Δεν ξέρανε τι υπογράψανε; Ακόμα χειρότερα!

| Ετικέτες , | Posted On Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Κατσέλη: "Εγώ προσωπικά το διάβασα ένα Σάββατο πρωί για τρεις ώρες" ανέφερε στο Mega, ενώ πρόσθεσε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα για να το μελετήσουν πριν το ψηφίσουν στη Βουλή είχαν στη διάθεσή τους και άλλοι υπουργοί, κατά τη δική της εμπειρία.
Χρυσοχοϊδης:  «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ...

Στείλανε στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Δώσανε το τελειωτικό χτύπημα σε ένα ήδη διαλυμένο κράτος. Ξεπουλάνε κάθε σπιθαμή γης της πατρίδας μας. Μας εκβιάζουν μιλώντας για  χρεοκοπία, καταστροφή, μακελειό κλπ. Ολόκληρο το σύστημα βρωμάει από την κορυφή μέχρι τα νύχια και εμείς βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Οι αριστεροί καλούν τις αριστερές δυνάμεις, οι δεξιοί τις δεξιές, οι ακροδεξιοί τις ακροδεξιές και τρίχες κατσαρές !  Τον ελληνικό λαό ένα πράγμα θα τον ενώσει και μέχρι να έρθει αυτό, έχουμε ακόμα καιρό..."Το άδειο στομάχι" !



Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Χρυσοχοϊδη

Σχετικές Αναρτήσεις :



4 σχόλια:

  1. Σε σχόλια και σε άρθρα και διάφορα κείμενα είναι συνήθης η έκκληση προς τον «λαό» να επαναστατήσει, να εξεγερθεί, να «τα κάψει όλα» όσα συμβολίζουν και αποτελούν την κρατική εξουσία. Αυτή την εξουσία που αυτή την περίοδο μας επιβάλλει περιορισμούς στην οικονομική και κοινωνική ζωή μας και ταυτόχρονα μας μέμφεται με χυδαίο τρόπο για την κατάντια μας: εσείς –εμείς δηλαδή- τα κάνατε έτσι!. Αυτή την εξουσία που υπηρετούν με προκλητικό στόμφο πολιτικοί ωσαν και τούτους που αναφέρονται στο σημερινό κείμενο.

    Κι ο «λαός» δεν εξεγείρεται αλλά κάποιες στιγμές κάπως ξεσπά και μετά ξανά στον ύπνο και στην γκρίνια βυθίζεται.

    Η σχεδόν αυτόματη εξήγηση του φαινομένου αυτού της παθητικότητας του «λαού», από όλους μας τους περιδεείς σχολιαστές της πραγματικότητας, είναι ότι ακόμα το μαχαίρι δεν έφτασε στο κόκκαλο και ότι ακόμα το στομάχι δεν έπιασε πλάτη ή όπως γράφεις σήμερα εδώ «Τον ελληνικό λαό ένα πράγμα θα τον ενώσει και μέχρι να έρθει αυτό, έχουμε ακόμα καιρό...Το άδειο στομάχι !».

    Στην έκφραση αυτή δεν σου κρύβω ότι ανιχνεύω κάποια εκδικητικότητα διότι, τι διάολο, τι άλλο πρέπει να του κάνουν του «λαού» για να ξεσηκωθεί; Ε, αφού όλα όσα συμβαίνουν γύρω του δεν τον κινητοποιούν συνεχώς και επιμόνως, τότε καλά να πάθει και να πεινάσει ο βλακέντιος «λαός» και ίσως τότε, εντελώς απελπισμένος, επιτέλους κάνει κάτι.

    Οποία ψευδαίσθηση! Όταν οι πολίτες πεινούν, ψάχνουν να φάνε και δεν θέτουν αιτήματα πολιτικής αλλαγής. Μπορεί να εγκληματούν για να ταΐσουν τα παιδιά τους αλλά δεν εξεγείρονται. Ψάχνουν με λύσσα να βρουν ατομική λύση στο πρόβλημα τους, καταφεύγουν σε υπερβατικές οντότητες και ιδεοληψίες, είναι έτοιμοι να προσκυνήσουν κάθε είδωλο που φτύνει ψίχουλα –κυριολεκτικά- και δεν διανοούνται να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις για να δημιουργήσουν την νέα κατάσταση.

    Η πολιτική έγερση και η διατύπωση πρότασης εξουσίας, έστω μιας άλλης εξουσίας «του λαού», είναι θέμα των θεσμών που οι ίδιοι οι πολίτες θα δημιουργήσουν –αφού οι τωρινοί έχουν ήδη απομυθοποιηθεί- και οι ίδιοι οι πολίτες θα εμπλουτίσουν με περιεχόμενο. Κι αυτό πρέπει να γίνει τώρα, πριν η πείνα «κλείσει» την σκέψη και εξαλείψει κάθε διάθεση για συλλογική αναζήτηση εκείνης της άλλης πολιτικής πρότασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα δεν γινετε τιποτα.οταν το συνθημα ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ δονουσε την ατμοσφαιρα και παλονταν απο αδιορατη ικανοποιηση τα στηθη του λαου.οταν κατεβαιναν ΟΡΔΕΣ του ΑΚΡΙΒΑΚΗ να υπηρετησουν την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ οταν κλειναμε τα εργοστασια στο ονομα της οποιας κοινωνικοποιησης και το πρωι οι εργατες κτυπουσαν καρτα χωρις να δουλευουν οταν συνεδριαζαν οι Τ.Ο για να δωσουν πιστοποιητικο πρασινων φρονιματων για να μπει ο καθε ειδους απαραδεκτος απο τα αναλογα προσοντα στο ρημαδοδημοσιο και να εχουμε 1.000.000 η 2.000.000 υπαληλους που ουτε αυτο το ρημαδοσυστημα δεν ηξερε οταν πεταγε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ με ολα τα σογια αυτων που εργαζονταν σε αυτη και που με 20 ετη υπηρεσιας βγηκαν σε παχυλη συνταξη με το αναλογο εφαπαξ οταν ολα τα κομματα αφου εγινε η αρχη πεταγαν με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και τα χρεωνανε σε ολους που δεν υπαρχει περιπτωση να εχουμεπεταξει και ολοι μας οταν μας πηραν τα λεφτα στο χρηματηστηριο και ξεβρακωσαν το ελληνικο νοικοκυριο απο τις οποιες οικονομιες οταν ο ΣΗΜΙΤΗΣ με αυτο το γλοιωδες χαμογελο γελαγε το βραδυ της πρωτοχρονιας του2002 οταν εβγαζε τα πρωτα ευρω απο το ΑΤΜ που κατεστρεψαν την ελλαδα και τωρα γυρναει απο εδω και απο εκει και το παιζει ο τιμητης των παντων και κρινει το μνημονιο οταν αυτος εκλεινε υποβρυχια που εγερναν συστηματα παρακολουθησης για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και αλλα πολλα οταν καποιοι κακομαθαν τον ελληνικο λαο και τον εκαναν τεμπελη με βοηθο τις τραπεζες οταν οι δημοσιοι υπαλληλοι για 25 ημερες τεμπελιας τον μηνα ειχαν φτασει 3000 ευρω τον μηνα οταν και το τελευταιο σπιτι ειχε τουλαχιστον 2 αυτοκινητα οταν οι τελευταιοι απο αποψη οικονομικων στοιχειων ειχαν 10 καρτες και αλλα τοσα δανεια και οταν η νεα γενια αραζε στην καφετερια γιατι τωρα τελευταια οι πακιστανοι,γιατι οι αλβανοι γινανε χαι κανουνε την οποια δουλεια .....ψαχτε να βρητε την ριζα του κακου σε αυτους που υπογραφουν και δεν διαβαζουν τι υπογραφουν.και για να αποφυγω παρεξηγησεις.και οι αλλοι σκατα τα κανανε αλλα αν ο πατερας μαθει τον γιο στο καφενειο με το ουζακι και την πρεφα ολη μερα οσο και να θελει η μαννα αστα βραστα.

      Διαγραφή
    2. Η έκφραση «Το άδειο στομάχι» κάθε άλλο παρά εκδικητικότατα κρύβει. Το θέμα είναι το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας το «άδειο στομάχι». Αλλιώς το αντιλαμβάνεται ένας καλοφαγάς και αλλιώς ένας που έχει μάθει να τρώει ελάχιστα. Αλλιώς ένας που έχει μάθει να ζει με τα πολλά και αλλιώς αυτός που έχει μάθει με τα λίγα. Ξέρεις πολύ καλά Έρμε Καστριώτη, ότι ο στόχος του συστήματος δεν είναι η εξάλειψη των φτωχών, αλλά η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Σε αυτούς απευθύνεται η έκφρασή μου, που λόγω έλλειψης σχολιαστικών εισαγωγικών –και με το δίκιο σου- την παρεξήγησες. Τα έβαλα τώρα για να αποτρέψω τις περαιτέρω παρεξηγήσεις. Οπότε καταλαβαίνεις ότι το άδειο στομάχι έχει την έννοια , του τέλους των «ανέσεων» της μεσαία τάξης και την αρχή της εισόδους της στην «παρέα των φτωχών». Η «δική σου» πολιτική έγερση, είναι η «δική μου» εξέγερση της μεσαίας τάξης;

      Και κάτι τελευταίο. Μην έρχονται στο νου σου σκηνές από την κατοχή, δε μιλώ για τέτοια πείνα. Μιλώ για μια Ελλαδική και Παγκόσμια «κινεζοποίηση»...

      Διαγραφή
  2. Παιδιά πιστεύω οτι ακόμη δεν έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για εξέγερση και από οτι βλέπω θα αργήσει πάρα πολύ. Τον Τούρκικο ζυγό τον βγάλαμε απο πάνω μας μετά από 400 χρόνια. Τους Γερμανούς κατακτητές τους πετάξαμε μετά από αρκετά χρόνια. Αυτό έγινε γιατί τότε κανένας δεν καλοπερνούσε και οι περισσότεροι Έλληνες ζούσαν στην εξαθλίωση. Σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Σήμερα οι περισσότεροι ακόμη περνούν έστω και δύσκολα επειδή μπορεί να έχουν κάποια ευρουδάκια στην άκρη αλλά και αυτά τελειώνουν και οι περισσότεροι νομίζουν πως θα βρεθεί κάποιος απο τον ουρανό για να μας σώσει. Ακόμη έχουμε λίπος. Δεν έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν