Κάλεσμα από τους ΠΟΛΙΤΕΣ της ΛΑΜΙΑΣ για το χαράτσι

| Ετικέτες | Posted On Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ της ΛΑΜΙΑΣ καλούν απόψε στις 8.30΄ στην αίθουσα του ΤΕΕ όλους τους φορείς της πόλης και τους απλούς πολίτες στην πρώτη συνέλευση πολιτών για την δημιουργία της επιτροπής ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.
 
Πολλοί είναι οι φορείς που έχουν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν στη συνάντηση αυτή που είναι καταρχήν ένας ανοιχτός διάλογος πολιτών για να βρεθούν τρόποι αντίστασης στο ειδικό τέλος ακινήτων.
 
Μεταξύ αυτών που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν απόψε είναι η ΕΛΜΕ, η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, και άλλοι φορείς...

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική κίνηση
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ για το αποψινό κάλεσμα:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ: Είμαστε η δημοτική κίνηση της πόλης σου που αντιστέκεται. Είμαστε ο γείτονάς σου. Ο άνεργος που ψάχνει για δουλειά και δεν βρίσκει. Ο συνταξιούχος που κάθε μήνα συρρικνώνεται η πενιχρή σύνταξή του και βλέπει τα παιδιά του και τα εγγόνια του χωρίς ελπίδα για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Ο απολυμένος που ζει με το επίδομα της πείνας. Ο εργαζόμενος που βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται συνεχώς. Ο μαθητής που δεν έχει βιβλία. Η νοικοκυρά που ψωνίζει πλέον τα απαραίτητα. Ο φοιτητής που δεν γνωρίζει αν θα εξασκήσει το επάγγελμα που σπουδάζει. Είμαστε όλοι αυτοί που νιώθουμε την αδικία στο πετσί μας. 
ΤΙ  ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ: Η ανάγκη να αντισταθούμε στις επιλογές της κυβέρνησης της χρεοκοπίας, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. Να παλέψουμε το σύστημα που μας σπρώχνει στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Εμείς ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ. Εμείς ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ την κρίση και το χρέος τους. Εμείς ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ είτε γιατί δεν έχουμε είτε γιατί δεν θέλουμε να το πληρώσουμε. 
ΤΙ  ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ: Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να συναντηθούμε, να συντονιστούμε και δράσουμε. Γιατί μόνο αν αναπτυχθεί ένα οργανωμένο μαζικό κίνημα ανυπακοής και αμφισβήτησης και καταρρεύσει το εκβιαστικό μέτρο του χαρατσιού μπορεί μαζί με αυτό να διώξουμε και αυτούς που το φέρανε. Πρέπει λοιπόν:
  1. Να δημιουργήσουμε παντού επιτροπές.  Στην πολυκατοικία μας, στη γειτονιά, στο οικοδομικό τετράγωνο, στην συνοικία μας.
  2. Να δώσουμε τα αντίγραφα των λογαριασμών της ΔΕΗ με το χαράτσι στον συντονιστή κάθε επιτροπής, για να κάνουμε τις αντίστοιχες κινήσεις διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, Δημαρχείο και αλλού.
  3. Να εξαντλήσουμε το χρονικό περιθώριο που έχουμε για να πληρώσουμε το λογαριασμό. Μέχρι να πληρώσουμε τον λογαριασμό έχουμε περιθώριο 40 ημερών από την έκδοση και άλλων 15 ημερών από την ειδοποίηση της ΔΕΗ. Δηλαδή περίπου δυο μήνες.
  4. Να πληρώσουμε μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στο ρεύμα. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε σε ένα ΑΤΜ τράπεζας ή μέσω ιντερνέτ πληρώνοντας μόνο το ποσό για το ρεύμα.
  5. Να βάλουμε λουκέτα στα ντουλάπια και στα μέρη που είναι οι μετρητές της ΔΕΗ. Θα τα ανοίγουμε μόνο όταν έρχεται ο υπάλληλος για την καταμέτρηση. Η ημερομηνία της καταμέτρησης αναγράφεται στον λογαριασμό. Στις πολυκατοικίες το ρεύμα κόβεται μόνο από τον μετρητή. Στις μονοκατοικίες μπορεί να κοπεί από την κολώνα αλλά χρειάζεται γερανός με καλάθι. Στην περίπτωση αυτή καλούμε γείτονες, φίλους και μέλη της επιτροπής προκειμένου να εμποδίσουμε την διακοπή.
  6. Ακόμη και στην περίπτωση που καταφέρει η ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα, μπορούμε να το επανασυνδέσουμε. Είναι πολύ απλό για έναν ηλεκτρολόγο να επανασυνδέσει το ρεύμα σε ένα σπίτι. Στις επιτροπές υπάρχουν επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι που γνωρίζουν το θέμα και θα βοηθήσουν.
  7. Να μην φοβηθούμε και να μην μείνουμε μόνοι. Γνωριζόμαστε, συζητάμε, συντονιζόμαστε με τον γείτονα μας τον διπλανό μας. Δημιουργούμε κλίμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. 

Σχετικές Αναρτήσεις :



4 σχόλια:

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν