Με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στην Αλίαρτο για το χαράτσι της ΔΕΗ

| Ετικέτες , | Posted On Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δυο χρόνια τώρα γινόμαστε θεατές ενός θεάτρου σκιών , που παίζεται στις πλάτες όλων μας . Δυο χρόνια παρακολουθούμε τους υπεύθυνους και συν-υπεύθυνους να προσπαθούν να εξωθήσουν το λαό στα όριά του .   Δημιούργησαν-κατασκεύασαν μία δήθεν οικονομική κρίση για να μας καθυποτάξουν . 


Έφτιαξαν έναν κόσμο ονειρικά πλασμένο για τους ίδιους και το συνάφι τους και μας τον πλάσαραν ως την ιδανική-αληθινή Δημοκρατία .  Φόρτωναν και φορτώνουν με δάνεια και φόρους-χαράτσια τον ελληνικό λαό , για να ικανοποιήσουν εαυτούς και αφεντικά... 


Κατάφεραν να χωρίσουν το λαό σε μικρές ομάδες , γιατί έτσι χειραγωγείται ευκολότερα . Ακόμα κι εμείς οι ίδιοι -ο λαός- χωριζόμαστε σε μικρές ομάδες, μικρά κινήματα , μικρές κινήσεις και οργανώσεις . 

Βλέπουμε ότι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση έχει ήδη απλώσει τα πλοκάμια της σε Ελλάδα και Ιταλία.  Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας , να κόψουμε αυτά τα πλοκάμια από τη ρίζα.  Ήρθε ο καιρός να αποδείξουμε πρώτα στους εαυτούς μας και μετά στους άλλους, ότι δεν είμαστε εκείνα τα κοιμισμένα πρόβατα που θέλουν να είμαστε. Διακυβεύεται το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας...της χώρας μας.

Πρέπει να καταλάβουμε πως ήρθε ο καιρός να παραμερίσουμε τους προσωπικούς εγωισμούς, να  αποβάλουμε από πάνω μας τις ταμπέλες και να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες για το κοινό καλό.

Το θέμα με το χαράτσι της ΔΕΗ (τον κεφαλικό φόρο δηλαδή που έχουμε να δούμε από τον καιρό της τουρκοκρατίας), δεν είναι εάν θα πληρώσουμε ή όχι τα 300 ευρώ, αλλά εάν θα καταφέρουμε με αφορμή το χαράτσι αυτό, να ενώσουμε τις φωνές μας λέγοντας ένα βροντερό ΟΧΙ στις κατοχικές πολιτικές που "κυκλοφορούν" με τη μάσκα της "Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας".

Αν ΟΧΙ τώρα, πότε; Αν ΟΧΙ εμείς, τότε ποιοι;

dk

Σχετικές Αναρτήσεις :



18 σχόλια:

  1. Tι έγινε;ξέρει κανένας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tι έγινε;ξέρει κανένας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει αντίσταση χωρίς αγώνα . Δεν υπάρχει αγώνας χωρίς ρίσκο . Ολοι έχουμε ενα δίλημα μπροστά μας . Θα αντισταθούμε ή θα κάτσουμε στον καναπέ μας ? Έφτασε η ώρα να αποδειξουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας ότι αξίζουμε την ελευθερία μας . Τελος πια οι ιστορίες για το 21 για τον Λεωνιδα και για την αντίσταση το 40 . Τωρα ήρθε η δική μας σειρά να γράψουμε ιστορία διαφορετικά η ιστορία θα μας προσπεράσει .
    Όλοι να συμμετέχουμε στο συντονιστικό όργανο εναντίων του χαρατσιού και των άδικων μέτρων . Ολοι την Κυριακή στις 7 στο συνεδριακό κέντρο .Είμαστε 35 θα πρέπει να γίνουμε 1035 . Κανένα σπιτι στην Αλίαρτο να μην μείνει χωρίς ρεύμα . Αλληλεγύη στον διπλανο μας . Ακομα και αυτοί που έχουν δεν πρέπει να το πληρώσουν .
    Πάρης Τσανούλας καθηγητής μέλος συντονιστικού οργάνου ενάντια στο χαράτσι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eισαι ανεκδιηγητος.γελειοποιεις την αγανάκτηση και την οργή που έχει ο κοσμάκης κε καθηγητα.
    Ο Ζάγκας χθες για το χαράτσι μίλησε;ιδρυτική διακήρυξη κόμματος έκανε;ή παρουσίασε κάποιο λογοτεχνικό κείμενο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν χθες κ.Τσανούλα, ο κ. Ντασιώτης σας έφερε το παράδειγμα με την καρτέλα του πολύτεκνου μαθητή, είπατε πως θα κάνατε την αλλαγή στους βαθμούς. Προσωπικά δεν πιστεύω πως θα το κάνατε, αλλά ακόμα και αν φτάνατε σε αυτό το σημείο θα είχατε καταχραστεί την εξουσία σας, δηλ θα είχατε κάνει αυτό για το οποίο κατηγορείτε την κυβέρνηση! Φάσκετε και αντιφάσκετε κ.Τσανούλα! Να το προσέξετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω τι έκανε ο κύριος Ζάγκας . Ο καθένας εχθές έλεγε αυτο που πίστευε οπως πρέπει να έιναι στην πραγματική δημοκρατία .Ο κύριος Ζάγκας αντιπροσωπεύει την δική του άποψη και εγώ την δική μου .Η δική μου άποψη είναι οτι ή αγωνιζομαστε εναντίων των παράνομων μέτρων που μας εξαθλιώνουν και ΙΣΩΣ κερδίσουμε ή κάθόμαστε στον καναπέ μας και πληρώνουμε οτι μας βάζουν χωρίς να μας νοιάζει για τον διπλανό μας και ΣΙΓΟΥΡΑ θα χάσουμε . Μην ξανα απευθυνθείς σε μένα ανώνυμα .Είναι η τελευταία φορά που απαντάω στα ανώνυμα σχόλια σου .
    Παρης Τσανούλας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ένα σχολείο ενος κράτους που προστατεύει τους πολιτες του δεν θα άλλαζα τίποτα διοτι θα πίστευα στην ισονομια και στην δικαιοσύνη . Σε ένα σχολείο της σημερινής Ελλάδας όπου το κράτος καταπατά τα δικαιωματα των πολιτών του θα έκανα ότι νομιζω καλυτερο για τους μαθητές μου .11 χρόνια σαν καθηγητής πάντα ήμουν τυπικός . Αύριο αν κάποιος συμπολιτης μου κυνδινεύει να μεινει χωρίς ρεύμα θα φύγω απο το σχολείο να πάω να τον υπερασπιστώ .Θα καταχραστώ το ωράριο μου που τα παλιότερα χρόνια απο 8 ωρο το έκανα 10 ωρο πολλές φορές ,για έναν ανωτερο σκοπό .Σε κάλυψα οσο αναφορα ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ? Κατάχρηση εξουσίας είναι να βάζω σε έναν μαθητή 10 αντι να του βάλω 18 επειδή με έβρισε ή δεν με συμπαθεί . Κατάχρηση εξουσιας δεν είναι να παρανομείς απέναντι σε έναν παράνομο νομο για το καλό του συνανθρώπου σου .ΤΕΛΟΣ Εσύ γελοιοποιείς τον εαυτό σου που φοβάσαι να πείς την άποψη σου επώνυμα . Αυτο δείχνει ότι οι σκοποί σου είναι σκοτεινοί . Οι πραγματικοί άνθρωποι λένε την άποψη τους χωρίς κουκούλες .

    Πάρης Τσανούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ότι λέμε και ότι κάνουμε το κάνουμε για το καλό το δικό μας των παιδιών μας και των συνανθρώπων μας . Αν κάποιος νομιζει ότι προσπαθούμε να επιρεάσουμε τους συμπολίτες μας και να κλέψουμε την συμπάθεια τους για πολιτικούς σκοπούς είναι γελασμένος και κοιμάται όρθιος . ΕΓΩ προσωπικά το δηλώνω ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ πρόθεση να ασχοληθώ με την πολιτική με συνδυασμούς με κόμματα και εκλογικές αναμετρήσεις .Αν δεν το τηρήσω αυτο μπορείτε να έρθετε να με ΦΤΥΣΕΤΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ .
    Φτάνει πια με την λάσπη .
    Πάρης Τσανούλας καθηγητής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χωρις να εχω παραστει στην συγκεκριμενη εκδηλωση,οχι γιατι δεν με αφορουσε,δεν μπορω να καταλαβω την επιθεση που δεχετε ο κυριος ΤΣΑΝΟΥΛΑΣ για μια κινηση που ειναι συγκεκριμενη, επικαιρη,και με ονοματεπωνυμο.μια κινηση που επρεπε να ειχε γινει απο καιρο και απο υψηλοτερα.δεν ξερω αν θα ειχε ευοδωθη ,αλλα το γενικοτερο πανελλαδικο κλιμα με τους αλλους μεγαλους δημους να εχουν πρωτοστατηση επρεπε τουλαχιστον για τους τυπους,αν και δεν ενδεικνητε για σοβαρα θεματα να σκεφτομαστε ετσι,να ειχε γινει αναλογη κινηση.με καθε επιφυλαξη κανω αυτη την τοποθετηση διοτι δεν μπορουσα να παρευρεθω για να εχω αποψη.διαβαζοντας λοιπον και βλεπωντας να στοχοποιηται καποιος συμπολιτης θα ηθελα παρακαλω καποιος καλοπιστος να γραψη μια αποψη που να μπορει να προσεγγιση τα γεγονοτα με ποιο κριτικη ματια.επισης δεν καταλαβα τι σχεση μπορει να εχει η συγκεκριμενη εκδηλωση με μελλουσες πολιτικες επιδιωξεις.και εαν ναι γιατι οι παρευρισκομενοι τις αφησαν να εκδηλωθουν εκει και δεν τις καταπολεμησαν εν τη γεννεση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει ρε παιδιά έχετε δίκιο . Πηγαίνετε να το πληρώσετε το χαράτσι . Εγω έχω το μικρότερο πρόβλημα απο όλους .ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ .Εγώ αν έρθει η πείνα του 40 εδώ παίρνω την οικογενειά μου και φεύγω για Ρωσία . Ολη η κινηση έγινε διότι είναι παράνομο και ως αλληλεγγύη σε αυτους που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ . Ένα πράγμα κατάλαβα εχθές .ΌΛΟΙ ΘΕΛΕΤΕ 10 Θύματα να αγωνιστούν ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ .Είστε γελασμένοι .
    Πάρης Τσανούλας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρακαλούνται οι σχολιαστές, όταν γράφουν ανώνυμα , να διατυπώνουν τις απόψεις τους δίχως να προσβάλουν τους συμπολίτες τους. Σε διαφορετική περίπτωση τα σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.
    Μιά φορά και έναν καιρό ήταν ένας λαός που τους έλεγαν Έλληνες . Οι κυβερνώντες των Ελλήνω τους έβαζαν συνεχώς φόρους , τέλη και χαράτσια και αυτοί πλήρωναν . Κάποια στιγμή τους έβαλαν ένα έιδικό τέλος μαζι με τον λογαριασμό του ρεύματος . Οι Έλληνες θα μπορούσαν να αντισταθούν και να πούν φτάνει πια δεν αντεχουμε άλλο .Δεν γίνεται να μας ξεζουμίζετε συνέχεια . Θα μπορουσαν λοιπόν να αντισταθουν ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ να μήν μείνουν χωρίς ρεύμα για ΜΙΣΗ ΗΜΕΡΑ δεν αντιστάθηκαν ΚΑΘΟΛΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αφου το χαρατσι το γνωριζαμε απο τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ,δεν μπορω να καταλαβω γιατι αποφασισαμε να δραστηριοποιηθουμε τελη ΝΟΕΜΒΡΗ με τον τροπο που εγινε και οπως εγινε και αντι να βγαλουμε ακρη κατηγορουμε ευκολα καποιους που ευαισθητοποιηθηκαν με απουσα την τοπικη αρχη,ΔΙΚΑΙΩΣ Η ΟΧΙ αυτο δεν το ξερω, και το αποτελεσμα ΜΗΔΕΝ για να μην πω τα καναμε χειροτερα.τελικα το συστημα μας εχει διαβρωσει και τυφλωσει τοσο πολυ που νομιζουμε οτι το προβλημα αφορα τον διπλα και οχι ολους.ειναι το easy money tight των εβραιων που πριν 30 χρονια καποιοι που τελικα κατεστρεψαν τα ιδεωδη του ελληνα,το εφεραν στην ελλαδα και ιδου τα αποτελεσματα.να προσπαθουμε απο κοινου για κατι που αφορα ολους και αντι να τρεξουμε τις εξελιξεις για γρηγορα αποτελεσματα εμεις ψαχνουμε εχθρους του λαου και του πολιτικου συστηματος.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ,ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΜΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μην είσαι τόσο απαισιόδοξος φίλε των 2.48. Δεν μας έχουν διαβρώσει όλους. Πάντα υπήρχαν άνθρωποι ποι νοιάζονταν για το δίπλανό τους και για το τι συμβαίνει δίπλα μας. Και κάθε μέρα γινόμαστε περισσότεροι. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Εμείς κινούμαστε αργά, το σύστημα κινείται γρήγορα και πολύ οργανωμένα. Αλλά και πάλι δεν πρέπει να παραδοθούμε και πρώτα από όλα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε ως κοινωνία για τις πολύ δύσκολες μέρες που ζούμε και τις χειρότερες που έρχονται. Μόνο στην ενότητα και στη συνεργασία σε όλα τα μέτωπα θα βρούμε λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 3.14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το δεδομενο ειναι οτι ο χρονος μαλλον μας εχει ξεπερασει..
    Εμεις υποχρεωμενοι σε ολους τους συνανθρωπους μας , θα κινηθουμε ετσι οπως νιωθουμε,σκεφτομαστε,και πρεπει απεναντι στο τοιχος της διαπλοκης και της καθημερινης προπαγανδας που τσακιζει το μελλον ολων μας..
    Οποιος νοιαζεται για τον διπλανο του,συμμετεχει στην "πρωτοβουλια πολιτων αλιαρτου" χωρις αντιπαροχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μάγκες οι αγώνες δεν γίνονται με ραντεβού.αν πιστεύετε αυτά που λέτε,πρέπει να περάσετε σπίτι σπίτι το δήμο και να ξεσηκωσετε το κόσμο.επαναστάσεις με ωράριο δεν γίνονται.επίσης να μας πείτε τι είστε διατεθιμενοι να χασετε για την αληλλεγγυη και πως ακριβώς σκέφτεστε να ενεργησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωραία τα λές ανώνυμε των 1:36 . Φαίνεται ότι έχεις καλές ιδέες . Γιατί δεν πάς να τις καταθέσεις αναλυτικά στην πρωτοβουλία απο κοντά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν