48ωρη απεργία: Η χώρα κατεβάζει ρολά

| Ετικέτες | Posted On Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

"Ρολά" κατεβάζει η χώρα για δύο ημέρες λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, στη λιτότητα και στις αλλαγές στο δημόσιο τομέα, ενώ αρκετά είναι τα υπουργεία που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Το απεργιακό δελτίο: ...

- 48ωρη απεργία
ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

- Συνεχίζει την κινητοποίησή της η
ΠΟΕ- ΟΤΑ με επαναλαμβανόμενες απεργίες ως την Πέμπτη. 

- Οι
εφοριακοί προχώρησαν, από τη Δευτέρα, σε δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

- Σε δεκαήμερη απεργία προχώρησαν, από τη Δευτέρα, οι
υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

- Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα
δημόσια νοσοκομεία- την Τρίτη, οι ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία προανήγγειλαν κατάληψη των γραφείων των διοικητών και των ταμείων των νοσοκομείων.

- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου οι
υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ προχωρά σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

- Κλείνουν τα
εμπορικά καταστήματα και οι βιοτεχνίες την Τετάρτη με απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

- Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη
δάσκαλοι και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

- Συνεχίζουν οι
δικηγόροι την πανελλαδική αποχή μέχρι και την Τετάρτη.

- Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι
δικαστικοί υπάλληλοι.

- Σε 48ωρη απεργία, Τετάρτη και Πέμπτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στις
τράπεζες.

- Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχώρησε από τη Δευτέρα ο
Σύλλογος Εργαζομένων στην ΑΤΕ.

- Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχει η
OME-OTE.

-  Κλειστά θα παραμείνουν τα
βενζινάδικα την Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων αποφάσισε να λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ.

Μέσα Μεταφοράς


- Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, την Τετάρτη και την Πέμπτη, προκειμένου να διευκολύνουν τη μετάβαση των διαδηλωτών στα σημεία των συγκεντρώσεων.


- Το
Μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως 9.00 το πρωί. Κανονικά θα κινηθεί από τις 9.00 και μετά.

- Στον
Ηλεκτρικό οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν την Τετάρτη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10.00 το πρωί και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη, στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί.

- Στο
Τραμ την Τετάρτη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί.

- Χωρίς
τρένα και Προαστιακό από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.

- Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα
ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν.

- Οι
ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προχωρούν σε 12ωρη στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης ως το μεσημέρι της Τετάρτης.

- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ και της τριήμερης απεργίας και ΠΕΜΕΝ.


Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for 48ωρη απεργία: Η χώρα κατεβάζει ρολά

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν