ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

| Ετικέτες , , | Posted On Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Στην συνεδρίαση της επιτροπής παιδείας του Δήμου Αλιάρτου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο ,  την Πέμπτη 26/05/2011 , συζητήθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων και μία πρόταση , του προέδρου της  επιτροπής κ. Γιάννη Ιωάννου , για σύγκληση  μιας συνέλευσης των εκπαιδευτικών  των σχολείων του Δήμου Αλιάρτου , όλων των βαθμίδων.

Η πρόταση αυτή εκφράζει πλήρως την άποψη ,τόσο του Δημάρχου ,όσο και των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων ή μη ,της Ανεξάρτητης  Κίνησης  Πολιτών, για την ιδιαιτέρως μεγάλη σημασία που έχει η παιδεία για την εξέλιξη   καθενός ανθρώπου ξεχωριστά και της κοινωνίας συνολικά...


Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, άγνωστο για πόσο ακόμα, η καλύτερη επένδυση που μπορεί και πρέπει να κάνει η κοινωνία μας είναι η επένδυση  στην γνώση και στις αρχές που είναι δυνατόν να μας  δώσει ένα καλά δομημένο (αυτό είναι το ζητούμενο)σύστημα παιδείας με αρχή την Πρωταγόρεια ρήση :<<Πάντων χρημάτων μέτρον εστί άνθρωπος>>.

Τελικώς  η επιτροπή έκανε ομοφώνως αποδεκτή την πρόταση  και εξουσιοδότησε τον  πρόεδρό της  να προχωρήσει στην υλοποίησή της . 

Αφού ζητήθηκαν οι σχετικές άδειες από τους Δ/ντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της  πανεκπαιδευτικής  συνέλευσης την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 στις  9:00  π.μ. στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Αλιάρτου.

Αποφασίστηκε επίσης να συζητηθούν μόνο εκπαιδευτικά θέματα και σε καμιά περίπτωση συνδικαλιστικά.

Ο πρόεδρος της  επ.  παιδείας                                                

Ιωάννου Ιωάννης  
Μαθηματικός- Δημ.Σύμβουλος                                       

Τα μέλη
Καλαμπαλίκης Παναγιώτης –Δ/ντής Λυκείου Αλιάρτου
Καλαντζή Μαρία- Δ/ντρια   Δημ. Σχ.  Μαυρομματίου
Κολοβός Ηλίας –Πρόεδρος Εμπορ. Συλλ.Αλιάρτου
Μπουζίκας Χαράλαμπος –Πρόεδρος  συλλόλου  γονέων και κηδεμόνων Δημ. Σχ. Θεσπιών

Σχετικές Αναρτήσεις :



30 σχόλια:

  1. ΠΟΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΝΩΜΗ!!! ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai afou mas eipate gia pio pragma apagoreuete na sizitisoume, peite mas toulaxiston tin atzenta twn thematwn pou mporoume na sizitisoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός που έκανε την πρόταση (και ειλικρινά δεν θέλω να τον προσβάλω) αλλά με εντυπωσίασε πολύ η τελευατια παράγραφος), ανοίκει σε κάποια παράταξη; είναι συνδικαλιστής ή είναι ποιά ανεξάρτητος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρχισε πάλι η μιζερια και η γκρίνια,καιρός ήταν γιατί αργήσατε.
    Μπράβο σάυτούς που πήραν την πρωτοβουλία που υποθέτω ότι είναι πανελλαδική πρωτοτυπία.
    Αν κατάλαβα καλά από την ανακοίνωση,καλούνται οι εκπαιδευτικοί, όλων των βαθμίδων,των σχολείων του δήμου να συζητήσουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ θέματα εκπαιδευτικής φύσης,που αφορούν τους μαθητες των σχολείων τους.ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.Αν αυτός δεν είναι λόγος να πουμε μπράβο τότε ποιος άραγε είναι;αν μαζευτούν 80-100 άνθρωποι,γιατί τόσοι είναι,και συζητήσουν τα εκπαιδευτικά προβλήματα που εντοπίζουν στα σχολεία μας και προτείνουν λύσεις,πολλές από τις οποίες θα είναι άμεσα εφαρμόσιμες από τους ίδιους και καταλήξουν και σε μια ενιαία γραμμή τι κακό θα συμβεί ,αγαπητοί φίλοι που βρήκατε έναν ακόμη λόγο να βγάλετε τη μιζέρια σας;Το γεγονός ότι δεν θα συζητηθούν συνδικαλιστικά θέματα,είναι θετικό γιατί:1)το συγκεκριμένο όργανο δεν έχει καμία νομιμοποίηση γι'αυτό και 2)και η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπ/ση έχουν συνδικαλιστικά όργανα,αρμόδια για το σκοπό αυτό και επιτέλους δεν είναι κακό να αφήσουμε κάποιους να σκέφτονται και λίγο διαφορετικά.
    Ξανά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και προσωπικά ευχομαι καλή επιτυχία και περιμένω τις ανακοινώσεις της συνέλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΑΝΝΗ , ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 40 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΟΝΟ 18 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΩΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΚΑΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ //ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΡΡΓΑΣΙΑ // ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ,ΠΟΥ //ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ//ΚΑΛΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ , ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΨΕΥΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΡΑΝΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΩΡΕΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γιατι σας ενοχλει οταν γινεται κατι ωραιο στον τοπο μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. απλά γιατί το φοβούνται.Θα φανεί η ανεπάρκεια και η μιζέρια τους που μας έχει πάει κατά διαόλου τόσα χρόνια.ΓΙ'ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΑΝΝΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΟΥΝ,ΟΙ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ...ΑΝΩΝΥΜΩΝ.ΕΣΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΞΕΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. oπα ρε επώνυμε.Αν οι απαντήσεις είναι βλακώδεις,ταιριάζουν απόλυτα στις ερωτήσεις σου.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. KALA ESY EINAI FANERO POSO BΛΑΞ EISAI.SE DIABAZOYN POLY ΚΑΙ KATALABAINOYN OTI EISAI ENAS BΛΑΞ POY NOMIZEIS OTI ME AYTO TO TROPO STHRIZEIS TA PRONOMIA SOY XVRIS NA SE ENDIAFEREI PVS ZOYN OI YPOLOIPOI. ANTE GIA PONHRE BLAKA .KOYTOPONHRE DHLADH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟΣ ΕΙΣΑΙ,ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. επικροτηστε και χειροκροτηστε συμπολιτες μου την ωραια αυτη κινηση του καταξιωμενου συμπολιτη μας τωρα,και τα σχολια τα κανετε μετα την συγκεντρωση ειτε αυτα ειναι θετικα ειτε αρνητικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ποσοι απο εσαs τουs //ανωνυμουs εξυπνακηδεs κανετε παρανομα φροντιστηρια ενω ειστε καθηγητεs σε δημοσια σχολεια και γνωριζετε οτι αυτο απαγορευεται. γιατι ορε αυτο το κρυβετε οσοι δεν κανετε κρυφα φροντιστηριο σε μαθητεs .υποκριτεs τουλαχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ανωνυμε των 9 και46 διακρινω καποιον εκνευρισμο και αγανακτηση. αυτα που γραφεις και που εχεις δικιο ,γιατι δεν πας στην συγκεντρωση να τους τα πεις ειτε εισαι εκπαιδευτικος ειτε οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μου θυμίζετε την ιστορία του εξοστρακισμού του Αριστείδη του Αθηναίου. Τον εξόρισαν, λέει, γιατί ήταν δίκαιος!!!
    Οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές θα ακούσουν τα χίλια μύρια γιατί δεν θα κάνουν τον δημόσιο υπάλληλο, όπως είναι καταγεγραμμένο στο υποσυνείδητο των περισσοτέρων από αυτούς που τους λοιδωρούν, αλλά θα αποδείξουν δημόσια ότι είναι λειτουργοί. Θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν για τα δικά μας τα παιδιά και όχι για θέματα κλαδικά. Υπάρχουν εκατοντάδες παράπονα από τους εκπαιδευτικούς που το πολιτικό σύστημα, που μας θέλει αμόρφωτους, φροντίζοντας τα παιδιά του να μορφώνονται στα καλύτερα ιδιωτικά, τους έχει στην τελευταία βαθμίδα των δημοσίων υπαλλήλων. Και ο Γιάννης τους τονίζει να μην ακουστεί το παραμικρό για την κοινωνική και ψυχολογική υποβάθμιση, αλλά να συζητήσουν για τα μαθησιακά προβλήματα των νέων μας. Που είναι το μεμπτό;
    Και γιατί ανακατεύετε τα ιδιαίτερα στη βελτίωση την μάθησης των παιδιών; Αυτή την πιπιλημένη καραμέλα των κομπλεξικών αμόρφωτων πότε θα πάψετε να τη γεμίζετε με τα δικά σας αηδιαστικά σάλια; Σας εκβίασε ο ιδιεταιράς σαν τον εφοριακό ή τον πολεοδόμο; Σας χτύπησε ποτέ την πόρτα; Εμείς δεν του ζητήσαμε να κάνει μάθημα; Και για να του χτυπήσουμε την πόρτα ή να τον πήρουμε τηλέφωνο, εμπιστευτήκαμε κάποιον άσχετο ή απατεώνα, κάποιον τεμπέλη ή αμαθή; Θα εμπιστευόμασταν τον εαυτό μας ή το παιδί μας στον ψεύτη κι ασυνείδητο;
    Στο στόχαστρο λοιπόν οι εκπαιδευτικοί και για τις διακοπές. Ακούσατε να κάνουν απεργία για περισσότερες διακοπές; ή μήπως αυτές τις έχει καθιερώσει το κράτος; Σε όλα τα κράτη υπάρχουν διακοπές στα σχολεία τόσων πολλών ημερών, χωρίς να κατηγορηθούν οι εκπαιδευτικοί για τεμπελιά.
    Συνδημότες, η κίνηση αυτή αξίζει συγχαρητηρίων. Αυτό που πρέπει να ζητήσουμε είναι να γίνει σύντομα μια άλλη συνάντηση με τη συμμετοχή των γονιών.
    Τα προβλήματά μας θα συζητήσουν οι άνθρωποι. Γιατί οι περισσότεροι είμαστε ανεπαρκείς γονείς, γονείς παραμελημένων παιδιών. Τα παιδιά μας είναι πλασμένα από εμάς κατ' εικόνα και ομοίωσίν μας. Φέρουν μέσα τους τη δική μας κενότητα, τη δική μας αποστροφή για τη μάθηση, το κουσούρι του ξερόλα που μας διακατέχει. Αυτουνού που κάνει με το παραμικρό κριτική στους άλλους βλέποντας τις παρωνυχίδες τους αλλά το παλούκι στο δικό του μάτι δεν το βλέπει.
    Γιάννη και οι υπόλοιποι που με ενδιαφέρον αντιμετωπίζετε τα παιδιά μας, βάλτε περικεφαλαία και προχωρήστε χωρίς να λάβετε υπόψη όσα λέμε. Ντουβάρια είμαστε, τσιμεντόλιθους πετάμε...

    ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μια αλιαρταια και παλια καθηγητρια14 Ιουνίου 2011 στις 3:45 μ.μ.

    μπραβο σου γονιετων 3 και12.πολυ καλα τα λες. νισαφι πια ξερολες.αγκαλιαστε αυτο που παει να γινει.μην το πυροβολατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ . ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΓΚΙΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΕΥΓΩΜΟΣΥΝΗ //ΓΟΝΕΙΣ// ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΕΝΩ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ //ΤΣΙΜΕΝΤΟΛΙΦΟΙ// ΕΙΤΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ . ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ .ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 9.36 βγήκε το τελικό πορισμα για σένα:
    ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ.ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ... ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εσυ τη ξερεις; την εχεις πληρωσει; γιατιεκφραζεσαι ετσι; τι εχεις με τους καθηγητες;λυσε μου την απορια.εισαι εκπαιδευτικος; εισαι γονιος αδικημενος απο εκεινουςστους οποιουςκαταφερεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. γνωριζεις τι λες πανιβλακα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ανωνυμε των 3 και 53 μ.μ διακρινω καποιον εκνευρισμο η ετσι μου φαινεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΙΣ 2,00 μμ ΑΞΙΖΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ.ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ ΔΩΣΩ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ , ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΕΑΝ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 18 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ,ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 40 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αγαπητε ανωνυμε των 12 και 55 δωσε μου πρωτα εσυ τις εξηγησεις, και θα σου πω τις θεσεις μου για αυτα που με ρωτας. ειμαι παλιος και απομαχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν