ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

| Ετικέτες , , | Posted On Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

...με τις ακριβείς λεπτομέρειες για τους υποψηφίους, το ασυμβίβαστο, τις ποσοστώσεις, τους συνδυασμούς, τα ψηφοδέλτια, τα δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι - Διαβάστε  τις εγκυκλίους του υπουργού Εσωτερικών, που αποτελούν  την επιτομή της εκλογικής αναμέτρησης - Θα δούμε τώρα και αποσύρσεις υποψηφιοτήτων;..

Δέκα χιλιάδες νέοι αιρετοί θα αναδειχθούν στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και περισσότερα από 100.000 άτομα εκτιμάται ότι θα εμπλακούν ως υποψήφιοι, σε όλους τους συνδυασμούς. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν τη νέα νομοθεσία που διέπει τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς καθημερινά εκδίδονται και νέοι εγκύκλιοι από το υπουργείο Εσωτερικών, όπως αυτές που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός κ. Γ. Ραγκούσης... 


Ποιός γνωρίζει ότι μειώνεται το όριο ηλικίας για τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, από τα 21 έτη στα 18; Ποιες είναι οι ασυμβίβαστες ιδιότητες των αιρετών; Ούτε κάν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες! Είναι ορατός, μάλιστα, ο κίνδυνος, ανακοινωθείσες υποψηφιότητες να ανακληθούν για μη πολιτικούς, αλλά διαδικαστικούς λόγους! Όσο για τους πολίτες, που απλώς θα κληθούν να ψηφίσουν, δεν γνωρίζουν ακόμη ότι στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση εκλέγουν: Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους  δημοτικής κοινότητας, συμβούλους τοπικής κοινότητας  και εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας!

Την αναγκαιότητα να αποκτήσουν όλοι ένα κοινό «κώδικα» νομικά κατοχυρωμένης προεκλογικής γνώσης, έρχονται να καλύψουν οι  δύο εγκύκλιοι για τις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης .

Στις εγκυκλίους αυτές αναλύονται σε βάθος μια σειρά θεμάτων που ενδιαφέρουν τους συνδυασμούς, τους υποψηφίους και τους πολίτες ενόψει των θεμελιωδών αλλαγών που επιφέρει ο Καλλικράτης και αφορούν την εκλογική διαδικασία. Δίνονται ακριβείς απαντήσεις στο ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές, τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα των υποψηφίων, η ποσόστωση των δύο φύλλων και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, θέματα ανακήρυξης των συνδυασμών και των δικαιωμάτων αυτών καθώς και των διαδικασιών ενστάσεων, θέματα ψηφοδελτίων, αναλυτική περιγραφή του νέου εκλογικού συστήματος που εισάγει ο "Καλλικράτης" μαζί με παραδείγματα, κ.α


eklogika.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν