Σφυροκοπούν οι ισραηλινές δυνάμεις τη Γάζα

| Ετικέτες | Posted On Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

- Χαμάς: Είμαστε σε "ανοιχτό πόλεμο" με το Ισραήλ
- 13 νεκροί Παλαιστίνιοι και πάνω από 100 τραυματίες
- 3 πιθανόν οι νεκροί από ρουκέτα της Χαμάς
15 Νοεμβρίου 2012

Καθώς το Ισραήλ εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Γάζας και ο ήχος από ρουκέτες ακούγεται ακόμη στον ουρανό της Παλαιστίνης, οι ηγέτες της Χαμάς δήλωσαν σήμερα ότι θα ανταποδώσουν τα πυρά και θα πάρουν εκδίκηση για τη δολοφονία του στρατιωτικού ηγέτη της οργάνωσης, Αχμέντ Τζαμπαρί, κηρύσσοντας "ανοιχτό πόλεμο" εναντίον των Ισραηλινών και οργανώνοντας επιθέσεις μέσω βομβιστών αυτοκτονίας...

Ο
Ισμαήλ αλ-Ασκάρ, αρχηγός τού στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς και επικεφαλής των ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κασάμ, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο AFP ότι η δολοφονία του επικεφαλής των Ε.Δ. της Παλαιστίνης "άνοιξε τις πύλες της κολάσεως".

"Οι δυνάμεις κατοχής διέπραξαν ένα επικίνδυνο σφάλμα και πέρασαν τις κόκκινες γραμμές, πράγμα που θα πρέπει να θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου"
, αναφέρει η Χαμάς σε ανακοίνωσή της. "Θα εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε στο δρόμο της αντίστασης".

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, έκανε έκκληση για
επείγουσα σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου, ενώ τα τεμένη απ' άκρη σε άκρη της Λωρίδας της Γάζας γέμισαν με Παλαιστίνιους πολίτες που πενθούν για τα μέχρι στιγμής 13 θύματα από την ισραηλινή επίθεση, ενώ δεν έχει καταμετρηθεί ακόμη ο ακριβής αριθμός των τραυματιών, που σίγουρα υπερβαίνει τους 100

Οι δρόμοι γύρω από το νοσοκομείο Σίφα, στην πόλη της Γάζας, όπου μεταφέρθηκε το άψυχο σώμα του Τζαμπαρί γέμισαν με χιλιάδες οργισμένους Παλαιστίνιους που φώναζαν συνθήματα κατά του Ισραήλ. Ανάμεσά τους ήταν και κάποιοι οπλισμένοι αντάρτες.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραηλινού Στρατού, συνολικά
έξι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την Γάζα προς την πόλη Μπεερσεμπά, ως απάντηση στην αεροπορική επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον της Γάζας από το πρωί της Τετάρτης. Μια από τις ρουκέτες χτύπησε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη, όπου κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι χτυπήθηκε ένα αυτοκίνητο. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα (αν και κάποια πρακτορεία κάνουν λόγο για 3 νεκρούς), αλλά υπήρξαν τραυματισμοί.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ισραήλ αναφέρει ότι χάρη στο ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα
"Σιδερένιος Θόλος" έχουν αναχαιτιστεί 15 παλαιστινιακές ρουκέτες που θα έβρισκαν τον στόχο τους μέσα στο Ισραήλ".

Ο
εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς, Χαλίλ Αλ-Χάγια, δήλωσε:

"Οι σιωνιστές θα πληρώσουν το τίμημα αυτής άνανδρης δολοφονίας. Η δολοφονία του ηγέτη του Παλαιστινιακού Στρατού επιβεβαιώνει με τον σαφέστερο τρόπο ότι βρισκόμαστε ακόμη στην καρδιά της αντίστασης εναντίον του ισραηλινού εχθρού. Οι σιωνιστές δεν γνωρίζουν τίποτε εκτός από τη γλώσσα των δολοφονιών και της αιματοχυσίας. Ο πόλεμός μας εναντίον τους είναι ανοιχτός. Θεού θέλοντος, ο πόλεμος αυτός θα τελειώσει με την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της Ιερουσαλήμ από τις δυνάμεις κατοχής. Από δω και πέρα, να περιμένουν τη δράση και όχι τα λόγια μας".


"Στόχευαν στην κάμψη του φρονήματος του λαού μας και την εξασθένηση της αντίστασής του"
, δήλωσε ο Ιζάτ αλ-Ρισκ, ηγετικό κοινοβουλευτικό στέλεχος του κόμματος της Χαμάς, "αλλά είναι γελασμένοι. Γνωρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός τους, Νετανιάχου, χρειάζεται αυτό το έγκλημα πολέμου προκειμένου να εμφανίσει προφίλ σκληρού και αποφασισμένου ηγέτη γιατί αλλιώς δεν θα κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές της 22ης Ιανουαρίου. Θέλει να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, αλλά το σχέδιό του αυτό θα αποδειχθεί μπούμερανγκ".

Ο
Νετανιάχου ήδη προέβη στην προβλέψιμη δήλωση: "Καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν να πλήττεται ο λαός της από διαδοχικές ρουκέτες και ούτε το Ισραήλ θα το ανεχτεί αυτό".

Το
Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία στηρίζει "το δικαίωμα του Ισραήλ να αυτοαμύνεται", αλλά συνιστά στο ισραηλινό καθεστώς "να εξακολουθεί να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφεύγει την αύξηση σε ανθρώπινες απώλειες".

Το
Υπ. Εξωτερικών της Αιγύπτου εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καλεί το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως την αεροπορική επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. "Δεν πρόκεται να ανεχθούμε άλλη μια επιχείρηση δολοφονιών εναντίων του παλαιστινιακού λαού", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Αίγυπτος έχει ήδη ανακαλέσει τον πρέσβη της
από το Τελ Αβίβ και υπέβαλε αίτηση για έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.




Κιριάτ, Ισραήλ, χθες:

Ράφα, Ισραήλ, χθες:
Πόλη της Γάζας, χθες:
Πόλη της Γάζας, σήμερα:

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Σφυροκοπούν οι ισραηλινές δυνάμεις τη Γάζα

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν