ΝΕΚΡΟΣ Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

| Ετικέτες | Posted On Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Σε επιχείρηση των αμερικανικών υπηρεσιών σε πόλη του Πακιστάν σκοτώθηκε ο Οσάμπα Μπιν Λάντεν. Το θάνατο του ιδρυτή της Αλ Κάιντα ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεοπτικό διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό. Πρόσθεσε ότι η σορός του βρίσκεται στα χέρια των αμερικανικών δυνάμεων.

"Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών", δήλωσε ο Ομπάμα στο έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο. "Αποδόθηκε δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος...


Οπως έγινε γνωστό ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ. Ανώτατος αξιωματούχος εκτίμησε  ότι εκτός του Μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν τέσσερεις  ακομη ενήλικες και πιστεύεται πως ένας από αυτούς είναι γιος του μπιν Λάντεν

Τι ειπε ο Ομπάμα για την επιχείρηση
"Τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από χρόνια επίπονης εργασίας από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας, ενημερώθηκα ότι υπάρχαν πληροφορίες που οδηγούσαν στον Μπιν Λάντεν. Χρειάστηκαν πολλοί μήνες για να επιβεβαιωθούν. Και τέλος την προηγούμενη εβδομάδα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είχαμε αρκετές πληροφορίες για να δράσουμε και ενέκρινα μία επιχείρηση για τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν προκείμενου να προσαχθεί στη δικαιοσύνη", πρόσθεσε στο διάγγελμά του ο αμερικανός πρόεδρος.

    "Σήμερα με διαταγή μου οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μία στοχευμένη επιχείρηση εναντίον του συγκροτήματος Αμπάντ Αμπάντ στο Πακιστάν. Μία μικρή ομάδα Αμερικανών εκτέλεσε την επιχείρηση επιδεικνύοντας εξαιρετικό θάρρος και ικανότητα. Κανένας Αμερικανός δεν τραυματίστηκε και φροντίσαμε ώστε να μην υπάρξουν τραυματίες ανάμεσα στους πολίτες. Επειτα από ανταλλαγή πυρών σκότωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και πήραν τη σορό του", ανακοίνωσε ο Ομπάμα.

    Επεσήμανε ωστόσο ότι ο θάνατος του επικεφαλής της αλ Κάιντα δεν σημαίνει ότι σταματά η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας. "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αλ Κάιντα θα συνεχίσει να επιδιώκει να επιτεθεί εναντίον μας. Πρέπει και θα είμαστε προσεκτικοί στο εσωτερικό και το εξωτερικό", υπογράμμισε ο Ομπάμα.

    Πάντως ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν μάχονται εναντίον του Ισλάμ. "Ξεκαθάρισα, όπως το έκανε και ο πρόεδρος Μπους μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ότι η μάχη μας δεν είναι εναντίον του Ισλάμ".

Πως έφθασαν στον Μπιν  Λάντεν
Τέσσερις άνθρωποι εκτός από τον Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν στην αμερικανική επιχείρηση εναντίον της κατοικίας του αρχηγού της αλ Κάιντα, περίπου πενήντα χιλιόμετρα βόρεια του Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

  Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από μια "μικρή ομάδα", αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν έχει διευκρινίσει αν την αποτελούσαν μέλη της CIA ή των ειδικών δυνάμεων. Ένας από τους γιους του μπιν Λάντεν, δύο άντρες προφανώς συνεργάτες του και μια γυναίκα σκοτώθηκαν στην διάρκεια της 40λεπτης επιχείρησης. Επίσης τραυματίστηκαν άλλες δύο γυναίκες. Αρκετές γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν μέσα στην κατοικία.

    Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από τα πυρά της ομάδας κρούσης, της οποίας κανένα μέλος δεν τραυματίστηκε, τόνισε αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.  "Ήταν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη επιχείρηση", δήλωσε και πρόσθεσε πως ένα πακιστανικό ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας "μηχανικής βλάβης" αναγκάζοντας όλα τα μέλη της ομάδας να επιβιβαστούν σε άλλο για να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση.

    Το συγκρότημα όπου ζούσε ο μπιν Λάντεν ολοκληρώθηκε πριν από πέντε χρόνια. Είναι καλά προφυλαγμένο με ψηλούς τοίχους και συρματοπλέγματα. Οι πρώτες πληροφορίες ότι ο μπιν Λάντεν πιθανόν να βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή έφτασαν στις αμερικανικές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2010, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οδηγία του State Department

Το State Department κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί για τυχόν "αντιαμερικανικές επιθέσεις" μετά την ανακοίνωση του θανάτου του μπιν Λάντεν. "Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών.


Εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες έχουν συγκεντρωθεί  έξω από το Λευκό Οίκο. Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΝΕΚΡΟΣ Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν