Ιαπωνία: Νέα εκρηξη ακούστηκε από τον πυρηνικό αντιδραστήρα Νο2...

| Ετικέτες | Posted On Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

...του εργοστασίου Φουκουσίμα στις 06:10 τοπική ώρα (1:15 τα ξημερώματα της Τρίτης ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης. Οι εκρήξεις στους πυρηνικούς αντιδραστήρες των σταθμών Φουκουσίμα Νο1 και Φουκουσίμα Νο2 είναι μία μόνο πλευρά, από τις πολλές, της τραγωδίας στην Ιαπωνία. Η άλλη, είναι οι ελλείψεις που ήδη παρατηρούνται σε χιλιάδες νοικοκυριά και αφορούν στην τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος, ιδιαίτερα στη μείζονα περιοχή της πρωτεύουσας, Τόκιο. Νωρίτερα ο Yukio Edano, εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι το κέλυφος του πυρήνα στον ίδιο αντιδραστήρα είναι πολύ πιθανόν να έχει υποστεί ζημιές, χωρίς εντούτοις, να είναι σαφές το μέγεθος τους, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo...

Εν τω μεταξύ, η Ιαπωνία ζήτησε επισήμως τη Δευτέρα από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) την αποστολή ομάδας ειδικών μετά τις εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.


Παράλληλα, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την εταιρεία διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού Tokyo Electric Power (Tepco), μετέδωσαν ότι μειώθηκε εκ νέου το επίπεδο του νερού στον αντιδραστήρα Νο2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.


Η Tepco είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι κατάφερε να τροφοδοτήσει με θαλασσινό νερό τον αντιδραστήρα, ώστε να βυθιστούν μέχρι το μέσον οι ράβδοι πυρηνικού καυσίμου, οι οποίοι είναι πιθανόν να έχουν ήδη αποκαλυφθεί μια πρώτη φορά.


Παράλληλα, οι συνεχείς έρευνες δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών και των ομάδων αρωγής για την ανεύρεση επιζώντων παραμένουν άκαρπες και ο αριθμός των καταγεγραμμένων θυμάτων, νεκρών και αγνοούμενων, αυξάνεται.


Το ιαπωνικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι 72.945 κτίρια καταστράφηκαν ή κρίθηκαν μονίμως ακατάλληλα για χρήση μετά το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία. Το παλιρροϊκό κύμα σάρρωσε μεγάλα τμήματα παράκτιας γης στη βορειοανατολική Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν ολόκληρου του λιμανιού Μιναμισανρίκου.


Οι περιοχές όπου «χτύπησαν» τα φονικά κύματα μοιάζουν με νεκροταφεία. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να ξεπεράσει τους 10.000 στις ισοπεδωμένες παράκτιες περιοχές στα βορειοανατολικά της χώρας. Σήμερα βρέθηκαν περίπου 2.000 πτώματα που ξεβράστηκαν σε ακτές, την ώρα που στη Μιναμισανρίκου, μία πόλη με πληθυσμό 17.000 κατοίκους, αγνοούνται 10.000


Μία άλλη πόλη, η Ρικουζεντακάτα με πληθυσμό 23.000 κατοίκους, σχεδόν "εξαφανίστηκε", σύμφωνα με την πυροσβεστική. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των επιζώντων, καθώς το 80% και πλέον της πόλης έχει πλημμυρίσει. Στην πόλη Οτσούκι, από τους 15.000 κατοίκους, αγνοούνται οι 12.000 και ο τραγικός κατάλογος συνεχίζεται.


protothema.gr 

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Ιαπωνία: Νέα εκρηξη ακούστηκε από τον πυρηνικό αντιδραστήρα Νο2...

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν