Ο Ομπάμα αναζητά συναίνεση

| Ετικέτες | Posted On Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μάχη με τον χρόνο θα δώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για να αποσπάσει μία συμφωνία ανάμεσα στους ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, ελλείψει της οποίας το ομοσπονδιακό κράτος δεν θα είναι πλέον από τις 2 Αυγούστου σε θέση να δανεισθεί για να χρηματοδοτήσει το δημοσιονομικό του έλλειμμα.

Οι συνομιλίες με στόχο την αποτροπή μίας στάσης πληρωμών της χώρας θα επαναληφθούν, έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο αμερικανός πρόεδρος στις 11.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδος)...



Ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε καμία πληροφορία για το αποτέλεσμα των χθεσινών συνομιλιών του Ομπάμα με τους επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία και της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πριν από την έναρξή τους, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι αναγκαία μία συμφωνία για την αύξηση του ορίου δανεισμού εντός των προσεχών δέκα ημερών και όταν ερωτήθηκε εάν αυτό είναι δυνατόν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, απάντησε: "Πρέπει".

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, προειδοποίησε ότι, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, οι συνέπειες για την αμερικανική οικονομία θα είναι καταστροφικές, ενώ η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι μία στάση πληρωμών από την Ουάσινγκτον και η αύξηση των επιτοκίων που θα ακολουθούσε θα είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Ο Ομπάμα αναζητά συναίνεση

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν