Σφαλιάρες από Κασιδιάρη σε Κανέλλη. Τι είπαν μετά το περιστατικό(Βίντεο)

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

στη συνέχεια το βίντεο


Βίντεο με την απάντηση της Κανέλλης μετά την αποχώρηση του Κασιδιάρη

O Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε «Πρώτη με χτύπησε η Λιάνα Κανέλλη και αμύνθηκα και γι' αυτό θα μηνυθεί». Τόνισε μάλιστα πως αν δεν προβληθεί το βίντεο από την αρχή θα καταθέσει μήνυση και κατά του σταθμού.
ακούστε το ηχητικό

 

Σχετικές Αναρτήσεις :



28 σχόλια:

  1. και λιγα σας εκανε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τοσο στοκος εισαι μαλλον εισαι και εσυ ετσι βαρβατος σαν και αυτον που εβαλε ολη τη δυναμη του και καταφερε να χτυπησει μια γυναικα ωραιος ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ και μερικές αναρτήσεις (πριν και μετά ετούτης εδώ), έχει εισβάλλει η βία στο συγκεκριμένο ιστολόγιο αλλά και στα υπόλοιπα. Από τα επεισόδια κοινής εγκληματικότητας (Μελισσοχώρι και Παιανία Αττικής) πιο σημαντική ήταν η πρωινή εισβολή της βίας σε κάθε σπίτι της χώρας μας δια της τηλεόρασης.

    Ο συγκεκριμένος Κασιδάρης –που είχε εκλεγεί βουλευτής μάλιστα- παρουσιάζει όλα τα συμπτώματα ψυχοπαθολογικής αλλοίωσης του ψυχισμού του λόγω φανατισμού και εκπέμπει μίσος προς ότι είναι διαφορετικό κι αντίθετο με το δόγμα του. Θυμηθείτε την παραμόρφωση στο πρόσωπο του Χίτλερ όταν μιλούσε. Αυτό ακριβώς είναι ο φασισμός και σήμερα έχουμε μια επίδειξη των μεθόδων του. Θέλει να εξαφανίσει οτιδήποτε είναι διαφορετικό με τις ιδεοληψίες του κι επειδή η δημοκρατία δεν του το επιτρέπει, ευχαρίστως την καταργεί για να κτυπάει τον κάθε αντιρρησία ελευθέρα, έως εξολοθρεύσεως.

    Η επιλογή της τηλεόρασης και μάλιστα σε ώρα σχετικά υψηλής τηλεθέασης από νοικοκυρές, για αυτή την επίδειξη βίας, είναι απολύτως συμβατή με την βασική επιδίωξη μιας φασιστικής ομάδας που είναι υποβολή φόβου στο ευρύ κοινό με αντάλλαγμα την σιωπή του.

    Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι η βία σήμερα είχε αποδέκτη τα συγκεκριμένα πρόσωπα από τα κόμματα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Η ΧΑ δεν είναι αντι-κομμουνιστική ή αντι-αριστερή οργάνωση. Ως τέτοια θέλει να περάσει στους πολίτες ενόψει των επόμενων εκλογών και με δεδομένη την πτώση της εκλογικής της επιρροής.

    Η ΧΑ δεν αντι-πολιτική οργάνωση που στρέφεται κατά ενός διεφθαρμένου πολιτικού συτήματος. Η διαφθορά και η απουσία του κράτους δικαίου την βολεύει.

    Η ΧΑ είναι αντι-δημοκρατική οργάνωση. Υποτιμά τους πολίτες και την επιλογή που κάνουν με τη ψήφο τους και που η ΧΑ δεν θεωρεί αρκετή για να εξαφανίσει εκείνους που η ίδια θεωρεί «διεφθαρμένους» και που είναι όλοι οι άλλοι εκτός από εκείνη! Σήμερα είναι η Κανέλλη του ΚΚΕ και η Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αύριο θα είναι κάποιος άλλος πολιτικός και μετά θα είμαστε όλοι μας, αν σήμερα δεν αντιδράσουμε όχι με την σιωπή και την περιφρόνηση μας αλλά με το λόγο και με την ψήφο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πραξη Κασιαδιαρη ηταν λαθος.
      Η Δουρου προκαλεσε
      Η Κανελλη ξεκινησε πετωντας του στα μουτρα κατι.
      οσο υπαρχουν ατομα σαν εσενα που κανουν το ασπρο μαυρο και λενε τη μιση αληθεια παραβλεποντας επιτηδες τα πραγματικα τοσο θα δυναμωνεις αυτο που καταδικαζεις.
      Θα ψηφισω ΧΑ ενω δεν ειχα ψηφισει και σε αυτο βοηθησες εσυ.

      Διαγραφή
    2. γιατί ήταν λάθος η πράξη Κασιδιάρη;

      Διαγραφή
    3. giati eprepe na tis rixei kai alles!ase mas re megale pou oti den einai aristero den sou aresei!kala tin ekane prokalese kai tis efage..tha to xanakanei twra?na sevetai tous sunomilites tis!

      Διαγραφή
  4. να βλεπουμε και μετα να κρινουμε με προσοχη η κανελλη πρωτη τον κολαντριζει και τον πεταει την εφημεριδα ..η γυναικες φιλε μου δεν φερονται ετσι αν και την γουσταρω αλλα ολα εχουν ενα οριο και αν το σπασεις θα φας και καμια σφαλιαρα αν δεν καταλαβαινεις οχι οτι με αρεσε το θεαμα αλλα καποιος πρεπει να τους μαθει τους παλιους οτι δεν ειναι οι εκπομπες το τσιφλικη του μπαμπα τους οπου δεν μετραει ο λογος μια χαρα τα καταφερνει το ξυλο οι χρυσοαυγητες μαλον ανεβαινουν ο κοσμος λειτουρει αντιστοφα παντα ,,,λεει καλα σας καναν και ψηφιζουν ξανα και ξανα και το ποσοστο τους θα το δειτε δε θα πεση οπως λενε οι δημοσιογραφη αλλα θα ανεβει εδω ειμαστε σε λιγες μερες θα το δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δηλαδη? τι επρεπε να πεταξει η Κανελλη ακοντιο η σφαιρα για να αρπαξει τις καρπαζιες της? σε σενα αρεσει να πετανε στα παιδια σου την αυγη η τον ριζοσπαστη στα μουτρα τους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συχνά, όταν συνειδητοποιήσουμε ότι κάπου σφάλαμε, λέμε ένα «ήταν λάθος» και νομίζουμε ότι ξοφλήσαμε. Οι πολιτικοί μας, κυρίως αυτοί του ΠΑΣΟΚ, το κάνουν αυτό κατά κόρον τον τελευταίο καιρό. Αλλά δεν πείθουν, διότι το ξεπέρασμα του «λάθους» έχει ανάγκη την εξήγησή του κι όχι απλώς την διαπίστωση ή ένα «συγγνώμη» που επιβεβαιώνει ότι χάθηκε το φιλότιμο. Η εξήγηση για το πώς οδηγηθήκαμε στο «λάθος» χρειάζεται σε όλους μας –κι όχι μόνο στον σφάλλοντα- διότι έτσι μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι. Για αυτό και σε ρώτησα για το «λάθος».

      Ισχυρίζομαι ότι η βία Κασιδιάρη δεν ήταν «λάθος» και δες την σχετική ανακοίνωση της ΧΑ (υπάρχει σε σχόλιο μου σε επόμενη, σχετική με το θέμα, ανάρτηση). Δεν λένε ότι είναι «λάθος» ούτε αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη. Ο δε Κασιδιάρης, αν αισθανόταν ότι αδικήθηκε, ότι αμύνθηκε, δεν θα έφευγε να κρυφτεί. Αλλά κι αυτό είναι αποκαλυπτικό του πως ο συγκεκριμένος αντιλαμβάνεται την έννοια της ευθύνης και της ανδρικής, λεγόμενης, τιμής.

      Για ένα ανάλογο θέμα απαράδεκτης συμπεριφοράς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τατσόπουλου (δες εδώ την τελευταία παράγραφο) http://ermokastriotis.blogspot.gr/2012/05/blog-post_15.html, είχα προτείνει στο ΣΥΡΙΖΑ την άμεση παραίτηση του συγκεκριμένου ατόμου, αλλά δυστυχώς δεν ακούστηκα! Διότι ο βουλευτής πρέπει να δίνει το παράδειγμα της δημόσιας πολιτισμένης συμπεριφοράς!

      Ο τρόπος που αντιδρούμε σε μια βίαιη συμπεριφορά, είναι ενδεικτικός αλλά και αποκαλυπτικός του χαρακτήρα μας. Αλλά και ο τρόπος που ρωτάμε είναι το ίδιο αποκαλυπτικός. Διότι, αν σωστά μεταφράζω τα ερωτήματά σου, εάν όταν η έφηβη κόρη σου σε αποκαλέσει «φασιστόμουτρο» επειδή δεν την άφησες να βγει έξω αργά τη νύχτα με προκλητικό μπλουζάκι, εσύ θα την σπάσεις στο ξύλο, το βρωμοθύληκο! Αν δε, σου πετάξει στη μούρη τον Ρ. ή την Α., την βλέπω σε κάποιο ΚΑΤ με σπασμένα παΐδια. Ενδιαφέρουσα παιδαγωγική αλλά εντελώς ατελέσφορη φίλε μου.

      Ξαναδές το βίντεο. Όταν η Κανέλλη συνέρχεται από την πρώτη «πλάκα» αφού ο Κασιδιάρης έχει μόλις ρίξει το νερό στη Δούρου, τον «χτυπάει» με τον Ρ, και του λέει «ρε, άντε από εδώ»! Κατά τα υπονοούμενα σου κι εσύ, αν η γυναίκα σου σε «χτυπήσει» με την εφημερίδα, θα την χαστουκίσεις «για να μάθει», αλλά το θέμα είναι εσύ πότε θα μάθεις;

      Καλό είναι να αλλάξεις, να μετριάσεις τον θυμό σου σε σχέση όσους σε ενοχλούν (παιδιά, γυναίκα, γείτονες, συμπολίτες, συνάδελφοι), ακόμα κι αν σου φαίνεται δικαιολογημένος. Σου προτείνω να προσπαθήσεις να συνεννοηθείς μαζί τους.

      Το πρώτο βήμα σε αυτή την πορεία αυτογνωσίας είναι να μην ψηφίσεις ΧΑ. Το δεύτερο είναι να προσπαθήσεις να μάθεις να ανέχεσαι όσους διαφωνούν μαζί σου, με εμένα εν προκειμένω, να συζητήσεις -και όχι να συμφωνήσεις- μαζί μου!

      Διαγραφή
    2. oli i ellada leei bravo ston ilia!!!prwti fora i ellines pame anapoda apo tin propaganda!!telika kati allazei se auti tin hwra..mipws ki esu na arhiseis na skeftesai pio antikeimenika?auti i akro-komounistiki propaganda sou se oti grafeis ehei arhisei kai kourazei file mou, den to vlepeis?alliws pigaine na grapseis ston rizospasti!tha theles e?

      Διαγραφή
    3. εχεις ξεφυγει ανθρωπε.Η Κανελλη αυριο θα ειναι πιθανον η προεδρος του ΚΚΕ.Επιτρεπεις εσυ στον εαυτο σου να μην ειναι ψυχραιμη και μαλιστα χωρις να εχει προκληθει? Ποιος την νομιμοποιεί να πεταει πραγματα? Προκαλεσε και χωνεψετο.Το λαθος του Κασιαδιαρη ειναι ότι σημερα θα ηταν αυτος ηρωας αν την ειχε γραψει εκει που δεν πιανει η μελανη.Αλλα αποδειχτηκε οτι σκοπιμα οδηγησαν τον απειρο Κασιαδιαρη η εμπειροτατη προστατευομενη σου και η Δ. Εγω σε ανεχομαι εσυ δεν καταλαβαινω γιατι δεν ανεχεσε την αλλη αποψη .Για τις υπολοιπες ασυναρτησιες για γυναικες και παιδια θα σου πω στο μελλον σημερα μιλαμε για εμπειρη πολιτικο την Κανελλη και οχι για οικογενειακες υποχρεωσεις.

      Διαγραφή
    4. Νομίζω ότι έχεις πιο πολλά κοινά με το ΚΚΕ από εμένα σε ότι αφορά την βία. Προφανώς και διαφωνώ με την ειρωνική κι επιθετική στάση της Κανέλλη και το προκλητικό της κάπνισμα. Αλλά το θέμα είναι η βία του Κασιδιάρη και η στάση του. Σου ξαναλέω ότι δεν έκανε ό,τι έκανε επειδή παρασύρθηκε και μην επιμένεις να τον δικαιολογείς. Ούτε η ΧΑ δεν το λέει αυτό στην ανακοίνωσή της. Οι άνθρωποι στην ΧΑ είναι βίαιοι από ιδεοληψία. Μεταφέρουν στην ζωή τους τις αρχές εκπαίδευσης των καταδρομέων. Η άγρια εκπαίδευση των καταδρομέων γίνεται επί τούτου, για να μεταφέρουν αυτή την αγριάδα προς τον εχθρό. Πέρασα από εκεί και το ξέρω το θέμα. Όταν εχθρός είναι κάποιος πολίτης, μέλος οικογένειας ή ένας μετανάστης, η βία αυτή ξεσπάει αλλά κάλπικα. Σε πολλούς της ΧΑ αυτό γίνεται άγαρμπα και σε μερικούς μάλιστα προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα. Ο συγκεκριμένος πάντως είναι δειλός και για αυτό κρύβεται. Και στην άλλη περίπτωση για την οποία δικάζεται, πάλι ο ίδιος άφησε άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Ξέρω τι σου λέω! Δεν έχει χαρακτήρα, διότι θα μπορούσε, συμφωνώ μαζί σου, να βγει από πάνω, όπως λες. Αλλά έχει λερωμένη τη φωλιά του και σαν καταπιεσμένο παιδί, έτρεξε στον "μπαμπά" του Μιχαλολιάκο και δεν παραδίδεται στην αστυνομία που τον ψάχνει, περιφρονώντας ακόμα κι εκείνο τον θεσμό (την αστυνομία) που υποκρίνεται ότι σέβεται. Στα δύσκολα έγινε κι εκείνος σαν τους πολιτικούς που δήθεν κατηγορεί: εκείνοι καλύπτονται πίσω από την βουλευτική τους ασυλία ενώ εκείνος κρύβεται εντός της παρέας του.

      Αφού θέλεις να μιλάς μαζί μου τότε να απαντάς και στα συγκεκριμένα θέματα που θέτω –μιλώ για την ανακοίνωση της ΧΑ.

      Το κακό με την ΧΑ είναι ότι με την αντίληψη αυτή της ξενοφοβίας και την βίας, έκανε ήδη έναν νεαρό στην Παιανία να γίνει δολοφόνος αλλά αυτός όμως παραδόθηκε στην αστυνομία και δεν κρύφτηκε. Μη νομίσεις όμως ότι το παιδί αυτό αισθάνεται ήρωας. Σε βεβαιώνω ότι είναι διαλυμένος, έτσι όπως διαλύονται μερικοί της ΧΑ που τους βάζουν να «ξεπαρθενευτούν» δέρνοντας ή μαχαιρώνοντας μελαμψούς ταλαίπωρους.

      Διαγραφή
  6. kala tin ekane tin skatokariola!tou tin eihane stimeni alla den masise!bravo ilia kai stous epomenous twra!kapoios eprepe na to kanei auto stin kaneli,ola auta ta hronia prosvalei tous pantes kai ton elliniko lao kai den milaei kaneis...paidi tou mega kai auti..kai xana bravo ilia geia sta heria sou!!!

    ehoun pathei plaka oloi sta kolokanala kai tin stinoun suneheia stous hrisaugites alla mehri twra den tous pianoun pouthena.. eimai kata tis vias alla to suggekrimeno to euharistithika san na to edina egw to hastouki!! an nai na sas thimisw itan hastouki kai ohi agria epithesi me grothies opws legetai paraexw..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δημοκρατες της πλακας και φερεφωνα της αριστερας δεν ξερετε κοτες οτι η κανελη παντα προκαλουσε?
    τι δουλεια ειχε το νουμερο να τον χτυπησει με χαρτια?
    ετοιμο επεισοδειο ειχε ετοιμασει το συστημα με τον λαικοπατερα παπαδακη.
    καντε ενα γκαλοπ στον απλο κοσμο να παρετε την απαντηση οτι η λινατσα λιγες εφαγε.
    αλλα εισαστε κοτες και δεν τολματε
    ξυπνησε ο κομος ρεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαλακες των χρυσων αυγων τουρκοσποροι υποστηρικτες και νοσταλγοι αυτου που εσφαξε Ελληνες σε ολη τη μαρτυρικη ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΧΑΖΕΨΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟς ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΜΥΡΙΣΕΙ .ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕς ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩς ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ Η ΧΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ Μ...ΚΕς ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΑΓΕΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΣΑς ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ. ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΩ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΑΜΑΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ Η ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ .ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΤΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ.ΑΙΜΑ ΣΚΑΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. geia soy re tse kevara!!mas sugginise o logos sou nostalge tou stalin!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. xaxaxaxax treles fapes efage h lesvia telika mou fainetai 8a ginw xrisaugitis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρημοκαστραιε εγινες και ψυχαναλυτης ε??
    και αφηνεις υπονοουμενα οτι στο παρον ιστιολογιο εχει εισβαλλει η βια.
    κανω λαθος??
    τραβα ανθρωπε μου στο δικο σου δημοκρατικο μπλογγ και ασε μας ησυχους.
    αλλα τι να κανεις και εσυ>???
    αναγνωστες ψαχνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΗΘΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΒΙΑ ΑΥΤΗ; Η ΒΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΣΑΙ!! Η "ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ" ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!! ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΖΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΑΣ. ΕΙΧΑΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΦΕΡΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ ΑΥΤΟΣ? ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ ΔΕΝ ΛΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ-ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΝΑ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ. ΘΑ ΠΑΝΕ ΛΕΕΙ Η ΧΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ??/?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως μαζί σου ότι όλα αυτά είναι άλλες μορφές βίας και μάλιστα τρομακτικές. Πιο τρομακτικές από τις γροθιές του Κασιδιάρη.

      Όμως στο ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΣΦΑΛΙΑΡΑ πρέπει να συμφωνήσουμε ποιος είναι ο ΛΟΓΟΣ στον οποίο πρέπει να υπακούμε για να μην μας ρίχνει την ΣΦΑΛΙΑΡΑ αυτός που θα έχουμε ορίσει. Εδώ και εκατό χρόνια τουλάχιστον η προσπάθεια γίνεται για να ρίχνει τη σφαλιάρα ο νόμος, το λεγόμενο κράτος δικαίου. Συμφωνώ ότι στην χώρα μας το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης πάσχει. Αλλά πιο καλό αυτό που έχουμε από το νόμο της ζούγκλας!

      Αυτά τα λένε οι κομμουνιστές εδώ και χρόνια κι αυτοί προσπαθούν να καταλάβουν το κράτος για να το «διορθώσουν», λένε. Σωστά δεν τους πιστεύεις, διότι όπου το έκαναν (Ρωσία) άφησαν πίσω τους συντρίμμια και δυστυχία. Τα αποτελέσματα ξεσκίζουν τις θεωρίες!

      Αλλά ποια είναι η άλλη πρόταση; Πως είσαι σίγουρος ότι ένας άλλος Κασιδιάρης δεν θα σου ρίξει εσένα σφαλιάρες διότι αυτός θεωρεί ότι έχει δίκιο; Στο στρατό, ας πούμε, υπάρχει ο διοικητής διότι έτσι ορίζει το σύστημα του στρατού κι αυτό το έχουμε αποδεχθεί όλοι μας, όσοι υπηρετήσαμε. Ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του δεν τολμούν να πουν τι σύστημα θέλουν να ιδρύσουν. Προτιμούν την κίνηση στα μουγκά διότι αυτό πουλάει.

      Κι αν Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΝΑ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ (ωραίο αυτό κι επιβεβαιώνει ότι «θεωρία» για του τύπους αυτούς είναι η γροθιά!), η ανικανότητα τύπου Κασιδιάρη θα μας καταστρέψει και δεν θα μπορούμε να ρίξουμε εμείς σφαλιάρες στο σύστημα. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί στην Γερμανία του 1930. Και ξέρεις κάτι; Ο Χίτλερ τους πρώτους που εξολόθρευσε ήταν οι πιο τσαμπουκάδες από τους δικούς του (Τάγματα Εφόδου)!

      Τα ολοκληρωτικά συστήματα μαγεύουν με την αποφασιστικότητα τους αλλά στην πραγματικότητα ετοιμάζουν το έδαφος για ακόμα πιο ωμή διαφθορά και βία. Θύματα ψάχνουν, εντός κι εκτός. Κι ο Μιχαλολιάκος καταγγέλλει την σάπια οικογενειοκρατία των Παπανδρέου και Μητσοτάκη ενώ ήδη έχει προωθήσει γυναίκα και κόρη στο κόμμα. Ωραίος!

      Η δημοκρατία, είναι όχι το πιο καλό σύστημα αλλά ένα σύστημα που δίνει τη δυνατότητα σε τύπους σαν τον Κασιδιάρη να ρίχνουν σφαλιάρες και να πουλάνε τσαμπουκά σε «γκόμενες» που κάνουν τους πολιτικούς. Το πολιτικό σύστημα που θέλει ο Κασιδιάρης θα ρίχνει φάπες γενικώς έτσι για να σφίγγουν οι κώλοι. Εάν αυτό θέλεις σέβομαι το δικαίωμα σου. Αλλά ξανασκέψου το. Εγώ έχω πάντα έτοιμο το διαβατήριο πάντως.

      Διαγραφή
  13. ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ! ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΦΑΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΜΕ, ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ (ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΟΦΟΥΣ) ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΑΣ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΡΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΩΣΑΝ ΝΕΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ. ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΟΛΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ?? ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΣΚΗΣΩ ΒΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΥΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟ. ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ?????

    ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ!! Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ ΗΤΑΝ?? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΗΓΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ..ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ? Η ΣΥΜΠΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΗΤΑΝ ΑΝΑΝΔΡΗ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΚΗ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ???? ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΕΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ - ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΡΜΑΕΙ.

    ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΩ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΩΜΑΕΙ.... ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΩ......ΤΙΠΟΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ στο Ερημόκαστρο μένω και μυρίζω κρεμμυδίλα. Η πιο μακρινή εκδρομή που θυμάμαι να έχω κάνει είναι στα Γιάννενα, στο σπήλαιο. Μετά από χρόνια έβγαλα φέτος διαβατήριο (€80) πριν από λίγο καιρό για ένα ταξίδι στην Ιταλία αλλά τώρα σκέφτομαι πως θα μου χρειαστεί αν δω ότι ο κόσμος αρέσκεται σε διοίκηση με χαστούκια. Το βίτσιο μου δεν φτάνει ως εκεί.


      ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ??
      Νομίζω ότι βρίσκονται εκεί όπου τα άφησες. Διότι είμαι βέβαιος ότι αν περίμενες από την «δημοκρατία» να στου τα υλοποιήσει οπότε πολύ σωστά αισθάνεσαι προδομένος. Όταν πήγα στρατό και μου ήρθε η μετάθεση για τον Έβρο, εκείνοι που αισθάνθηκαν προδομένοι και ήταν στις μαύρες τους ήταν όσοι είχαν βάλει «μέσον». Αλλά έστω και τώρα πρέπει να μάθεις, κι εσύ κι όλοι μας, ότι τα όνειρα μας δεν τα δίνουμε να τα διαχειριστούν άλλοι. Πάλεψε εσύ να τα κάνεις πράξη. Ούτε «αγοράζουμε» όνειρα από τη λαϊκή. Τα όνειρα τα φτιάχνουμε εμείς διότι και αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή στη ζωή μας.


      ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΗΓΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ Πρέπει δε να σου πω ότι ποτέ δεν βρήκα κλειστή πόρτα διότι δεν πήγα σε πόρτα. Ήξερα από τον πατέρα μου ότι κάθε πόρτα που σου ανοίγεται σου παίρνει κομμάτι από την ψυχή σου.


      ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ
      Απέτυχε να ικανοποιήσει εσένα κι εμένα το ΣΥΣΤΗΜΑ. Τους «δικούς του» τους βόλεψε. Κι αυτοί που είναι οι πιο οργισμένοι είναι κάτι τύποι που απολύθηκαν ενώ είχαν βολευτεί με «μέσον» σε κάποιο δημόσιο. Το ΣΥΣΤΗΜΑ απέτυχε να τους «τακτοποιήσει». Ο Κασιδιάρης δεν εκπροσωπεί τον λαό. «Λαός» άλλωστε δεν υπάρχει υπάρχουν μόνο πολίτες αλλά τώρα τελευταία κι αυτοί λιγοστεύουν. Ο λαός, εν πάση περιπτώσει, δεν ρίχνει χαστούκια. Ο λαός θέτει στο περιθώριο. Τα χαστούκια είναι «εντός του συστήματος» διότι το ΣΥΣΤΗΜΑ είναι που ρίχνει χαστούκια που πονάνε πιο πολύ από του κάθε Κασιδιάρη.

      ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΩ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΩΜΑΕΙ.... ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΩ......ΤΙΠΟΤΑ....
      Προτιμώ την αυτό-νομία και την υπευθυνότητα. Μα το κενό που θα αφήσει η δημοκρατία θα καλυφθεί με βία. Το ΤΙΠΟΤΑ θα μείνει εντός μας και ως τέτοιο ΤΙΠΟΤΑ θα μας αφανίσουν κυριολεκτικά. Πολύ πριν οι άνθρωποι οδηγηθούν σε σφαγεία που τα λένε πόλεμους, τους είχαν αφανίσει κάθε αξία εντός τους. Τους είχαν κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Εσύ ακόμα δεν είσαι ΤΙΠΟΤΑ. Είσαι ΚΑΤΙ κι αυτό είναι πολύτιμο. Μην τους επιτρέψεις να σε κάνουν ΤΙΠΟΤΑ.

      Διαγραφή
  14. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΑ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ...ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟ-ΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΩΡΙΜΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ.ΟΤΑΝ ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΥΘΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ "ΖΩΩΔΗ" ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ? ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΤΟΥ. ΤΑ "ΖΩΑ" -ΕΝΝΟΩ ΤΑ ΜΗ ΕΛΛΟΓΑ ΟΝΤΑ, ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΟΥΝ- ΤΑ ΟΔΗΓΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΑ "ΖΩΑ". ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ.

    ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ ΠΟΣΟΥΣ ΩΡΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι μιλάμε –εγώ κι εσύ- ως εάν να είμαστε εκτός των άλλων πολιτών. Προτείνω να μας βλέπουμε ως μέλη αυτής της κοινωνίας όπου ζούμε. Είμαστε τόσο ώριμοι όσο είναι κι εκείνοι. Μπορεί να σκεφτόμαστε και να διατυπώνουμε τις σκέψεις μας ίσως διαφορετικά αλλά εάν η πράξη είναι το επιδιωκόμενο και το ύστατο κριτήριο, είμαστε κι εμείς τόσο καλοί και ώριμοι όσο κι εκείνοι. Μόνο αν τους δούμε έτσι και τους αγαπήσουμε για αυτό που είναι (και είμαστε) θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι.
      Η συναίσθηση αυτή δεν υπάρχει στα πολιτικά κόμματα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θεωρούν εαυτούς ως πρωτοπορία, ως κάτι σπέσιαλ. Δες τις «θέσεις» τους για τα διάφορα θέματα. Τις γράφουν κάποιοι άσχετοι «ειδικοί» και τις παρουσιάζουν ως μοναδική λύση, οι αποτυχημένοι! Μάλιστα σκέφτομαι ότι όλο το σύστημα επικοινωνίας στήνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδείχνει τις πιο άσχημες πλευρές και συμπεριφορές μας (χαστούκια, φόνοι, κλεψιές) για να μας υποβάλλει την ιδέα ότι ως ατελείς, ανώριμοι και απαίδευτοι τους έχουμε ανάγκη, ως ηγέτες μας.
      Και το έχουν πετύχει.
      Κι έτσι ο κόσμος ψηφίζει κάποιον για να τους χαστουκίζει και ελλείψει «ωριμότητας» δεν πάει ο ίδιος να τους βρίσει επωνύμως και δημοσίως.
      Από την άλλη πάλι, πιστεύω ότι η κρίση που υποφέρουμε και που θα κρατήσει, δημιουργεί αφυπνίσεις. Δηλαδή ακόμα και η πιο «αντιδραστική» ψήφος στην ΧΑ κρύβει ίσως της μια αντίδραση, τυφλή όμως, προς το πολιτικό σύστημα. Διαφωνώ πλήρως με την προσέγγιση «περιχαράκωσης» των ψηφοφόρων της ΧΑ (από τους «προοδευτικούς») και το χάρισμα τους στην συμμορία Μιχαλολιάκου, για αυτό και συζητώ μαζί τους εδώ κι αλλού. Τα όσα λένε οι ΧΑτες δεν είναι άσχετα με τα όσα κατά καιρούς σκεφτόμαστε όλοι μας αλλά λόγω πολιτικαλ κορεκτ στάσης δεν τα ομολογούμε ούτε στον εαυτό μας. Ο φασισμός άλλωστε έτσι δουλεύει: αναμεταδίδει ως πολιτικό, σχεδόν απλοϊκό, λόγο τις σκέψεις των πολιτών όχι διότι τις πιστεύει αλλά για να τους κερδίσει και να τους μετατρέψει σε δούλους.
      Η βία είναι εντός μας και θα μας εξοντώσει εάν δεν διοχετευτεί σε δημιουργία.
      Δημιουργία είναι να μιλάς και να εκφράζεσαι καταρχήν. Να συζητάς χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς τα πάντα. Μετά, δημιουργία είναι να πράττεις. Σε αυτούς τους καιρούς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέους θεσμούς, παραγωγικούς ή μη. Είναι εύκολο και δεν χρειάζεται καμία υποδομή (γραφεία, κλπ.). Άνθρωποι χρειάζονται που θέλουν να τα καταφέρουν μόνο. Οι μεγαλύτερες καινοτομίες αποφασίστηκαν και ξεκίνησαν σε καφενέδες και ταβέρνες. Μπορεί να αποτύχουμε, μπορεί να μην τα καταφέρουμε όπως θέλουμε αλλά ακόμα κι η αποτυχία τελικά δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ είναι ΚΑΤΙ κσι είναι πολύτιμο.
      Σκέψου ως εάν να είσαι μόνος και πράξε ανάλογα: τι μπορείς να προσφέρεις στους διπλανούς σου που τους λείπει κι εσύ το έχεις μπόλικο. Διότι έχεις αξία μέσα σου. Το περίεργο με το ΣΥΣΤΗΜΑ είναι ότι μας έχει κάνει να ρωτάμε «τι κοστίζει;» και δεν αναλογιζόμαστε «τι αξίζει;» για πράγματα που είναι γύρω μας και για τις δικές μας σχέσεις και αξίες. Λοιπόν. τι μπορείς να προτείνεις στους φίλους σου να κάνετε διαφορετικά, αλλιώτικα; Ζήτα τους να σου δώσουν εκείνο που τους περισσεύει και σου χρειάζεται. Σκέψου ό,τι πιο παλαβό και τρελό και θα δεις ότι μπορείς να το κάνεις. Αρκεί να είναι γνήσιο και να μην είναι τσαμπουκάς για το θεαθήναι, όπως οι αψιμαχίες των αναρχικών ή τα χαστούκια του Κασιδιάρη. Το ΣΥΣΤΗΜΑ τελεί εν αναμονή κι εν αδρανεία και δεν μπορεί να αντισταθεί στην γοητεία του πρωτότυπου και του αυθεντικού. Σκέψου όμως με βάση τα δικά σου αυθεντικά όνειρα κι όχι με εκείνα που το ΣΥΣΤΗΜΑ μας έχει υποβάλλει.

      Διαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. της ηθελε τις φαπες της απο καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εύχομαι σε όσους στηρίζουν την πράξη του ναζί, αν θα αναβιώσει ο φασισμός να είναι οι πρώτοι που θα δεχτούν τη "γλύκα" του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν