ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αύριο το μεσημέρι θα αναρτηθεί η πρώτη συνέντευξη του Δημάρχου Γ. Ντασιώτη σε τοπικά ιστολόγια. Η συνάντηση του Βήματος με τον Δήμαρχο έλαβε χώρα  στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 18 Μαϊου 2011. Απόγευμα, λίγο μετά τις έξι τον συνάντησα στο γραφείο του, πάνω από  έναν σωρό χαρτιών και φακέλων. «Μια φωτογραφία κ. Δήμαρχε για τη συνέντευξη;» του είπα και μου απάντησε, «Τράβηξε, αλλά μη φανεί η ακαταστασία!». Τελικά, η φωτογραφία τραβήχτηκε, εστιάζοντας λίγα εκατοστά πάνω από το γραφείο. Προκειμένου να μη χάσω χρόνο, ξεκίνησα τον καταιγισμό των ερωτήσεων , εννέα στο σύνολο. Ο Δήμαρχος χωρίς κανέναν ενδοιασμό, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκανα. Η θεματολογία της συνέντευξης κυμάνθηκε γύρω από  ζητήματα που αφορούν άμεσα τους δημότες μας, όπως: η κρίση , ο τοπικισμός, η  απογραφή και πολλά άλλα.  Σε κάτι λιγότερο από σαράντα λεπτά είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία των ερωταπαντήσεων.

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης …



ΒΗΜΑ: Ο τοπικισμός είναι ένα  μεγάλο αγκάθι για τους περισσότερους δήμους της χώρας. Οι πρώτες αντιδράσεις στον «Καλλικράτη» δεν ήταν και πολύ ενθαρρυντικές.  Στο δήμο Αλιάρτου πως έχουν τα πράγματα;  Υπάρχει «αγκάθι» ;  Και αν ναι, τότε πως μπορούμε να το αποβάλλουμε;
                      
Γ. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ: Δυστυχώς υπάρχει παντού. Υπάρχει και εδώ. Ο τοπικισμός είναι ένα πρώτο στάδιο του φασισμού κι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Ο τοπικιστής δεν εστιάζει στην αγάπη προς τον τόπο του, αλλά στο μίσος προς τον τόπο του άλλου. Προσωπικά είναι το μεγάλο μου  στοίχημα να χτυπήσω τον τοπικισμό. Στην  λογική μου, ως δήμαρχος, υπάρχει αυτό που ονομάσαμε δημοτική συνείδηση. Ένα κοινό μέτωπο δηλαδή, όπου οι δημότες θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα  του ενιαίου δήμου και ενός δήμου που δεν θα θεωρεί κάποιους δημότες ως δεύτερης κατηγορίας. Κινήσεις  που κάναμε π.χ. πρόταση  για όνομα του Δήμου σε «Αλιάρτου-Θεσπιών», Δημοτική συγκοινωνία ή άλλες που θα κάνουμε, όπως κοινές εκδηλώσεις, αθλητικούς αγώνες κτλ, είναι προς αυτή την κατεύθυνση και έχουν αλλάξει πάρα πολύ θετικά το κλίμα.


Την Παρασκευή 20 Μαϊου στις 15:00 θα αναρτηθεί ολόκληρη η συνέντευξη

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΕΔΩ

Σχετικές Αναρτήσεις :



1 σχόλιο:

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν