Πρωτοφανείς παρελάσεις σε ολόκληρη τη χώρα(βίντεο)

| Ετικέτες , | Posted On Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πρωτοφανείς εικόνες με τους πολίτες να πετούν αυγά στις εξέδρες των επισήμων, να διώχνουν τους πολιτικούς και να φωνάζουν συνθήματα κατά του πολιτικού συστήματος...

Στον Πύργο, ο κόσμος από νωρίς το πρωί φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος. Η αστυνομία συγκράτησε τους πιο θερμόαιμους που προσπάθησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων, ενώ οι αποδοκιμασίες κορυφώθηκαν όταν έκανε την εμφάνισή του, ο περιφερειάρχης κ.Κατσιφάρας. Η παρέλαση ξεκίνησε αλλά διεκόπη...


Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ρόδου από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές κ.Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ, και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Η παρέλαση διεκόπη και οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα επεισόδια έντονα γιουχαρίσματα ξεκίνησαν την ώρα που οι πολιτικοί κατέθεταν στεφάνι. Ο κόσμος όταν άκουγε το όνομά τους από τα μεγάφωνα, φώναζε: ''Προδότες, κλέφτες, απατεώνες,, η Τρόικα είναι χούντα''!

Κλίμα έντασης επικρατεί και στην Πάτρα όπου στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος. Ο κ.Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, διότι οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει κατά την προσέλευσή του στον Μητροπολιτικό Ναό και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων. Η παρέλαση ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 12.00 το μεσημέρι δεν έχει ξεκινήσει.

Στη Σύρο η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά τη ματαίωση που είχε ζητήσει, ο αρμόδιος περιφερειάρχης κ.Πουσσαίος. Στην εξέδρα των επισήμων, ανέβηκε ο μοναδικός εν ζωή αντιστασιακός του νησιού κ.Βαμβακάρης μαζί με μικρά παιδιά. Παρέλασαν κανονικά πρόσκοποι, σωματεία και μαθητές. Ο κόσμος κρατούσε πανό διαμαρτυρίας, αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Στο Μεσολόγγι, οι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους. Στην εξέδρα των επισήμων δεν υπήρχε κανένας βουλευτής αλλά παρόλα αυτά οι αποδοκιμασίες στους γενικούς γραμματείς ήταν έντονες.

Στη Χίο, η παρέλαση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, γιατί ο κόσμος ζητάει να αποχωρήσουν οι επίσημοι. Αυτή τη στιγμή στην εξέδρα των επίσήμων έχουν μείνει ο ταξίθαρχος και ο Μητροπολίτης. Ζητούν από τον βουλευτή της ΝΔ, Κων/νο Μουσουρούλη να φύγει για να αφήσουν να γίνει η παρέλαση.

Στο Βόλο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση. Μία ομάδα 300 και πλέον ατόμων, πολιτες αλλά και οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, με το που τελείωσε η δοξολογία, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως ''έξω οι κλέφτες και οι λωποδύτες''. 

Πολίτες κινήθηκαν απειλητικά προς τους βουλευτές, σε μια παρέλαση που όμοιά της, δεν έχει ξαναγίνει στο Ηράκλειο...

Την πλάτη γύρισαν οι μαθητές στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα κατά τη σημερινή μαθητική παρέλαση στη Ν. Αλικαρνασό!

Σύμφωνα με το cretalive.gr, μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα, τα τύμπανα "σίγησαν" επιδεικτικά ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές κκ Μ. Στρατάκη και Μ. Κεφαλογιάννη και οι παραστάτες δεν χαιρέτισαν!

Όπως γίνεται αντιληπτό, επικράτησε μεγάλη αμηχανία ενώ δύο πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους βουλευτές αλλά χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό!

Μετά το τέλος της παρέλασης, πολίτες άρχισαν να πετούν αυγά προς την εξέδρα των επισήμων. 


Κόκκινο πανί και στον Πειραιά οι επίσημοι για τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για την παρέλαση. Γιούχαραν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Καρύδη και Κουτσούκο. Για λίγο στο τέλος της παρέλασης υπήρξε ένταση.

Ο κόσμος φώναζε "Ψωμί Παιδεία Ελευθερία" και "Κάτω οι τροικανοί" και μια ομάδα φοιτητών είχε απλώσει πανό απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί και διαμαρτυρόταν δεν ανήκε σε κάποιον φορέα. Μεταξύ τους ήταν μητέρες με τα παιδιά τους και ηλικιωμένοι.
Ο κόσμος καλούσε τους μαθητές να στρέψουν αλλού το βλέμμα. Στο τέλος της παρέλασης, και την ώρα που αποχωρούσαν οι πολιτικοί, κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους και δημιουργήθηκε ένταση που γρήγορα όμως εκτονώθηκε.

Δείτε τα βίντεο...

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Πρωτοφανείς παρελάσεις σε ολόκληρη τη χώρα(βίντεο)

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν