Χωρίς γιατρούς και υλικά από σήμερα τα Νοσοκομεία

| Ετικέτες , | Posted On Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Τα δύσκολα ξεκινούν από σήμερα και για το ΕΣΥ καθώς σε επισχέσεις εργασίας προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ και οι προμηθευτές σταματούν τη χορήγηση αναλώσιμων υλικών χωρίς μετρητά και κάνουν πλήρες εμπάργκο σε 8 μεγάλα νοσοκομεία.
 
Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι περίπου 22.000 γιατροί Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών, τη διατήρηση των εισοδημάτων τους, καθώς και την έκδοση ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης...
Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν. 
 
Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχει ανακοινώσει συμμετοχή και στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου.
 
Την ίδια ώρα, σταματούν από σήμερα οι παραδόσεις αναλώσιμου υγειονομικού και επιδεσμικού υλικού με πίστωση (δηλαδή σύριγγες μιας χρήσης, γάζες, γάντια, κλπ), σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και πλήρες εμπάργκο στην τροφοδοσία οκτώ εξ αυτών, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ). Αιτία τα υπέρογκα χρέη αλλά και η αφόρητη οικονομική πίεση που δέχεται ο κλάδος.
 
Τα οκτώ νοσοκομεία που από σήμερα δε θα μπορούν να παραλάβουν κανένα υλικό είναι:  ο «Ευαγγελισμός», το «Σισμανόγλειο», το «Αγ. Όλγα», το «Αττικόν», το «Τζάνειο», καθώς και τα νοσοκομεία Ρόδου («Α. Παπανδρέου»), Αλεξανδρούπολης και Καλαμάτας
 

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Χωρίς γιατρούς και υλικά από σήμερα τα Νοσοκομεία

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν