ΛΙΒΥΗ: Βομβάρδισαν την Τρίπολη!

| Ετικέτες | Posted On Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Στα όρια της παραφροσύνης, η καταστολή των διαδηλώσεων στη Λιβύη, όπου το καθεστώς Καντάφι έδωσε εντολή το απόγευμα της Δευτέρας στην πολεμική αεροπορία να βομβαρδίσει περιοχές της πρωτεύουσας και στρατιώτες από ελικόπτερα χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά κατά διαδηλωτών.

Πάνω από 230 πολίτες είχαν πέσει νεκροί, πριν τους βομβαρδισμούς. Το Aljazeera μετέδωσε ότι υπάρχουν αναφορές για δεκάδες πτώματα στους δρόμους - θύματα των βομβαρδισμών του Καντάφι κατά των αμάχων πολιτών του.Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Aljazeera, ότι στρατιωτικά αεροσκάφη βάλουν με αληθινά πυρά κατά διαδηλωτών και ότι πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν "τοποθεσίες στην Τρίπολη"... 


"Αυτό που ζούμε σήμερα είναι αδιανόητο. Πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα βομβαρδίζουν αδιακρίτως τη μία περιοχή μετά την άλλη. Υπάρχουν πολλοί, πολλοί νεκροί", είπε ο Άντελ Μοχάμεντ Σάλεχ. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο βομβαρδισμός συνεχίζεται, απάντησε: "Συνεχίζεται, συνεχίζεται. Όποιος κινείται, ακόμη και αν βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο, θα τον χτυπήσουν".

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Λίβυο ηγέτη να έχει εγκαταλείψει τη χώρα με προορισμό τη Βενεζουέλα. Η πληροφορία προήλθε από τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ. Όμως η κυβέρνηση του Καράκας διαψεύδει και κάνεις δεν είναι σε θέσει να διασταυρώσει τις πληροφορίες αυτές, αφού ξένοι δημοσιογράφοι δεν υπάρχουν στη Λιβύη! 

Η Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης και επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έχει ήδη περάσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών, μετά τις αυτομολήσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους του στρατού. 

Εκτός από την Βεγγάζη, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH), πολλές άλλες πόλεις όπως το Τομπρούκ στα ανατολικά, καθώς και η Μιζουράτα, Χομς, Ταρχούνα, Ζέιτεν, Ζαουΐα, Ζουάρα, που βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα, έχουν πέσει στα χέρια των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό γιατί αρνήθηκε να δώσει εντολή στο στράτευμα να ανοίξει πυρ κατά των διαδηλωτών. Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι οι στρατιώτες που αρνούνται να υπακούσουν, εκτελούνται!

nooz.gr
newsit.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΛΙΒΥΗ: Βομβάρδισαν την Τρίπολη!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν