ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

| Ετικέτες , | Posted On Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ κατά των ακτιβιστών που μετέφερα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια. Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 20:00 όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να πλησιάσουν στο κτήριο της πρεσβείας. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν και έκαναν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. Οι συγκεντρωμένοι "απάντησαν" πετώντας πέτρες, μπουκάλια και δυναμιτάκια.

Ένας από τους ακτιβιστές κατάφερε να ξεφύγει από τον κλοιό και έφτασε στα τρία μέτρα από την είσοδο της πρεσβείας. Όμως οι αστυνομικοί αντέδρασαν και τον συνέλαβαν. Ακολούθησαν κι άλλες συλλήψεις, άγνωστος μέχρι στιγμής ο αριθμός. Νωρίτερα, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδο στο πάρκο κοντά στην πρεσβεία...




Σταδιακά, οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές στο ύψος του γηροκομείου Αθηνών, όπου συνεχίστηκαν τα επεισόδια. Ακολούθησε το... πέρασμα από την Πανόρμου, όπου κάδοι βρέθηκαν στη μέση του δρόμου και ο "κλεφτοπόλεμος' στα γύρω στενά. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι το Πολεμικό Μουσείο, όπου έβαλαν φωτιές σε κάδους, πορεύτηκαν προς τη Βουλή και μέσω της Σταδίου κινήθηκαν στα Προπύλαια. 

Από νωρίς στο σημείο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ. Ένταση προκλήθηκε ανάμεσα σε αστυνομικούς και Παλαιστίνιους διαδηλωτές, όταν οι τελευταίοι θέλησαν να πλησιάσουν περισσότερο την ισραηλινή πρεσβεία. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν με τις ασπίδες και οι διαδηλωτές τους πέταξαν αυγά και καφέδες.

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε πορεία από την Καμάρα προς το προξενείο των ΗΠΑ και κατέληξε στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης. Στην πορεία πήραν μέρος μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας Θεσσαλονίκης, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, των Οικολόγων Πράσινων και Οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καθώς και συνδικαλιστές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων. 

Στη διαδήλωση, που οργάνωσε η «Πρωτοβουλία για τη Γάζα» ακούστηκαν συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Κάτω τα χέρια από τη Γάζα».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά, από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης και το στέκι μεταναστών Χανίων. Σύμφωνα με το μέλος του φόρουμ μεταναστών Κρήτης, Μάρκο Χατζησάββα, στο ελληνικό πλοίο «Σφενδόνη» επιβαίνει και αλλοδαπός, μέλος του φόρουμ, που διαμένει στα Χανιά. 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Βόλο, τα Γιάννενα, την Πάτρα, το Ηράκλειο, στον Αγιο Νικόλαο, στο Ρέθυμνο, στα Χανιά, στην Ιεράπετρα, στη Σητεία, στη Μυτιλήνη, στη Λάρισα, στην Ξάνθη, στην Κέρκυρα, στη Χίο, στην Καρδίτσα, στο Αγρίνιο, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή. 

newsit.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν