23 κόμματα και 88 υποψήφιοι στη Βοιωτία

| Ετικέτες , | Posted On Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Στις κάλπες καλούνται την Κυριακή 6 Μαΐου στη Βοιωτία 110.026 εκλογείς γεννημένοι μέχρι και το 1994 οι οποίοι έχουν να επιλέξουν μεταξύ 23 κομμάτων και 88 υποψήφιων βουλευτών εκ των οποίων θα εκλεγούν οι 4.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στο 7 το απόγευμα...


Στο νομό έχουν συσταθεί 223 εκλογικά τμήματα συν 2 ακόμα στα οποία θα ψηφήσουν 237 ετεροδημότες της Β΄ Αθηνών, της Ευρυτανίας και της Καρδίτσας ενώ 446 εκλογείς της Βοιωτίας ψηφίζουν ως ετεροδημότες στην Αθήνα.
Στη 4εδρική Βοιωτία ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός συνδυασμού που θα επιλέξει σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο μέχρι 2 σταυρούς προτίμησης.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είναι έτοιμη για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε για μια γρήγορη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, βασική προϋπόθεση όμως είναι η γρήγορη εξαγωγή των αποτελεσμάτων από τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους των εκλογικών τμημάτων και η γρήγορη και σωστή αποστολή των τηλεγραφημάτων».

Όπως προβλέπει η διαδικασία το βράδυ των εκλογών κάθε εισερχόμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας τηλεγράφημα αποτελεσμάτων αφού μεταδοθεί στο υπουργείο Εσωτερικών θα καταχωρείται αμέσως από συνεργείο υπαλλήλων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και θα μεταδίδεται για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών μέσω ιντερνέτ στη διεύθυνση www.viotia.gr ενώ με τον ίδιο τρόπο θα μεταδίδονται και τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του νομού.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μουλκιώτης «στη Βοιωτία θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά η πιλοτική εφαρμογή της νέας διαδικασίας αποστολής των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας από Δικαστικούς Αντιπροσώπους 54 εκλογικών τμημάτων που επελέγησαν τυχαία από το ΥΠΕΣ με ειδικά κινητά τηλέφωνα».

Αυτός ο γρήγορος τρόπος μετάδοσης των αποτελεσμάτων διεξάγεται παράλληλα με τα τηλεγραφήματα την καθιερωμένη δηλαδή διαδικασία. 

Τέλος να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι ΟΤΑ την Κυριακή θα είναι ανοιχτά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που μπορεί αν αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως η απώλεια ταυτότητας ή άλλων εγγράφων που επιδεικνύονται προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for 23 κόμματα και 88 υποψήφιοι στη Βοιωτία

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν