsit.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for ΛΥΣΗ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ...ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν