Γ. Δελαστίκ: "Έχασαν και την Εκκλησία", "ΕΕ-ΔΝΤ: Να φτωχύνουν οι Ελληνες!"

| Ετικέτες , , | Posted On Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

του Γιώργου Δελαστίκ

Έχασαν και την Εκκλησία

Ξαφνικό, καίριο και εξαιρετικής πολιτικής σπουδαιότητας το πέρασμα και της ανώτατης ηγεσίας της Εκκλησίας στο μέτωπο αντίστασης κατά των ξένων επικυρίαρχων της πατρίδας μας και των ντόπιων δυνάμεων που συμπαρατάσσονται με αυτούς, όπως σηματοδοτείται στην επιστολή που απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς τον πρωθυπουργό. Νέα διάσταση του ελληνικού προβλήματος στην Ευρώπη, μετά τη θύελλα που προκλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν Βρετανός ευρωβουλευτής χαρακτήρισε τη γερμανική απαίτηση διορισμού στη χώρα μας κοινοτικού επιτρόπου για τον προϋπολογισμό ως ισοδύναμη με τον διορισμό «γκαουλάιτερ», κατά το πρότυπο των κατοχικών διοικητών που τοποθετούσαν οι ναζί στις χώρες που καταλάμβαναν οι ορδές του Χίτλερ...

Λάβρος κατά της τρόικας και της πολιτικής που αυτή επιβάλλει στη χώρα μας ο Ιερώνυμος. «Η πρωτόγνωρη καρτερία των Ελλήνων εξαντλείται, η οργή παραμερίζει τον φόβο και ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης δεν μπορεί να αγνοείται πια ούτε από εκείνους που διατάσσουν ούτε από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους» τονίζει χωρίς περιστροφές ο Αρχιεπίσκοπος.

Προειδοποιεί τους Γερμανούς και την ΕΕ «που διατάσσουν». Προειδοποιεί όμως και το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ που συγκυβερνούν και επομένως είναι αυτοί που μέσω της κυβέρνησης Παπαδήμου «εκτελούν τις φονικές συνταγές» της ΕΕ και του ΔΝΤ. «Ζητούνται τις ώρες αυτές ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας. Ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Ιερώνυμος, ο οποίος μόνο ως προκατειλημμένος κατά του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κατηγορηθεί ή ως βιαστικός επικριτής του μνημονίου και των συνεπειών του.

Ακάθεκτος ο Ιερώνυμος: «Ζητούνται δεσμεύσεις... που υποθηκεύουν, ταυτόχρονα, την εθνική μας κυριαρχία... Υποθηκεύουν την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Εθνική μας αξιοπρέπεια... Είναι μάλιστα, τουλάχιστον ύποπτη η εμμονή των ξένων σε αποτυχημένες συνταγές. Και είναι προκλητικές οι αξιώσεις τους σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Και αυτό είναι ίσως το πιο ανησυχητικό» τονίζει μεταξύ πολλών άλλων στην επιστολή του. Καλεί δε σε αγώνα «ενώνοντας τις αστείρευτες δυνάμεις του έθνους μας, αποκρούοντας ταυτόχρονα τους έξωθεν εκβιασμούς και απορρίπτοντας τις θανατηφόρες συνταγές τους», όπως γράφει.

Πλήγμα για το μνημόνιο και τους πολιτικούς υποστηρικτές του το πέρασμα στο στρατόπεδο των αντιπάλων του μιας τόσο συντηρητικής και συνάμα ισχυρής κοινωνικής δύναμης όπως είναι η Εκκλησία, με επιρροή σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και τα στρώματα. Σηματοδοτεί την πλήρη κοινωνική απομόνωση των «μνημονιακών» δυνάμεων στη χώρα μας - πόσω μάλλον που θεωρείται βέβαιο ότι και οι ένοπλες δυνάμεις αντιτίθενται σφοδρότατα στην πολιτική που ασκείται κατ' εντολήν των Γερμανών, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Αντιγερμανισμός αναπτύσσεται ραγδαία όμως όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί το Βερολίνο στην Ευρωζώνη. Σοκ έπαθαν οι Γερμανοί στην Ευρωβουλή, όταν είδαν τον Βρετανό ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φαρέιτζ να χαρακτηρίζει «γκαουλάιτερ» τον επίτροπο που πρότεινε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να σταλεί στην Αθήνα για να αναλάβει την οικονομική διακυβέρνηση της χώρας μας. «Τίποτα περισσότερο από αποικία δεν είναι η Ελλάδα σήμερα!» πρόσθεσε ο Φαρέιτζ.

Εκλεισε το μικρόφωνο (!) στον Βρετανό ευρωβουλευτή ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Τον απείλησε ότι θα φωνάξει τους κλητήρες να τον πετάξουν δια της βίας έξω από την αίθουσα, ενώ ο εκπρόσωπος του Σουλτς απείλησε με πρόστιμο αφαίρεσης της αμοιβής του Βρετανού ευρωβουλευτή για δέκα συνεδριάσεις! «Διασπείρει μίσος στο Ευρωκοινοβούλιο, μίσος μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών!» ισχυρίστηκε ο επίσης Γερμανός ευρωβουλευτής Ράινχαρτ Μπίτικοφερ που ανήκει στους Πράσινους.

Απύθμενη υποκρισία. Το έγγραφο του Βερολίνου που επιβάλλει κατοχή στην Ελλάδα και υπονομεύει τη δημοκρατία, όπως είπε ο ίδιος ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προφανώς... «ενισχύει τους αδελφικούς δεσμούς των ευρωπαϊκών λαών»! Οποιος πει όμως τον αποικιακό κυβερνήτη της ΕΕ «γκαουλάιτερ», αυτός «διασπείρει το μίσος»!


ΕΕ - ΔΝΤ: Να φτωχύνουν οι Ελληνες!

Επεσαν οι μάσκες. Πραγματικός στόχος της τρόικας 

είναι η λεηλασία των εισοδημάτων του λαού μας


Τα παραμύθια τελείωσαν. Οι μάσκες έπεσαν. Ακόμη και οι τελευταίοι αφελείς Ελληνες που νόμιζαν ότι η τρόικα είχε έρθει εδώ για να διορθώσει το υπερβολικό δημόσιο χρέος και τα υπερβάλλοντα ελλείμματα του προϋπολογισμού, έχουν αντιληφθεί πλέον ότι εντελώς άλλη είναι η αποστολή της. Να φτωχύνουν δραστικά ή και δραματικά τους Ελληνες, όλους τους Ελληνες και πρωτίστως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους θέλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Αυτή είναι η αποστολή που τους έχει αναθέσει το Βερολίνο και ακριβώς αυτήν την αποστολή εκτελούν με εξαιρετική επιτυχία!

Οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν την Ελλάδα φτωχή επαρχία της γερμανικής Ευρώπης, του Τέταρτου Γερμανικού Ράιχ. Το ίδιο άλλωστε επιδιώκουν να κάνουν και την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, ενώ στην κατάσταση αυτή έχουν ήδη περιέλθει οι εξαθλιωμένες «ανατολικές επαρχίες του Ράιχ» - δηλαδή οι Βαλτικές και οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, συνοδευόμενες από τους Βαλκάνιους της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Κροατίας...

Το Βερολίνο επιδιώκει κατ' αρχάς να γυρίσει τον χρόνο μισόν αιώνα πίσω, στη δεκαετία του 1960 και στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1970. Τότε που οι Ελληνες, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί συνέρρεαν κατά εκατομμύρια στη Γερμανία, για να κάνουν τις κατώτερες δουλειές σε όλους τους τομείς που ήταν απαραίτητες για να αναπτυχθεί η γερμανική οικονομία.

Αν οι Γερμανοί πετύχουν να πετάξουν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους μισόν αιώνα πίσω, δεν θα είναι και τόσο δύσκολο ακόμη ένα πηδηματάκι προς τα πίσω: προς μια οικονομική επανέκδοση της δεκαετίας του 1940, όταν το Τρίτο Ράιχ προσπαθούσε και αποτύγχανε να επιβάλει μέσω της στρατιωτικής βίας τη γερμανική ηγεμονία σε όλη την Ευρώπη... Τώρα που βρισκόμαστε ακόμη σε σχετικά αρχικά στάδια της γερμανικής οικονομικής επέλασης, τα σχέδια του Βερολίνου μπορούν να αποκρουστούν - και μάλιστα με λιγότερα εκατομμύρια οικονομικά θύματα.

Η χώρα μας καλείται να παίξει ιδιαίτερο ρόλο σε αυτήν την υπόθεση που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Αν αυτός ο ρόλος θα είναι θετικός ή αρνητικός θα εξαρτηθεί από τη στάση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, η οποία μέχρι τώρα κάθε άλλο παρά δείχνει να έχει το πολιτικό ανάστημα και το σθένος που απαιτείται για να σηκώσει τέτοιο βάρος.

Οι ευθύνες τους απέναντι στον λαό μας και στην ιστορία είναι πολύ μεγάλες. Οι Γερμανοί απαιτούν μέσω τρόικας όχι μόνο να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων τόσο ώστε να γυρίσουμε συγκριτικά μισόν αιώνα πίσω, αλλά και να περικοπούν δραστικά οι δαπάνες για την υγεία, την παιδεία και την άμυνα της χώρας. Να ξαναγίνουν δηλαδή άθλια τα νοσοκομεία, να συρρικνωθεί η προληπτική ιατρική, να πεθαίνουν χωρίς φάρμακα οι βαριά ασθενείς. Να κλείσουν χιλιάδες σχολεία, να ξαναγίνουν οι τάξεις των γυμνασίων με 40 και 50 παιδιά, να κλείσουν πανεπιστημιακές σχολές και ΤΕΙ κατά δεκάδες.

Οσο για την άμυνα, όταν λένε να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες, δεν εννοούν βεβαίως να αγοράζουμε λιγότερα γερμανικά τανκς ή πολεμικά αεροπλάνα και πολεμοφόδια ή πυραύλους και φρεγάτες. Εννοούν απλούστατα να μην πληρώνονται επαρκώς οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, να μην υπάρχουν σε επαρκή αριθμό αξιωματικοί για τη στελέχωση των μονάδων, να μην είναι σε θέση εν κατακλείδι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να αντισταθούν ούτε καν υποτυπωδώς σε τουρκική επίθεση.

Στο πλαίσιο αυτό οι ρυθμίσεις στο Αιγαίο, στα νησιά, στο Κυπριακό, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη κ.λπ. θα γίνουν υπό το πρίσμα μιας εκ των προτέρων ηττημένης Ελλάδας, η οποία δεν θα έχει άλλη επιλογή από την απεμπόλιση των δικαιωμάτων της και τη δουλόφρονα υποταγή στις απαιτήσεις του Ράιχ και οποιουδήποτε επιβουλεύεται ελληνικά εδάφη, φυσικό πλούτο, κυριαρχικά ή διαχειριστικά δικαιώματα της χώρας μας.

Κάποτε οι Ελληνες πολιτικοί ηγέτες έλεγαν στον κόσμο -αμφιβάλλουμε, πάντως, αν το πίστευαν ποτέ οι ίδιοι- ότι η ΕΕ θα διασφάλιζε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Η ζωή αποδεικνύει το εντελώς αντίθετο - ότι οι σημερινές απαιτήσεις της ΕΕ όχι μόνο εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό, αλλά και ενισχύουν τις επιβουλές εναντίον της χώρας μας.

«Νέο 1938»

Η Ελλάδα πρώτο θύμα του Δ' Ράιχ
Η ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ, ο διαμελισμός της οποίας συνομολογήθηκε από τους Αγγλους και τον Αδόλφο Χίτλερ στις 30 Σεπτεμβρίου 1938, υπήρξε το πρώτο θύμα του Τρίτου Ράιχ , στις παραμονές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ελλάδα είναι φανερό ότι έχει επιλεγεί ως πρώτο θύμα του Τέταρτου Ράιχ καλούμενη να παίξει αντίστοιχο με την Τσεχοσλοβακία ρόλο εβδομήντα και πλέον χρόνια αργότερα. Οπως όμως το 1938 η κατάληψη και διάλυση της Τσεχοσλοβακίας αποδείχθηκε ανίκανη να κορέσει την όρεξη του Βερολίνου για πανευρωπαϊκή ηγεμονία, παρά τις ψευδαισθήσεις περί του αντιθέτου που έτρεφαν Λονδίνο και Παρίσι, έτσι και η καταβρόχθιση της Ελλάδας σήμερα αποκλείεται να κορέσει το πάθος της Μέρκελ για μια Ευρώπη υποτελή στη Γερμανία.

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Γ. Δελαστίκ: "Έχασαν και την Εκκλησία", "ΕΕ-ΔΝΤ: Να φτωχύνουν οι Ελληνες!"

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν