Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω απεργίας

| Ετικέτες | Posted On Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Εκτός λειτουργίας 16 μονάδες της ΔΕΗ λόγω των κινητοποιήσεων που ξεκίνησε η ΓΕΝΟΠ με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Περιορισμό της κατανάλωσης τις ώρες αιχμής ζητεί από τους καταναλωτές η Επιχείρηση, επισημαίνοντας ότι θα γίνουν, αν χρειαστεί, εκ περιτροπής διακοπές.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προχωρά σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της επιχείρησης.
 
Η ανακοίνωση της ΔΕΗ...


• Λόγω της απεργίας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 9 μεγάλες και μικρές θερμοηλεκτρικές Μονάδες συνολικής ισχύος περίπου 2.500 MW.

• Πέραν αυτών 7 θερμοηλεκτρικές Μονάδες συνολικής ισχύος 1.000 MW περίπου ήσαν εκτός λειτουργίας, με βάση τον προγραμματισμό της αγοράς κατά την έναρξη της απεργίας και παραμένουν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.


Ανάλογα με τη διαμόρφωση της ζήτησης κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν αναγκαίες εκ περιτροπής περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας.


Εφ’ όσον δοθεί η σχετική εντολή από το Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ), η ΔΕΗ θα ανακοινώσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Πρόγραμμα εκ Περιτροπής Περικοπών.


Το Πρόγραμμα Περικοπών θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να ενημερώνονται από ειδική τηλεφωνική γραμμή.


Η ΔΕΗ ζητεί την κατανόηση των Πολιτών για την ταλαιπωρία που θα υποστούν και τους καλεί να καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 12:00 έως 15:00 και από 20:00 έως 22:30.



Η ΓΕΝΟΠ
Η ΓΕΝΟΠ εμμένει στη διατήρηση του 51 % των μετοχών της επιχείρησης από το Δημόσιο. Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει την πώληση του 17 % των μετοχών ή την ιδιωτικοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Σε ανοιχτή επιστολή τους, που γνωστοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ δηλώνουν μεν ότι οι κινητοποιήσεις δεν θα προκαλέσουν μπλακ - άουτ, δεν σημαίνει όμως αυτό ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και, πιθανώς, εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος.
 
Η ΓΕΝΟΠ επικαλείται μια σειρά λόγων για τους οποίους όπως υποστηρίζει δεν πρέπει να προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Είναι μεταξύ άλλων ο κίνδυνος αύξησης των τιμολογίων, το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής έχει πέσει στα 12 ευρώ ενώ πριν τρία χρόνια ήταν 37 ευρώ, η αποδυνάμωση της ΔΕΗ, η προοπτική εκχώρησης και του μάνατζμεντ στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον για τους εργαζόμενους επισείει τον κίνδυνο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και του Κανονισμού Προσωπικού.
 
Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει την πρόταση να δανείσουν οι εργαζόμενοι στο κράτος τα 400 εκατ. που υπολογίζεται ότι θα εισπράξει από την πώληση του 17 % των μετοχών της ΔΕΗ.

Το πρωί της Κυριακής η ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά η συζήτησή τους δεν είχε αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές.

Σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η συνάντηση της ΠΑΣΚΕ με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω απεργίας

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν