Η φάρμα στρουθοκαμήλων στην Αλίαρτο

| Ετικέτες | Posted On Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

 Ο Παναγιώτης και ο Νίκος Χαλιμούρδας ίδρυσαν τη φάρμα το 2001 με σκοπό την εκτροφή και αναπαραγωγή στρουθοκαμήλων. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην φάρμα  πάνω από 20 οικογένειες (τριάδες), 60 γεννήτορες ράτσας blue neck, τους οποίους εισάγουν από την Πορτογαλία και με εκκόλαψη των αυγών στο εκκολαπτήριο  παράγονται οι νεοσσοί στρουθοκαμήλων...


Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις  εκτείνονται σε μια έκταση 100 στρεμμάτων. Διαθέτουν τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό σε θέματα εκκόλαψης, εκτροφής και αναπαραγωγής των στρουθοκαμήλων αλλά και των άλλων ειδών.


Στη φάρμα μπορείτε επίσης να δείτε άγρια πτηνά όπως παπαγάλους, αγριόχηνες, κύκνους, παγώνια, ελάφια και πολλά ακόμα. 



Η φάρμα διαθέτει προς πώληση όλα τα προϊόντα στρουθοκαμήλου όπως νεοσσούς, ενήλικα ζώα, γεννήτορες, κρέας, αβγά, φτερά και δέρμα. 

Εκτός από την εκτροφή στρουθοκαμήλου, τα τελευταία χρόνια εκτρέφονται και διατίθενται προς πώληση αγριογούρουνα, διάφορες ράτσες ελαφιών και πρόβατα γαλακτοπαραγωγής.


Προϊόντα Στρουθοκαμήλου

 

Κρέας

Το κρέας στρουθοκαμήλου έχει μια θέση στο μενού, αφού συνδυάζει τη γεύση του κόκκινου κρέατος με 2/3 λιγότερα λιπαρά!

Κανένα κρέας δε συνδυάζει τόσο ιδανικά τη γεύση, τα θρεπτικά συστατικά και τους διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος, όπως της στρουθοκαμήλου.

Έχει την ίδια γεύση και εμφάνιση με το μοσχαρίσιο κρέας. Έχει την ίδια περιεκτικότητα σε σίδηρο και πρωτεΐνες, αλλά έχει λιγότερο από το μισό λίπος από το κοτόπουλο, και 2/3 λιγότερο λίπος από το μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας. Έχει επίσης πολύ λιγότερες θερμίδες. Είναι μία υγιεινή επιλογή που δε θυσιάζει τη γεύση!

Επίσης, λόγω των χαμηλών λιπαρών, το κρέας της στρουθοκαμήλου μαγειρεύεται σε πολύ λιγότερο χρόνο από ότι τα υπόλοιπα κρέατα.

Αυγά

Είναι το μεγαλύτερο αυγό από το μεγαλύτερο πουλί στη γη. Είναι πορώδες στην υφή του με χρώμα λευκό έως υποκίτρινο. Το μέγεθός του είναι 25-30 φορές μεγαλύτερο από το αυγό της κότας, ενώ το περιεχόμενο ισοδυναμεί σε βάρος με 20 περίπου αυγά της κότας. Ζυγίζει 1,5-2 κιλά και είναι εξίσου πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες όπως το αυγό της κότας. Πρέπει να βράσει για 2 ώρες μέχρι να γίνει ‘σφιχτοβρασμένο’. Μπορεί επίσης να φτιαχτεί ομελέτα για πολλά άτομα, καθώς 1 μόνο αυγό, δίνει περίπου 12 ομελέτες! 

Έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε αρκετές χώρες για τα ζωγραφισμένα αυγά στρουθοκαμήλου. Η ζήτηση αυγών αυξάνει τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το Πάσχα οι παραγγελίες είναι περισσότερες. Επίσης, σύμφωνα με μια νοτιοαφρικανική παράδοση, το κέλυφος του αυγού της στρουθοκαμήλου δεν πρέπει να πετιέται, καθώς χαρίζει αγάπη και ευτυχία σ’ αυτόν που το έχει!

Δέρμα

Το δέρμα της στρουθοκαμήλου είναι εξεζητημένο. Απαλό στο άγγιγμα, είναι ταυτόχρονα ευλύγιστο και ανθεκτικό, κάνοντάς το ιδανικό για την κατασκευή των περισσοτέρων δερμάτινων ειδών, αλλά και πιο εκλεπτυσμένων και ακριβών αντικειμένων.

Η ανθεκτικότητά του το καθιστά ιδανικό για την κατασκευή υποδημάτων (κυρίως μπότες), τσαντών, πορτοφολιών, ζωνών και ενδυμάτων. Ηγετικοί Οίκοι Μόδας όπως οι Louis Vuitton, Gucci, Cartier, Prada και άλλοι, επιλέγουν το δέρμα της στρουθοκαμήλου λόγω της ωραίας υφής και της υψηλού γούστου εμφάνισής του.

Το δέρμα στρουθοκαμήλου είναι από τα πιο ανθεκτικά στον κόσμο. Γεμάτα φυσικά έλαια, αντιστέκεται στην ξήρανση, στο σπάσιμο και στην αφυδάτωση. Το σχέδιό του το κάνει μοναδικό και το καθιστά ένα από τα ακριβότερα και περιζήτητα δέρματα του κόσμου.

Φτερά

Με αφορμή τα φτερά, ξεκίνησε η εκτροφή στρουθοκαμήλου σε όλο τον κόσμο, και έσωσε το είδος, καθώς ήταν στο χείλος της εξαφάνισης!

Οι στρουθοκάμηλοι παράγουν υπέροχα φτερά σε όλη τη διάρκεια της ωριμότητάς τους. Χρησιμοποιούνται στη μόδα, σε αποκριάτικες στολές και σε διάφορα χρηστικά αντικείμενα.


Παναγιώτης & Νίκος Χαλιμούρδας ΕΠΕ


Αλίαρτος Βοιωτίας

22680 23293 , 6944868584
http://www.strouthokamilos.gr/



Σχετικές Αναρτήσεις :



3 σχόλια:

  1. Πολύ προσεγμένη επιχείρηση με προϊόντα καθημερινής χρήσης μπράβο στους ανθρώπους που ασχολούνται με την επιχείρηση. Αν σας είναι εύκολο πείτε την τιμή των κενών αυγών διότι ασχολούμαι με το σκάλισμα αυγών στρουθοκαμήλου ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν σας ειναι ευκολο πειτε μου την τιμη των κελυφων διοτι ασχολουμαι με το σκαλισμα των αυγων.Καλο απογευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα από τον Βόλο, ενδιαφέρομαι για κελύφη αυγών στρουθοκαμήλου. Σας παρακαλώ δώσετε μου μια τάξη μεγέθους για το κόστος τους.
    Σας ευχαριστώ με εκτίμηση
    Λυδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν