Φωτογραφική εξόρμηση του "Ελείτροχου" στην Αλίαρτο

| Ετικέτες | Posted On Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Φωτογραφική εξόρμηση στην Αλίαρτο, στον Καταλανικό Πύργο της πόλης και στο Σπήλαιο του Πύργου, πραγματοποίησαν οι μαθητές Φωτογραφίας και τα μέλη του Συλλόγου Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος» την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Στους Κήπους της Αλιάρτου είχαμε την τιμή και χαρά να ξεναγηθούμε από τον κο Βαρβαρούση Πάρι, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέα του βιβλίου «Η Αρχαία Αλίαρτος»...


Οι Κήποι Αλιάρτου έχουν έκταση 110 στρέμματα και αποτελούν μοναδικό στη χώρα μας δείγμα Αγγλικής αρχιτεκτονικής κήπων, ενώ στον ίδιο χώρο σώζονται αγροτό-βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κατοικίες και διοικητικά κτίρια του 19ου αιώνα της Αγγλικής εταιρείας «Lake Copais Co Ltd», η οποία το 1890 αποξήρανε τη Λίμνη Κωπαΐδα και εκμεταλλεύτηκε την πεδιάδα μέχρι το 1953 όταν το Ελληνικό Δημόσιο εξαγόρασε το κτήμα.
 Μεταξύ άλλων ιστορικών οικοδομημάτων, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε και τα ερείπια μικρού βυζαντινού ναού (12ος-16ος αι.) τα οποία ανακάλυψε και υπέδειξε στην 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ο κος Βαρβαρούσης Π. το 2007, και ο οποίος ναΐσκος αποτελεί πια τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Το Δ.Σ. του «Ελείτροχου» ευχαριστεί και δημόσια τον κο Βαρβαρούση Πάρι για την πολύ ενδιαφέρουσα περιήγηση στους Κήπους και την Ιστορία της Αλιάρτου.
 
 

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αναστασίου Ειρήνη

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Φωτογραφική εξόρμηση του "Ελείτροχου" στην Αλίαρτο

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν