Η υπερδοσολογία δεν είναι αποτελεσματική θεραπεία...μπορεί να είναι μοιραία...

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Οι γιατροί είναι σκυμμένοι πάνω από τον ασθενή, που βρίσκεται εδώ και καιρό σε κωματώδη κατάσταση, με μοναδική του ελπίδα την μηχανική υποστήριξη.

Μα έχει ελπίδες ακόμα? Λέει ο ένας? Μήπως πρέπει να ειδοποιήσουμε τους συγγενείς πως είναι περιττό να προσπαθούμε πλέον.  Είναι τελειωμένος.

Τι ωφελεί να τον έχουμε σε μηχανική υποστήριξη, λέει ένας τρίτος.

Να του τραβήξουμε το μηχανισμό στήριξης, σκέφτεται ο επικεφαλής της ομάδας θεραπείας...
Ναι , μισό λεπτό παρεμβαίνει ο  financial της κλινικής-επιχείρησης.  Τι σας πειράζει αν παραμένει έτσι? Γνωρίζετε πολύ καλά πόσα κερδίζουμε από την συνέχιση της υποστήριξης και το γεγονός ότι αφήνουμε μια ελπίδα να πλανάται στον αέρα. Τόσα χιλιάρικα σκάει καθημερινά η οικογένειά του στο ταμείο.

Ναι αλλά χτες με ειδοποίησαν πως έχουν εξαντλήσει όλα τα αποθέματά τους και είναι ταπί πλέον.

Ωραία προτείνετε τους ένα καλό δάνειο, με υποθήκη εκείνο το καταπληκτικό σπίτι που έχουν, ξέρετε ποιο. 

Δεν ξέρω πρέπει να το σκεφτούμε ξανά. Η συνάδελφος διευθύντρια του κέντρου μεταμοσχεύσεων μου αναφέρει πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα όργανά του. Και πολύ περισσότερο κέρδος αν τραβήξουμε το μηχανισμό στήριξης.

Οκ. Σταματάμε επί του παρόντος να σκεφτούμε πιο μελετημένα τι ακριβώς θα κάνουμε. Πες εν τω μεταξύ στους συγγενείς πως υπάρχει το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρει να συνεχίσει ακόμα και με τον μηχανισμό στήριξης. Και προετοίμασε τους πως θα είναι σπουδαίο, σε περίπτωση που θα συμβεί το μοιραίο, να δώσει χαρά σε άλλους συνανθρώπους δωρίζοντας τα όργανα.

Γιατί κόβεσαι τόσο πολύ με τα όργανα. Γιατί  έχω ήδη κλείσει που θα πάνε βρε ηλίθιε. Είναι πολύ καλή η αγοραπωλησία. Πολύ καλή σου λέω.

Τέλος πάντων πες τους ότι νεώτερη απόφαση για το αν θα παραμείνει συνδεδεμένος ή για το αν δεν υπάρχει πλέον καμιά ελπίδα, θα τους το πει ο καθηγητής μετά το επόμενο ιατρικό συμβούλιο που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Οκ.

Δυο ειδικευόμενοι κουνάνε το κεφάλι τους πιο πέρα. Τον καημένο λένε... Και να σκεφτείς πως όταν μας τον έφεραν εδώ τρία χρόνια πριν, ήθελε απλά μια εγχείρηση ρουτίνας, μέχρι που ο θεράπων ιατρός έκανε εκείνο το ηλίθιο λάθος υπερδοσολογίας. Και τότε ο φουκαριάρης έπεσε σε κώμα....

Τρία χρόνια πριν, αν δεν είχε κάνει λάθος εκείνος ο ανόητος στη δόση,  ίσως τώρα να ήταν σπίτι του με την οικογένειά του.

Η παραπάνω ιστορία είναι εντελώς φανταστική, και κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Η υπερδοσολογία δεν είναι αποτελεσματική θεραπεία...μπορεί να είναι μοιραία...

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν