Συζήτηση με θέμα την παραχώρηση των Κήπων στο δήμο Αλιάρτου

| Ετικέτες , | Posted On Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Στο forum του Βήματος -μετά από επιθυμία αναγνώστη- έχει ανοιχτεί ένα νέο θέμα προς συζήτηση με τίτλο:
 
«ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ»

 
Πατήστε στην εικόνα ή ακολουθήστε το μπανεράκι που θα βρείτε στη διπλανή στήλη, "Καφενείον το ΒΗΜΑ".

Σχετικές Αναρτήσεις :



1 σχόλιο:

  1. Για να μη κουράσω θα προτείνω συνοπτικά τα εξής:
    Οι Κήποι συντηρούνται και καθαρίζονται στο μέτρο του εφικτού από το Δήμο και κατά συνέπεια το αίτημα παραχώρησης στις αρμοδιότητές του είναι αδιαμφισβήτητο. Αυτό ήταν και το αίτημα των προηγούμενων Δημάρχων. Η εμπλοκή ιδιωτών στην αξιοποίηση συγκεκριμένων χώρων των Κήπων, θα πρέπει να είναι δυνατή, εφόσον συνάδει με την ανάδειξη των Κήπων. Οι μελλοντική επισκέπτες των Κήπων π.χ. θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα φρεσκαρίσματος και ξεκούρασης (με ποτά, καφέ) σε χώρο με θέα που θα πρέπει να δημιουργηθεί στις παρυφές (νοτιότερο μέρος) των Κήπων - φυσικά από ιδιώτη με το «αζημίωτο» όμως για το Δήμο.
    1. Ο ελεύθερος και πράσινος χώρος των Κήπων θα πρέπει να συντηρείται στο σύνολο και να επεκταθεί το γρασίδι και στους άλλους ελεύθερους χώρους, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της απόφασης για παραχώρηση των Κήπων.
    2. Τα κτήρια που στεγάζουν ιδιώτες να ενταχθούν στις αρμοδιότητες του Δήμου που θα εισπράττει φυσικά και τα ενοίκια. Στους ενοικιαστές θα πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες καθαριότητας και καλής εμφάνισης των κτιρίων. Όσοι αρνήθηκαν να υπογράψουν συμβόλαια κατοικίας, να αναλάβει ο Δήμος τις σχετικές ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο.
    3. Επειδή σε ορισμένα κτήρια εμπλέκεται και το Υπουργείο Πολιτισμού (διατηρητέα κτήρια) οι σχετικές ενέργειες θα είναι χρονοβόρες, αλλά ο Δήμος θα μπορέσει περιστασιακά να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί συγκεκριμένους χώρους για πολιτιστικές εκδηλώσεις.
    Αυτά προς το παρόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν