Εγκαινιάστηκε το εντυπωσιακό «Πάρκο των Ψυχών» του Σπύρου Ντασιώτη στο χώρο του παλιού Σανατορίου της Πάρνηθας (34 φώτο & βίντεο)

| Ετικέτες , , , | Posted On Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν, ο πρόεδρος του Ευαγγελισμού, ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης Πάρνηθας, εκπρόσωπος του Δασαρχείου, κ.α.
 
Επίσης παραβρέθηκε πολύς κόσμος, που θαύμασε τα έργα.

Ο χώρος είναι επιβλητικός, με μια ιδιαίτερη αίσθηση να σε κυριεύει καθώς πλησιάζεις και οι μύθοι πολλοί….


Τα γλυπτά  είναι 20 και είναι στην κορυφή των κορμών, με ύψος από 2,5 έως 4,5 μέτρα. Το έργο έγινε αφιλοκερδώς, μόνο με τον προσωπικό μόχθο, μεράκι και αγάπη του καλλιτέχνη.

Ο Καλλιτέχνης στην σύντομη ομιλία του, αφού ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν, αναφέρθηκε στο έργο του, καθώς και στο τι αντιπροσωπεύει το καθένα από τα γλυπτά. Εκεί υπάρχουν όλα τα συναισθήματα, καθώς και οι καταστάσεις που τα δημιουργούν, όπως  ο πόνος, το έλεος, η προσευχή, η καλή είδηση, η αναχώρηση κτλ.και φυσικά αναφέρονται σε κείνους τους ανθρώπους που νοσηλευτήκαν.

 
Το έργο το αφιέρωσε σε τρεις ανθρώπους που δεν είναι στη ζωή, όπως είπε:



«Στον μεγάλο μου αδελφό που με έμαθε τι σημαίνει αγώνας, στον πατέρα μου που μου έμαθε τι σημαίνει σεβασμός και στον γαμπρό μου που μου έμαθε τι σημαίνει περηφάνια», ενώ κάλεσε να κόψει την κορδέλα, το πιο επίσημο πρόσωπο που υπάρχει στη ζωή του, την μητέρα του...




































Δείτε επίσης:

Το "Πάρκο των Ψυχών" του Σπύρου Ντασιώτη

 

Σχετικές Αναρτήσεις :



4 σχόλια:

  1. Προφανής κατάθεση ψυχής... του Σπύρου Ντασιώτη, στο "πάρκο των ψυχών"!

    ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική η σύλληψη της ιδέας και η υλοποίησή της από τον καλλιτέχνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απιστευτος καλλιτεχνης μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΠΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΙΟΔΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΖΩΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.


    ΠΕΤΡΟΣ ΔΕΝΑΞΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν