«Να φαίνεται και τιμία…»

| Ετικέτες | Posted On Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

του Θανάση Νικολαΐδη 

ΤΟΥΣ κυνήγησαν γενικώς και…ειδικώς. Πολιτικός εν όψει και οι «ομάδες κρούσης» στο πόδι. Με ό,τι πρόσφορο μέσον και, βέβαια, με ακραίες μορφές επιθετικότητας που δεν τιμά πολίτες και πολιτικούς. Παραμερίζουν το Κράτος και τραυματίζουν τους θεσμούς. Δεν αποδίδει δίκαιο ένας τραμπούκος που ραπίζει δημόσια τον βουλευτή είτε γιαουρτώνει τον υπουργό, ωστόσο, η (άκομψη και με στοιχεία εξαλλαγής) συμπεριφορά του είναι «ανταποδοτική»... 


ΠΗΡΑΜΕ το μέρος του αδικουμένου, οριοθετήσαμε τις ενέργειες του «θύτη», τα ζύγιασε ο μέσος έλληνας και απομόνωσε τους «σκληρούς» των αγανακτισμένων και τα πράγματα κάπως ηρέμησαν. Με τον πολιτικό να «αναπνέει», ωστόσο, ο πολίτης αναμένει. Την αυτοκριτική του πολιτικού, αλλά και τις συγκεκριμένες ενέργειές του. Να παρατήσει συνήθειες που τον έκαναν «διάσημο». Να μην τρέχει σε γάμους και βαφτίσια με το χαμόγελο μέχρι τ ’αυτιά, να μην παρίσταται με…πόνο σε κηδείες, να μη σταυροκοπιέται σε μνημόσυνα δίκην τεθλιμένου συγγενούς και να τον τραπεζώνουν (τζάμπα), μετά το (μόνιμα προεκλογικό) λογίδριό του.

ΚΑΙ τι θέλαμε απ’ τον πολιτικό, μετά την πρόσκαιρη(;) περιπέτεια της καταδίωξής του «εν παντί τόπω και χρόνω»; Να επιστρέψει πρίφροντις στα καθήκοντά του, προσεκτικότερος και «αυτοκριτικός» και να δώσει πειστικά δείγματα παραδοχής των ανομημάτων και των παραλείψεων, διαχρονικά. Να καταστεί, με άλλα λόγια, λιγότερο άρπαγας των προνομίων της εξουσίας.

ΔΕΝ θα του υποδείξουμε τον δρόμο της «αποκατάστασης». Έχει πείρα και νου ο πολιτικός κάθε βαθμίδας για να διακρίνει το σωστό και να το πράξει. Ωστόσο, ως…μονότονοι και επαναληπτικοί, θα τους υπενθυμίσουμε το χρέος τους για αποκαλύψεις των περιουσιών τους και για το «πόθεν έσχες». Σε χέρια δικαστικών, για έρευνα που δεν έχει να κάνει με αποκρύψεις και αλληλοκάλυψη.

ΚΑΙ, βέβαια, τα παλικάρια με το δάκτυλο στο μέλι για δεκαετίες, με την «ισχύ τους στην αγάπη του λαού» και με συνήθειες παλαιοκομματικές, δεν πρόκειται να στρέξουν και ήδη το’ χουνε ξεχάσει. Το ίδιο κι εμείς. Δεν έπιασαν τόπο τα…γιαούρτια, και ο τρόπος απόκτησης των περιουσιών τους θα παραμείνει κρατικό μυστικό. Από εκείνα που τους τρομάζουν και τους αναστατώνουν πρόσκαιρα και χάνονται πνιγμένα στη σιωπή. 

ΤΙ άλλο τους υπενθυμίζουμε και τους ρωτάμε; Να δημοσιοποιήσουν στοιχεία σχετικά με τη στρατιωτική τους θητεία. Πόσοι απαλλάχτηκαν και γιατί, ποιοι την εξαγόρασαν, πότε και πόσο. 

ΓΙΑ τους σωστούς, έντιμους και συνεπείς πολιτικούς τι λέμε; Πως «η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται και τιμία».

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for «Να φαίνεται και τιμία…»

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν