Επίσημο αίτημα του Δ. Αλιάρτου προς το ΥΠ.Α.Α.Τ. για την παραχώρηση των Κήπων και άλλων εκτάσεων

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

πατήστε στην εικόνα

Σχετικές Αναρτήσεις :



28 σχόλια:

  1. Ωραία η σκέψη του Δημάρχου κ. Ντασιώτη για μεταφορά των Κήπων στις αρμοδιότητες του Δήμου. Όμως, θα έπρεπε, ίσως, να γίνει πρώτα μια έρευνα για τα εκατομμύρια Ευρώ που έπεσαν στους Κήπους κατά καιρούς για την ανάπλασή τους. Αυτό και μόνο, νομίζω, ότι θα στερήσει τις όποιες πρωτοβουλίες για την περαιτέρω χρηματοδότηση, μια που τα αποτελέσματα είναι γνωστά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5.19 δε ν κατάλαβες καλα.οι κήποι είναι και τώρα στις αρμοδιότητες του Δήμου για συντήρηση και καθαρισμό,ενώ δεν του ανήκουν.ο δήμαρχος ζητάει την ιδιοκτησία των κήπων και μπράβο του που το κάνει με πολυ συγκροτημένο τροπο.νομίζω ότι τόσο επίσημα και εμπεριστατωμενα δεν ζητήθηκαν ποτέ.οι κήποι και οι αλες εκτάσεις που ζητάει ο δήμαρχος ανήκουν στους κατοίκους του Δήμου και πρέπει να σωθούν γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για όσους έχουν εικόνα των Κήπων Αλιάρτου πριν την περίοδο μαρασμού τους η οποία έχει ξεκινήσει σταδιακά τουλάχιστον τα 30 τελευταία χρόνια και με το γεγονός ότι ο Δήμος Αλιάρτου (με τη τωρινή του μορφή) δεν έχει δημιουργήσει κανένα αλσύλλιο ή αυτά που έχει κληρονομήσει πχ άλσος Ηρώου σε τι κατάσταση βρίσκεται όπως επίσης την κατάσταση με τις παιδικές χαρές και πλατείες δεν μπορεί να είναι και πολύ αισιόδοξος. Σχετικά με την πρόταση είναι καινοφανής χωρίς όραμα και χωρίς καμία αναφορά των πηγών χρηματοδότησης για την συντήρηση ανακαίνιση και ανάδειξη του συγκεκριμένου χώρου. Εάν δεν προκύπτει σχεδιασμός που να δημιουργεί πηγές εσόδων το επιχείρημα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπότε 4•46 μμ τι μένει.να μην ασχοληθεί κανένας να περιέλθουν στον Δήμο,γιατί δεν υπάρχουν χρήματα,ενώ τώρα που είναι στον οργανισμό και είναι μπάχαλο είναι καλύτερα ,παρόλο που ο δήμος πληρώνει.άρα δικαιώνεται η τακτική των πρώην που δεν έκαναν τίποτα για να τους πάρουν στην ιδιοκτησία του Δήμου, τότε που υπήρχαν λεφτά και τα σκορπουσαν σε πανάκριβες αναπλάσεις και δεν ξέρουμε και που αλλου,γιατί μάλλον μέσα στην τεμπελιά τους γνώριζαν ότι θα βάλουν μπελά στο κεφάλι τους και είναι παράλογοι οι νυν που θέλουν να αυξήσουν την περιουσία και την οικονομική δύναμη του Δήμου.το όραμα και το σχέδιο αξιοποίησης,φαντάζομαι δεν περιμενες να το δεις στην διατύπωση του αιτήματος.είμαι σίγουρη πως αν με το καλο ,ο δήμος τους πάρει τότε θα ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος για την αξιοποίηση.προτάσεις υπάρχουν και πολλές αρκετά ενδιαφέρουσες,αλλα δεν είναι η ώρα να συζητηθούν γιατί θα είναι αστείο να συζητάμε πως θα αξιοποιήσουμε κάτι που δεν έχουμε και δεν ξέρουμε αν θα αποκτήσουμε.παντως αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που διεκδικούν με πολυ σοβαρό και τεκμηριωμένο τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμη 5:05 χαιρομαι που υπαρχει πολίτης Αλιαρτου που γνωριζει πολλες ενδιαφερουσες προτασεις που εχουν γινει και ΘΑ συζητηθουν και θα γινει και δημοσιος διαλογος γιατι ομως δεν εφθασε η επισκεψη στο γραφειο του υπουργου μετα της κυριας βουλευτου και επρεπε να ξανακανει κινηση ο δημος δεν μας λες αφου τα ξερεις ολα επσιης τι εχει αλλαξει απο τον πρωην?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε σχέση με τον πρώην άλλαξαν τα πάντα κι αν δεν το βλέπεις έχεις σοβαρό πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pios xekinise tis diergasies
    oi kipoi na erthoyn ston dimo ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O NTAΣΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΆΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΈΝΑΣ ΆΛΛΟΣ•

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μηπως γνωριζει κανεις ποιος ηταν η αιτια που καταντησαν ετσι οι κηποι?απο ποτε τους πηρε η κατω βολτα?ποιοι ηταν υπευθυνοι και ποιοι σκυλευσαν επανω τους οικονομοντας απο απιθανες και κακογουστες επεμβασεις αντιαισθητικης επεμβασης με κατι τοιχεια απο τσιμεντο που δεν προαγουν,αντιθετως καταστρατηγουν το φυσικο καλλος του τοπιου,και αφου τους βρουν λογοδοτησουν και απολογηθουν για αυτο το εκτρωμα που εφτιαξαν μετα ας δουμε ποιος εχει τις αγαθοτερες των προθεσεων για τους κηπους.ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΩΣ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΖΗΣΑ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΟΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΕΣΕΙ ΜΕ ΑΝΟΜΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΚΑΙ......ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ(ΚΗΠΟΙ)ΕΜΕΙΣ ΕΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΡΩΤΟΣ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙΞΕΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΤΣΙ.ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΝΕΝΑ ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ ΑΠΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΜΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΓΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗ ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ με τα γραφόμενά σου ...
    Εφόσον η συζήτηση πάει περισσότερο στο τι πρέπει τώρα να γίνει με τους Κήπους, κάνω την εξής πρόταση.
    Ανεξάρτητα το πότε θα περιέλθουν οι Κήποι στο Δήμο, ο Δήμαρχος θα πρέπει να έχει την ευχέρεια άμεσα να βελτιώσει την εικόνα των Κήπων. Ένα βήμα έκανε ήδη με την αποψίλωση των δένδρων πριν από λίγους μήνες. Προτείνω στη συνέχεια τα εξής:
    Να ξηλωθούν όλες οι ακαλαίσθητες κολώνες και τα εν λόγω μάρμαρα να επιστραφούν στη συγκεκριμένη εταιρία που τα κατασκεύασε. Να τοποθετηθούν ξύλινη πάγκοι στη θέση τους από την ίδια εταιρία. Επίσης, να υποχρεωθούν οι διαμένοντες στους Κήπους να καθαρίζουν την περιοχή τους, ακόμα και αν δεν είναι υπεύθυνοι για την εν λόγω ρύπανση. Σε ορισμένες αυλές υπάρχουν προστατευτικές ξύλινες παλέτες στους φράχτες που θυμίζει καταυλισμό τσιγγάνων. .. Αυτά προς το παρόν γιατί νομίζω ότι δεν πρόκειται να διαβαστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να ξεκουμπιστουν ολοι απο τα σπιτια των κηπων
    Δεν τους ανηκουν κληρονομικα και να δοθουν με κοινωνικα κριτηρια σε οσους πραγματικα ειναι ανημποροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να γίνουν όλα αυτα,που είναι σωστά,πρέπει πρώτα ο δήμος να γίνει ιδιοκτήτης των κήπων.αλλιώς δεν μπορει να κάνει κουμάντο.οπότε σωστά ο δήμαρχος ξεκινάει απο αυτο.σε συζήτηση που έχω κάνει μαζί του διαπίστωσα ότι γνωρίζει άριστα το θέμα και έχει συγκεκριμένες προτάσεις αξιοποίησης.στο υπόμνημα φαινετε άλλωστε ότι το ξέρει καλα και το διατυπώνει σαφέστατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σωστά τα λέτε αγαπητοί ανώνυμοι του 8.22 και 9.50
    Όμως, από ότι γνωρίζω αρκετοί κάτοικοι των Κήπων έχουν επενδύσει στο σπίτι τους αρκετά χρήματα για να το διατηρήσουν ως ανεκτή κατοικία. Ποιος θα πληρώσει την έξωση και την αποζημίωση. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, οι κάτοικοι αυτοί πληρώνουν κανονικά το ενοίκιο στον Οργανισμό Κωπαϊδος. Απομένει, επομένως, η συμμόρφωσή τους με ένα πρόγραμμα καθαριότητας και καλής συνολικής εμφάνισης. Το να βγουν οι μεν και να έλθουν άλλοι χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Ο Δήμαρχος πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ωθήσει τους κατοίκους αυτούς να συμμορφωθούν ανάλογα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εντυπωσεις.
    Οι νόμοι ειναι νομοι και ισχυουν και για τους χρηστες των κατοικιων αυτων.
    Κανεις δεν αποζημιωνει κανεναν μετα απο ορισμενα χρονια.
    Φυσικα θα πληρωνουν ενοικιο.Κανεις δεν ειπε οτι τα σπιτια αυτα θα πηγαινουν απο παππου σε εγγονο.Ειναι ξενα δεν ειναι δικα τους.
    Κατοικηση με κοινωνικα κριτηρια.Τι ποιο δικαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. οποτε μετα απο ολα αυτα που διαβαζουμε καταληγουμε σε ενα συμπερασμα οτι οι κηποι ηταν οπως επρεπε οταν εδιοικουντο απο τους κυριως αρμοδιους για αυτο και ηκμαζαν,οταν περιηλθαν στα χερια του κυριαρχου λαου...αστα βραστα!!!και μαζι με τους κηπους και το κωπαιδικο πεδιο απο οτι ακουω απο τους παλαιοτερους.και εμεις πιστευουμε οτι αν τους παρει ο δημος κατι θα γινει.ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΕ ΑΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΑΝ ΚΟΙΝΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ.ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ.ΜΟΝΟ ΙΔΙΩΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ DT ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΕΠΕΚΤΑΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ.ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ?Η ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΜΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ, Ε Ν Α Σ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΣΤΟΧΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΜΗ ΓΕΛΙΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΙΡΕΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου 4.10. Καλό είναι να τα λάβει όλα αυτά υπόψη και ο Δήμαρχος, όχι γιατί είναι λάθος η πρωτοβουλία του να πάρει υπό την εποπτεία του τους Κήπους, αλλά για να μη κάνει μεγάλα όνειρα. Ωστόσο ορισμένα πράγματα θα μπορούσαν να διορθωθούν και μέσω του Δήμου για να καλυτερεύσει κάπως η εικόνα της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Tελικα ενω λέμε όλοι το ίδιο,δεν καταλαβαινομαστε.Τα ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ πρέπει να είναι τα εξής:
    1• Το σημερινό καθεστώς,όπου οι κήποι ανήκουν στον οργανισμό που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για το χάλι τους μας αρ´εσει;
    2•Το ναπληρωνει ο δήμος για να συντηρεί κάτι που δεν του ανήκει είναι σωστό;
    3•Το να μην έχει δικαίωμα αυτός που πληρώνει,να τους αξιοποιήσει μόνος του ή με ιδιώτη είναι λογικό;
    4•Το να διεκδικεί κάποιος (ο δήμος) να του ανήκει ένας φυσικός και πολιτιστικός πλούτος για τον οποίο ξοδεύει κιόλας,είναι λάθος;
    5•Η κριτική είναι καλή και χρήσιμη,αλλα νομίζω ότι αυτη τη στιγμή προέχει να ικανοποιηθεί το αίτημα που βάζει ο δήμαρχος.Εξάλλου οι κήποι όσο μένουν σε αυτο το καθεστώς κινδυνεύουν απο την μη αξιοποίηση και πιθανόν απο λαμόγια ιδιώτες να του πάρουν τζάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όλα τα ερωτήματα που θέτεις αγαπητέ 6.11 είναι σωστά. Οι Κήποι αποτελούν μνημείο όχι μόνο της πόλης Αλιάρτου αλλά και της Βοιωτίας και θα πρέπει να αξιοποιηθούν. Η διεύθυνση του Οργανισμού Κωπαϊδας όχι μόνο δεν έχει τη δυνατότητα να τους συντηρήσει αλλά ούτε το ενδιαφέρον. Η παραχώρηση των Κήπων στο Δήμο ήταν παλαιό αίτημα και των άλλων Δημάρχων και κάποτε πρέπει επιτέλους να υλοποιηθεί. Πέρα από το αίτημα του Δημάρχου προς την Πολιτεία θα πρέπει να γίνουν ανάλογες ενέργειες από περιφερειακές αρχές. Δεν θα ήθελα, όμως, να δω εμπλοκή πολιτικών μέσα στην υπόθεση απλά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aν είναι να τους πάρει ο δήμος ας εμπλακεί κι ο διάολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τα χρήματα που έπεσαν για τις αναπλάσεις ιδιώτες τα έφαγαν με την ανοχή των διοικούντων και ενώ ο λαός κοιμόταν. Για αυτό καιρός να αλλάξουμε τρόπο λειτουργίας και να είμαστε ενεργοί πολίτες. Εξω λοιπόν οι ιδιώτες από δημόσιες περιουσίες με αυστηρούς ελέγχους στα έργα και διαφάνεια αλλά και ο κόσμος επιτέλους να πάψει να είναι ανενεργός σε ότι συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. φιλε των 4.44 αυτο ειπα ,δεν γινετε το δημοσιο ουτε να το παιξει ιδιωτης ουτε να συνεργαστη μαζι τους.η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ δεν χρεωκοπησε με τον ΩΝΑΣΗ αλλα με το δημοσιο.μονο ιδιωτης επενδυτης μπορει.το δημοσιο το ειδαμε στην προκοπη της ΕΛΛΑΔΑΣ.ειναι αδυνατο απο την τοπικη κοινωνια να επιληφθουν του συγκεκριμενου θεματος για πολλους και διαφορους λογους,μονο η κωλυσιεργια στην εκτελεση των αποφασεων φτανει.ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΝΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ.ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ,ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ,ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΥΣΚΙΝΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΙΔΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. οχι αγαπητέ. ο ιδιώτης θα κοιτάξει το ατομικό συμφέρον. εγώ μιλάω για το σύνολο. θέλω άλλο δημόσιο και θέλω τους Κήπους να ανοίκουν στους κατοίκους όλης της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για την Κυρία 23/12 @ 05:05,
    Επειδή το θέμα της ανάπλασης των Κήπων παρουσιάζει διαχρονικά έντονο ενδιαφέρον για τους κατοίκους της Αλιάρτου και έχουν επενδυθεί πολιτικές και άλλου είδους καριέρες θα σας συμβούλευα να διαβάζατε με λιγότερη καχυποψία το σχόλιο μου και να είχατε τοποθετηθεί επί των σκέψεων μου και μόνο. Ειδικότερα δεν ανέφερα σε κανένα σημείο ένσταση για την πρωτοβουλιών από τον Δήμο για το μέλλον των Κήπων, κατά καιρούς έχουν αναληφθεί αντίστοιχες ενέργειες που οδήγησαν σε αποτελέσματα όπως κήρυξη των κτηρίων ως «διατηρητέοι», δικαίωμα την πρόσβασης στο Δήμο για εργασίες και χρήσεις στο χώρο των κήπων, γκρέμισμα κτηρίων για δημόσιο συμφέρον κ.τ.λ.π.. Σχετικά με τις προηγούμενες κινήσεις και αποτελέσματα των Δημοτικών αρχών απευθυνθείτε στους ίδιους και τους συνεργάτες τους ,εγώ εκφράζω την γνώμη μου, ελπίζω και εσείς και να έχετε στο νου σας ότι η ιστορία αυτού του τόπου δεν σταματά μια ή δυο τετραετίες πίσω. Γνωρίζοντας ότι έχουν γίνει κινήσεις σε επίσημο και ανεπίσημο επίπεδο με τοπικούς βουλευτές (δεν γνωρίζω τα αποτελέσματα και δεν με αφορούν για να τοποθετηθώ) θα περίμενα η διεκδίκηση ενός σημαντικού στόχου για την ιστορία /περιουσία του Δήμου να γίνεται μέσω μιας τεκμηριωμένης πρότασης που θα έχει ο Δήμος την δυναμική πρωτοβουλία των κινήσεων και όχι με τη μορφή υπομνήματος που ουσιαστικά περιμένουμε την «διευκόλυνση» από την πολιτική εξουσία για να της φύγει ένα «βάρος» , να καρπωθεί, χωρίς κόστος, πολιτικά οφέλη και στο τέλος να δημιουργεί μόνο προσδοκίες στην τοπική κοινότητα. Στην ουσία πάντως αυτό που περιμένουμε όλοι είναι το όραμα και οι προτάσεις από τους διαχειριστές της δημοτικής εξουσίας. Η δική μου άποψη είναι σεβασμός στην ιστορία του χώρου με πρωτοβουλίες ανάπτυξης οικονομικής δραστηριότητας που θα φέρουν θέσεις εργασίας, εισόδημα για την τοπική κοινωνία και θα μπορέσουν να συνεισφέρουν στην πολυέξοδη συντήρηση του. Το μοντέλο των περασμένων δεκαετιών που δυστυχώς ακόμα συντηρείται στην ελληνική κοινωνία ότι περιφερειακή ανάπτυξη σημαίνει δημιουργία μουσείων (χωρίς υπόβαθρο εκθεσιακό..), ο εθνικός δρόμος να περνά μέσα από το κέντρο της πόλης (όλοι διεκδικούν μαζί και η Αλίαρτος την κατασκευή περιφερειακής οδού) και βέβαια την σπατάλη ανθρώπινων πόρων και χρημάτων στην δημιουργία υποδομών για την λειτουργία της πόλης σε διάσπαρτα & ακατάλληλα κτήρια όπου εφαρμόστηκε απέτυχε. Όσον αφορά την κακή κατάσταση των δημοτικών υποδομών είναι γεγονός και καλό θα ήταν τα μικρά και καθημερινά πράγματα να λειτουργούν αποτελεσματικά για να έχεις την τεχνογνωσία/μεράκι να διαχειριστείς και τα μεγάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προτείνω στον δκ να δημιουργήσει μια νέα ανάρτηση με σχετικό Link στο ΒΗΜΑ με θέμα «ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ», ώστε να τοποθετηθούν οι πολίτες, έστω και ανεπίσημα, με συγκεκριμένες προτάσεις, και τούτο γιατί οι προηγούμενες τοποθετήσεις έδειξαν μια ωριμότητα που νομίζω ότι θα διευκολύνει την ορθή πορεία στη συντήρηση και αξιοποίηση των Κήπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στο forum του Βήματος έχει ανοιχτεί ένα νέο θέμα προς συζήτηση με τίτλο:
    «ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ»
    Ακολουθήστε το μπανεράκι που θα βρείτε στη διπλανή στήλη "Καφενείον το ΒΗΜΑ" ή αντιγράψτε τον σύνδεσμο:
    http://aliartos-city.blogspot.com/p/new-topic-reply.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. επανερχομαι στο ιδιο υφος με τα προηγουμενα που εχω πει σε σχεση δημοσιου και ιδιωτη.σημερα στο zougla.gr ειδα αναρτηση με τον δημαρχο ΑΛΙΑΡΤΟΥ να απαιτει απεγνωσμενα και να απειλει και με παραιτηση αν η κυβερνηση δεν κανει οτι εχει υποσχεθει και αφορα στελεχωση υπηρεσιων του δημου που εμπιπτουν στο σχεδιο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ.μια ακομα φορα που το κρατος αποδεικνυει περιτρανα το ποσο χαλια ηταν ,ειναι και θα παραμεινει οσο αφορα το διοικειν και το διαχειριζεσθαι για τον λαο,γιατι για την παρτη τους ΟΚ!!!!και ρωτω αν αυριο το πρωι επαιρνε ο δημος τους κηπους τι θα γινοταν?? ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΨΑ ΛΙΓΟ ΕΠΩΔΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΙΣΩΣ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΝΥΣΗΧΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ ,ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΑ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΑΚΟΥΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν