Κυβέρνηση εθνικής ενότητας

| Ετικέτες , , | Posted On Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

γράφει ο Κυπριανός Χριστολουλίδης

Ώστε ετοιμαζόμαστε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας! Μάλιστα, η ενότητα των κομμάτων μας χρειάζεται, για να προχωρήσει η 6η δανειοδότηση που συμφωνήθηκε με τους ευρωπαίους εταίρους. Είναι καταγεγραμμένη στο περίφημο μνημόνιο. Μας είχαν προειδοποιήσει άλλωστε, απαιτώντας συναίνεση όλων των κομμάτων.

Θα ερωτήσετε και σε τι θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα;


Το γράφει το μνημόνιο : Όλα τα έσοδα του κράτους θα εισέρχονται στο Ταμείο, το οποίο... ...προβλέπεται να δημιουργηθεί και θα τελεί υπό τον έλεγχο της Τρόϊκα. Αυτοί θα καθορίζουν πόσοι πρέπει να εργάζονται, τι μισθό θα παίρνουν, τη σύνταξη που θα παίρνουν οι συνταξιούχοι, πότε θα βγαίνουν σε σύνταξη και άλλα. Πρώτα δηλαδή θα βάζουν στην άκρη αυτά που πρέπει να εξοφληθούν και αν περισσεύει τίποτα, θα διανέμεται. Ίσως, μας καθορίσουν και πόσες θερμίδες πρέπει ημερησίως να καταναλώνουμε, τόσες για να μη καταντήσουμε σαν τη περίοδο του λιμού της Κατοχής.

Αυτό λοιπόν θα είναι το έργο της κυβέρνησης εθνικής ενότητος. Σύμφωνούν όλοι και αφού συμφωνούν, θα εισπράττουν τα δάνεια που κάθε τρις και λίγο θα μας δίνουν. Αυτά θα επιστρέφονται στους δανειστές για την εξόφληση μαζί με όλες τις άλλες εισπράξεις των εσόδων του Δημοσίου, και αν περισσεύει κάτι, αυτό θα χορηγείται για την επιβίωση, ναι, μόνο για την επιβίωση, των νέων σκλάβων του 21ου αιώνα.

Ας ανάψουμε λοιπόν κανένα κεράκι στην κυβέρνηση της εθνικής μας ενότητας. Τουλάχιστον, δεν θα μας αφήσει να πεθάνουμε της πείνας.


Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν