Ιωνικές Μέρες Πολιτισμού & Παράδοσης 2011

| Ετικέτες | Posted On Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

IΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
11-16 Σεπτεμβρίου 2011

Η  Ένωση Μικρασιατών Θήβας διοργανώνει για 6η χρονιά   τις καθιερωμένες ετήσιες πολιτιστικές  εκδηλώσεις « ΙΩΝΙΚΕΣ  ΜΕΡΕΣ  πολιτισμού  & παράδοσης» στα πλαίσια των καταστατικών σκοπών του συλλόγου που είναι η  ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Μικρασιατών αλλά και η κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη των μελών της, και κατοίκων του Δήμου Θηβαίων  και της ευρύτερης περιοχής  με την  ανάδειξη ηθών και εθίμων.

Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 16  Σεπτεμβρίου 2011 με  το παρακάτω πρόγραμμα : ...


Κυριακή 11 Σεπτ.           Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου &  Ελένης στο Συνοικισμό. Ομιλία από το μέλος της Ένωσης  κα Ασημίνα Κωστή –Γκόγκου.  Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Μικρασιατών.


Δευτέρα 12 Σεπτ. «Απ’ την Μικρασία ήρθαμε με μνήμες και τραγούδια » Πλατεία Συνοικισμού  19:30
Αφηγήσεις από την 1η γενιά μας.   Ζωντανή παραδοσιακή μουσική με αμανέδες.

Τρίτη  13 Σεπτ  «Ο εθελοντισμός ως στάση ζωής »Aίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων 19:00
Οι Μικρασιάτες εθελοντές συζητούν και   επιμορφώνονται σε ανοικτή συζήτηση με τους εθελοντές του Δήμου Θηβαίων, Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου, Καπαρελίου, και το ethelontis.gr.

Τετάρτη 14 Σεπτ.             «Μελί το Ελληνοχώρι» Προβολή ταινίας για το Μελί Ερυθραίας Μ.Ασίας. Μικρασιατική Εστία 19:00
Ομιλία από την Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠειραιάΦιλόλογο- Ιστορικό κα  Αρχοντία  Παπαδοπούλου  και συγγγραφέα το ομώνυμου  λευκώματος.

Πέμπτη  15 Σεπτ.             ΦροντίΖω-ΑλλάΖω: Οι εθελοντές μας με τους  μαθητές του 3ου Δημοτικού  & 3ου Νηπιαγωγείου  καθαρίζουμε, φυτεύουμε, & φροντίζουμε τον τόπο μας

Παρασκευή 16 Σεπτ.       « Μικρασιατικό γλέντι στη γειτονιά »
Οι γυναίκες της Ένωσης  μαγειρεύουν  Παραδοσιακά και Μεσογειακά  πίνουμε κρασάκι-τσιπουράκι και χορεύουμε  στη γειτονιά μας.

( Παν. Τσαλδάρη & Νικ.  Πλαστήρα)

ΤΟ ΔΣ
Ενωσης Μικρασιατών Θήβας

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Ιωνικές Μέρες Πολιτισμού & Παράδοσης 2011

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν