ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΒΟΜΒΑ ΣΚΟΡΠΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΟΣΛΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

| Ετικέτες | Posted On Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου από την έκρηξη στην "καρδιά" της Νορβηγίας είναι τουλάχιστον συγκλονιστικές. Παντού συντρίμμια, κατεστραμμένα κτήρια, σπασμένα τζάμια και πανικός. Άνθρωποι τραυματισμένοι, με τα κινητά στα χέρια να προσπαθούν να επικοινωνήσουν, προφανώς με τους οικείους τους. Πυροσβέστες και μέλη των σωστικών συνεργείων να μεταφέρουν τους τραυματίες στα ασθενοφόρα.


Το κέντρο κλείνει άμεσα, κτήρια σε μεγάλη ακτίνα εκκενώνονται και αναζητούνται οι αιτίες της τρομακτικής έκρηξης, που σημειώθηκε ανάμεσα στο γραφείο του Νορβηγού πρωθυπουργού, Γενς Στόλτενμπεργκ και του υπουργείου Πετρελαίου. Ο Στόλτενμπεργκ είναι σώος. Τρόμος, πανικός, χάος... 

Σχεδόν δυο ώρες μετά την έκρηξη, η αστυνομία επιβεβαίωσε το θάνατο τουλάχιστον δυο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων οκτώ. Επιβεβαίωσε επίσης ότι η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο αυτοκίνητο. Και το μυαλό όλων πήγε αμέσως σε αυτό που ήταν ο πρώτος φόβος: τρομοκρατική επίθεση. Η πληροφορία πως υπάρχουν κι άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που όμως ακόμη δεν έχουν εκραγεί, προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ευτυχώς,ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες τους δεν υπάρχουν Έλληνες.



Από την έκρηξη έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα στο 17όροφο κτήριο όπου στεγάζεται το γραφείο του Στόλτενμπεργκ καθώς και σε κοντινά υπουργεία, περιλαμβανομένου του υπουργείο Πετρελαίου, όπου εκδηλώθηκε φωτιά.


Η αστυνομία έχει αποκλείσει το κέντρο του Όσλο, όπου βρίσκεται το γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Πετρελαίου και η σύνταξη της εφημερίδας Verdens Gang.

Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται μακριά από την ελληνική πρεσβεία είπε ο κ. Λίζος, υπάλληλος της πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας.


Μόλις 4-5 τετράγωνα από το σημείο της τρομακτικής έκρηξη βρίσκεται το ελληνικό σχολείο της πόλης. Το οποίο, όμως, λόγω διακοπών είναι ευτυχώς κλειστό, είπε επίσης στο NewsIt η Παρασκευή Τερζούδη, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Υπάρχει τουλάχιστον ένας Έλληνας που εργάζεται στο κτήριο, ο οποίος όμως της έστειλε μήνυμα ότι είναι καλά.




Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές. Η Νορβηγία, χώρα-μέλος του NATO, έχει γίνει στόχος απειλών στο παρελθόν, κυρίως εξαιτίας της εμπλοκής της στις συρράξεις στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη.


Η έκρηξη έγινε την ίδια μέρα που, σύμφωνα με το Aljazeera, οι νορβηγικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για τρομοκρατία εις βάρος του μουλά Κρεκάρ, ιδρυτή της κουρδικής ισλαμιστικής ομάδας Ανσαρ αλ Ισλαμ. Ο Κρεκαρ κατηγορείται ότι απείλησε να σκοτώσει την Έρνα Σόλμπεργκ, πρώην υπουργό.


Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΒΟΜΒΑ ΣΚΟΡΠΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΟΣΛΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν