Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σχετικές Αναρτήσεις :



18 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ!!! ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΔΩ:

    Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου, ευχαρίστησε τις χώρες που τάχθηκαν κατά του στολίσκου της Γάζας αυτός είναι ο τίτλος από την εφημερίδα "Ελ. Τύπος":

    Διαβάζουμε το δημοσίευμα:
    "O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε σήμερα τους ηγέτες που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα.
    "Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως 'πρόκληση' και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του" δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια μιας τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων. "Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μας Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου" πρόσθεσε."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΑΚΗΣ ΕΧΤΕΣ ΡΟΜΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο διεθνής χλευασμός για την Ελλάδα του ΓΑΠ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αποδέκτης της γελοιοποίησής μας είναι το μνημείο του Παρθενώνα. Γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε γελοιογραφία όπου εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων λέει πως δέχεται Δραχμές. Το ρεκόρ όμως σπάει το Rense.com, όπου ο Παρθενώνας έχει μετατραπεί σε Μακντόναλτς φαστουντάδικο, εδώ:
    http://www.rense.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΓΑΠ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΏΡΓΟΣ!

    Απαγόρευση απόπλου από Ελλάδα για Γάζα
    NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011 18:35

    Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας, με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.

    Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης.

    Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ.

    Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.

    Επίσης, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση.

    Τέλος, διενεργούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν θα χρειαστούμε και μεις ανθρωπιστική βοήθεια ποιοί θα έρθουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

    Οι ίδιοι άνθρωποι που με την ωμή βία επιχειρούν να επιβάλλουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα ξεπουλώντας συνάμα τα πάντα σε ελληνικό και ξένο κεφάλαιο, επιχειρούν με την κρατική τρομοκρατία να διαφυλάξουν την στρατηγική τους σχέση με το κράτος δυνάστη της Μέσης Ανατολής, βάζοντας πλάτη στη διαιώνιση της κατοχής της Παλαιστίνης και της διατήρησης του απάνθρωπου αποκλεισμού του λαού στη Λωρίδα της Γάζας.
    Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να επιτρέψει την ανεμπόδιστη συνέχιση του ταξιδιού του Στάλου της Ελευθερίας και να πράξει ότι απαιτείται για να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια, την σωματική ακεραιότητα και την ζωή όσων επιβαίνουν σε αυτό.
    Ξέρουμε όμως ότι δεν θα το πράξει. Τα ταξικά συμφέροντα που εκπροσωπεί υποδεικνύουν ότι πρέπει να σταθεί με κάθε μέσο απέναντι στον Στόλο της Ελευθερίας. Ο λόγος πια είναι στις πλατείες, στα κινήματα των Αγανακτισμένων, σε όλες τις συλλογικότητες του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος. Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των συναγωνιστών. Η Ανατροπή της κυβέρνησης της αντεργατικής λαίλαπας, του οργίου κρατικής καταστολής και της πολεμικής εμπλοκής σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση είναι μονόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλη μια διεθνής διπλωματική επιτυχία του ΓΑΠ. Αυτή τη φορά μας ενέπλεξε στο Παλαιστινιακό!
    Η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση που χαρακτηρίζει άδικη και απάνθρωπη την απαγόρευση του απόπλου από την Ελλάδα πλοίων με ανθρωπιστική βοήθεια στους δυνοπαθούντες εγκλωβισμένους της Γάζας. Παραδοσιακή φιλία αιώνων και Αραβικές απενδύσεις στην χώρα μας που στην κατάσταση που βρισκόμαστε μας είναι απαραίτητες, διακυβεύονται από έναν ανενκέφαλο που βάζει το προσωπικό του συμφέρον (σύντομα θα ψάχνει για δουλειά) μπροστά από τα εθνικά μας συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δίωξη για απόπειρα απόπλου προς τη Γάζα
    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας στον 60χρονο πλοίαρχο του σκάφους Audacity of hope, ο οποίος συνελήφθη καθώς επιχείρησε να αποπλεύσει για τη Γάζα, παρά την απαγόρευση που έχει τεθεί σε ισχύ, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
    Ο κατηγορούμενος έλαβε σαρανταοχτάωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή, την Τρίτη.

    Μετά από συντονισμένη επιχείρηση σκαφών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής απετράπη σήμερα απογευματινές ώρες ο απόπλους με προορισμό τη Γάζα του πλοίου «AUDACITY OF HOPE» σημαίας Η.Π.Α.
    Όπως ανακοίνωσε χθες το Λιμενικό, το πλοίο απέπλευσε παράνομα χωρίς άδεια απόπλου της Λιμενικής Αρχής από Ναυπηγείο της περιοχής Περάματος και ενώ εκκρεμούσαν προς αποκατάσταση ουσιώδεις ελλείψεις στον Τομέα της Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας.
    Το εν λόγω πλοίο αρχικά ακινητοποιήθηκε από πλωτά του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και εν συνεχεία συνοδευόμενο οδηγήθηκε ασφαλώς στον λιμένα Κερατσινίου.
    Η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη επικρίθηκε από ακτιβιστές που είχαν σκοπό να αποπλεύσουν με πλοία με προορισμό τη Γάζα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συμπαράσταση στους Παλαιστινίους «Ένα καράβι για τη Γάζα».
    Οι εκπρόσωποι του καραβανιού αλληλεγγύης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι υπέκυψε στις πιέσεις του Ισραήλ.
    O Βαγγέλης Πισίας δήλωσε στην συνέντευξη πως «αυτή τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να χτυπά τα πλοία του στόλου, εμείς εκφράζουμε τη θέση του ελληνικού λαού και καταδικάζουμε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και τη στάση της. Ο ελληνικός λαός δεν έχει σχέση με όλα αυτά και είναι πάντα δίπλα στον παλαιστινιακό λαό. Το ταξίδι τώρα άρχισε και οι προσπάθειες να αποπλεύσουν τα πλοία θα συνεχιστούν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Τουρκικός στόλος έφτασε έξω από το Σούνειο χωρίς να τους σταματήσει κανείς, αλλά οι άοπλοι ακτιβιστές της ανθρωπιστικής βοήθειας ελέγχονται πλήρως! BRAVO GIORGOS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΗΛΙΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ποσο ΜΑΛΑΚΕΣ ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σοβαρό επεισόδιο με τον βουλευτή Νίκο Τσώνη

    Λίγο μετά τις 8.00΄το βράδυ όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης πήγε να μπει σε κεντρικό κτίριο στην πλατεία Ελευθερίας στον 4ο όροφο όπου συνεδρίαζε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο.
    Σύμφωνα με τα όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, ένας αγανακτισμένος πολίτης πλησίασε τον βουλευτή και του είπε: "Εσύ είσαι που ψήφισες το μεσοπρόθεσμο με βαριά καρδιά?... και τον έφτυσε...
    Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες ο βουλευτής τον άρπαξε από το λαιμό και τον έσπρωξε, φωνάζοντας "θα σε γα.... ρε κωλόπαιδο" Στη συνέχεια ενεπλάκησαν και άλλοι πολίτες που γιουχάριζαν και έβριζαν τον βουλευτή, ο οποίος την ώρα που έφευγε γρήγορα για να μπει στο κτίριο, δέχτηκε καφέδες, μπουκάλια και αυγά. Να και το video:

    http://www.youtube.com/watch?v=l43AznQL6QQ&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα αναφέρονται στις συλλήψεις των καπετάνιων της ανθρωπιστικής βοήθειας από το Λιμενικό Σώμα. Πλήρης ευθυγράμμιση με την Ζιωνιστική πολιτική αποκλεισμού της Γάζας. "Το Ισραήλ επέκτεινε τον αποκλεισμό μέχρι και τα Ελληνικά λιμάνια" γράφουν. Η κατάρρευση της εθνικής μας κυριαρχίας είναι πλέον εμφανής και ο διασυρμός της χώρας μας έχει γενικευτεί. Αυτά μας έλεγε και ο Κουρουμπλής στην ομιλία του στη Βουλή που οδήγησε στην διαγραφή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με τα διεθνή ΜΜΕ να αναμεταδίδουν συνεχώς εικόνες από τις διαδηλώσεις, ο ΓΑΠ κατάφερε να μετακυλήσει το όνειδος του Ισραηλινού εμπάργκο σε εμάς. Θα πρέπει να τρίζουν τα κόκκαλα του Αντρέα!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ,
    Κυριακή 3 Ιουλίου 2011
    Διαμαρτυρία για το μπλόκο στα πλοία ακτιβιστών σε ελληνικά προξενεία και πρεσβείες του Καναδά
    Ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν Καναδοί και Παλαιστίνιοι διαδηλωτές έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Οτάβα του Καναδά. Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μπλοκάρει τα πλοία για τη Γάζα.
    Λίγες ώρες αργότερα αντίστοιχες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκε μπροστά από τα κτίρια των γενικών προξενείων της Ελλάδας στο Μόντρεαλ και το Τορόντο.
    Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαγόρευσε τον απόπλου όλων των πλοίων που συμμετέχουν στο νέο στολίσκο με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιούνκερ: Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί
    NAFTEMPORIKI.GR Κυριακή, 3 Ιουλίου

    Την αποστολή ειδικών από την Ευρωζώνη στην Ελλάδα για την παροχή τεχνογνωσίας στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει προαναγγέλλει ο προεδρεύων της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Focus που κυκλοφορεί αύριο (Δευτ. 4.7.11) o κ. Γιούνκερ σημειώνει μάλιστα ότι η «κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά», αν και επισημαίνει ότι «δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να τους βοηθήσουμε». Όπως προσθέτει ο κ. Γιούνκερ, οι Έλληνες «δήλωσαν πρόθυμοι να δεχτούν εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Ευρωζώνη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011
    Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Υμνοι για τον Γιώργο...
    Του ΣΥΜΕΩΝ ΣΟΛΤΑΡΙΔΗ
    «Ο Παπανδρέου έχει ικανότητες για να βγάλει την Ελλάδα από αυτήν τη στενωπό». Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή, έπλεξε το εγκώμιο του Ελληνα πρωθυπουργού και συνέχισε: «Είναι ένας καλός σοσιαλιστής και τον συγχάρηκα για το δυναμισμό του, λέγοντάς του ότι με τη δυναμική που διαθέτει πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νέες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατύπωσαν μέλη της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων για την απαγόρευση απόπλου πλοίων του Στολίσκου της Ελευθερίας που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
    Σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι απέρριψαν την πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών για μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στα παλαιστινιακά εδάφη με ελληνικά πλοία.

    Ο καθηγητής Θεολογίας του πανεπιστημίου της Ουψάλα Ματίας Γκαρντέλ, αφού θυμήθηκε «τις συζητήσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ίδιο πανεπιστήμιο για την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας» σημείωσε ότι «δεν είμαστε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά υπέρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για όλους». Χαρακτήρισε «παράνομη κατάσχεση, αντίστοιχη της κλοπής», την πρόταση του Γ.Γ. ΟΗΕ να μεταφέρει η ελληνική κυβέρνηση την ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστινίους στο ισραηλινό λιμάνι του Αζντότ και πρόσθεσε: «Η βοήθεια -τσιμέντο, φάρμακα, ασθενοφόρο και άλλα- αγοράσθηκε με τα χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από ανθρώπους. Πρόκειται για μια προσφορά της κοινωνίας των πολιτών προς την κοινωνία των πολιτών. Καλώ, λοιπόν, τον κ. Μπαν Γκι-μουν και τον Έλληνα πρωθυπουργό να συνεργασθούν για να δημιουργηθεί ένας μόνιμος θαλάσσιος δρόμος από την Ελλάδα στα παλαιστινιακά εδάφη».
    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας ανέφερε ότι επί χρόνια «υπεύθυνοι στο υπουργείο Εξωτερικών και διπλωμάτες με διαβεβαίωναν ότι η καμπάνια βρίσκεται εντός πλαισίου διεθνούς νομιμότητας ενώ τώρα η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι φανερά εχθρική και δεν υπάρχει επιχείρημα για να στοιχειοθετηθεί η νομιμότητα της επιλογής». Ο συνάδελφός του Τάσος Κουράκης ανέφερε ότι η μεταφορά της βοήθειας με ελληνικά πλοία σε ισραηλινό λιμάνι «νομιμοποιεί τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας».
    Εκ μέρους των Οικολόγων-Πράσινων ο Γιάννης Τσιρώνης υποστήριξε την καμπάνια, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για νόμιμα καράβια και χαρακτηρίζοντας παράνομη την απαγόρευση του απόπλου.
    Οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ) και Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολόγοι Πράσινοι) με επιστολή τους έκαναν λόγο για «κατάφωρη καταπάτηση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου».
    Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) Γιώργος Σαββίδης ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων αποφάσισε να καταγγείλει την παρεμπόδιση της επαγγελματικής δραστηριότητας των ξένων δημοσιογράφων που είχαν επιβιβασθεί σε πλοία του Στολίσκου της Ελευθερίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν