Το γλυπτό του Σπ. Ντασιώτη πήρε τη θέση του...

| Ετικέτες , | Posted On Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

O Σπύρος Ντασιώτης τήρησε την υπόσχεσή του. Τελείωσε τη γλυπτή σύνθεση του Πάνα, με τη Νύμφη και το ελάφι, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία.

Δουλεύοντας στην μέση της πλατείας, ο γλύπτης αγνόησε τις καιρικές συνθήκες και κατάφερε να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό έργο, που διαθέτει αξιοσημείωτη εκφραστικότητα και πλαστικότητα, σμιλεύοντας με δεξιοτεχνία το ξύλο ενός καμένου, υπεραιωνόβιου έλατου της Πάρνηθας...


Έτσι, την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου έφτασε η ώρα να πάρει το γλυπτό τη θέση του στο Λαογραφικό Μουσείο, δίπλα στα εκθέματα της Πάρνηθας. Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο, καθώς το βάρος της σύνθεσης ξεπερνά τα διακόσια κιλά . Όμως η κατάσταση αντιμετωπίστηκε με τη βοήθεια των θαμώνων και του ιδιοκτήτη του καφενείου ΜΠΥΡΟΣ, οι οποίοι εκστράτευσαν, με προθυμία, στο Μουσείο και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας τοποθέτησαν, περήφανοι, το γλυπτό στη θέση του.

Πρόσθεσαν έτσι, έναν ακόμα συμβολισμό, στους τόσους που κουβαλά πάνω του: 

Την αγάπη των κατοίκων της πόλης για το έργο ενός γνήσιου λαϊκού καλλιτέχνη, που μορφοποίησε την ψυχολογική σύνδεση των Αχαρνών με την Πάρνηθα. Αλλά και την εκτίμηση στο πρόσωπο του Σπύρου Ντασιώτη, ενός «ξένου», που μέσα σε δύο μήνες, χάρη στο ταλέντο και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του έγινε, με το σπαθί του, επίτιμος δημότης της πόλης. Τίτλο που δεν απέκτησε (και γιατί όχι;) στο Δημαρχείο, αλλά στις καρδιές των δημοτών.

Σχετικές Αναρτήσεις :



8 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΠΥΡΟ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. dk αν έχεις την δυνατότητα θα θέλαμε να πάρεις μια συνέντευξη από τον Σπύρο για να μάθουμε περισσότερα για τα γλυπτά του, τις σκέψεις του. Φαίνονται πραγματικά άξια θαυμασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο κος ντασιωτης έχει καποια σχεδη με τον δημαρχο? γιατι δεν κανει κατι παρομοιο και στην αλιαρτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι αδερφός του.φαντάζεστε τι θα λέει η προπαγάνδα αν κάνει κάτι τέτοιο.ότι βολεύει το σόι κτλ.νομίζω ότι αυτο σκέφτονται και οι δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
    dk δεν εχεισ αλλεσ φωτογραφιες που να φαινετε καλυτερα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα προσπαθήσω να έρθω σε επικοινωνία με τον Σπύρο Ντασιώτη, για να μου στείλει φωτογραφίες από γλυπτά του, όπως επίσης, και αν συμφωνεί με την παραχώρηση μιας συνέντευξης στο Βήμα Αλιάρτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είχα την τύχη να παρακολουθήσω πολλές εκθέσεις γλυπτικής τα προυγούμενα χρόνια,κυριως στο εξωτερικό.Σε λίγες από αυτές οίδα τόσο μεγάλα έργα και μάλιστα με μορφές.Μπράβο κ. Ντασιώτη, πραγματικά ένα δημιούργημα σπάνιας ομορφιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν