ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

 

Σχετικές Αναρτήσεις :



31 σχόλια:

  1. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά με το πρώτο θέμα; Τι εργοστάσιο είναι αυτό και που θα γίνει; Εσύ dk έχεις κάποιες πληροφορίες για το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://viotiarecords.blogspot.com/2009/01/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι, δε γνωρίζω κάτι για το συγκεκριμένο θέμα, γι'αυτο και θα παρευρεθώ στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο σύνδεσμος που μας παραθέτει ο ανώνυμος αναφέρεται στην αντίδραση των πολιτών της Χαιρώνειας, το 2009, για την δημιουργία ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας σε περιοχή μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε μετά τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία και το ίδιο εργοστάσιο. Και οι αντιδράσεις δεν ήταν μόνο για τον αρχαιολογικό χώρο dk, αν διάβασες όλο το κείμενο. Η ίδια εταιρεία απορρίφθηκε και από τους κατοίκους του πρώην Δήμου Βαγίων και όχι για αρχαιολογικούς λόγους. Αλλά ας μην προτρέχουμε και όπως είπες, ας ακούσουμε την ενημέρωση από την ίδια την εταιρεία την Δευτέρα. Σαφώς και η δημιουργία θέσεων εργασίας στο Δήμο μας είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απόσπασμα από την επιστολή του κ. Παπαγγελή, πρώην δημάρχου Χαιρωνείας, που στάλθηκε στον τότε υπουργό ΥΠΠΟ Αντώνη Σαμαρά:

    ... Για την αποκατάσταση της αλήθειας :
    Κανένα οικολογικό πάρκο και κανένα πρότυπο δεν εισφέρει η συγκεκριμένη μονάδα. Πρόκειται απλώς για μια βαριά, ρυπογόνο βιομηχανία που επέλεξε ως τόπο εγκατάστασης ένα χώρο που τη βολεύει αφού διασχίζεται από το δίκτυο φυσικού αερίου και μεταφοράς ρεύματος. Επιπλέον πρόκειται για μια μονάδα πλήρως αυτοματοποιημένη, με ελάχιστες και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, που δεν συνδέεται και δεν δημιουργεί παράλληλες οικονομικές δραστηριότητες.
    ...
    Αυτά είπε ο τότε Δήμαρχος
    απλά πρέπει κάποιος να το ψάξει λίγο καλύτερα το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρης Παπανίκας, καθηγ. Παν.Πάτρας, με θέμα: "Αξιοποίηση φυσικού αερίου με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον",

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δρ. Μιχάλης Χάλαρης, Σύμβουλος Ένωσης Ελλήνων Χημικών, με θέμα: "Επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη Δημόσια υγεία, της χρήσης φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τί λένε οι επιστήμονες;
    Όπως προκύπτει από μια μελέτη που έχει κάνει το Εργαστήριο Φυσικής και Ατμόσφαιρας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής του ΤΕΙ Μακεδονίας οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο αποτυπώνονται στον πίνακα:
    http://kinisidomokos.blogspot.com/2009/05/blog-post_01.html
    Σύμφωνα με στοιχεία που ισχύουν στην Αμερική φαίνεται ποιές είναι οι μέσες εκπομπές ρύπων από ένα τέτοιο εργοστάσιο. Επίσης αποτυπώνεται με σαφήνεια ότι το διοξείδιο του άνθρακος με την μισή από την προβλεπόμενη επένδυση στη συγκεκριμένη περιοχή θα ξεπεράσει τους 5 τόνους την ημέρα. Θα ξεπεράσει τους 7,5 τόνους το μονοξείδιο του αζώτου ενώ το διοξείδιο του θείου που είναι γνωστό ότι έχει μια δυσάρεστη οσμή υπολογίζεται στα 445 κιλά την ημέρα.Είναι εμφανές ότι σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης επένδυσης τα συγκεκριμένα μεγέθη διπλασιάζονται.
    Στο σχετικό πίνακα τον οποίο έχουν συντάξει πανεπιστημιακοί παίρνοντας στοιχεία από τα διεθνή δεδομένα αφού τα συγκεκριμένα εργοστάσια δεν είναι κάτι άγνωστο προκύπτουν με σαφήνεια και οι επιπτώσεις στον ανθρώπινο παράγοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσοι αναγνώστες βρίσκουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο θεμα, θα παρακαλούσα να τις τοποθετούν στα σχόλια για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών ή να τις αποστέλλουν στο email του Βήματος vima@aliartos.info

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η χρήση του φυσικού αερίου είναι από τις πιο φιλικες προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας.Δεν είναι τυχαίο που στην Ευρώπη είναι μέσα στις πόλεις τέτοια εργοστάσια,εκτός αν αυτοί δεν ξέρουν και ξέρουμε εμείς από προστασία του περιβάλλοντος.Εκτός από την άποψη των ¨"εργολάβων" προστασίας του περιβάλλοντος που είναι οι ίδιοι παντου,υπάρχουν και επιστημονικές απόψεις που συνηγορούν στο ότι δεν είναι επικίνδυνο ή για την ακρίβεια δεν είναι τόσο ρυπογόνο όσο μας λένε,γιατί ρυπογόνο είναι και το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνται οι "σωτήρες μας"αλλά αν τους πεις να το εγκαταλείψουν θα σε φάνε.Εγώ προσωπικά επειδή το γνωρίζω το θέμα λόγω ειδικότητας εύχομαι να γίνει,θα είναι για τον δήμο πολύ καλό,τέτοιο λειτουργεί στη Θήβα και στη Θίσβη,ωστόσο καλό είναι να ακούσουμε την ενημέρωση της εταιρείας που ενδιαφέρεται και να βγάλουμε συμπεράσματα.

    http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=280&language=el-GR

    http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/business/26330

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θα ήθελα ο παραπάνω ανώνυμος 'που γνωρίζει το θέμα' να ενημερώσει και εμάς, επίσης καλό θα ήταν να μας πει και την ειδικότητα του μιά και είναι ειδικός. Δεν αμφισβητώ τίποτα αλλά όλες οι απόψεις είναι σεβαστές αρκεί να συνοδεύονται από στοιχεία. Κανείς πάντως δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το εργοστάσιο αυτό είναι εντελώς ασφαλές. Σίγουρα κάτι εκπέμπει. Το γνωρίζουν πολύ καλά οι ειδικοί. Το θέμα εδώ είναι αν θα έχουμε ως τόπος και ως δήμος κοινωνικό και οικονομικό όφελος γιατί το όφελος του επιχειρηματία δεν μας αφορά. Θέλω να πω ότι έστω και αν υπάρχει μικρή επιβάρυνση γιατί θα πρέπει να την δεχτούμε; Όσο αφορά το παράδειγμα του αυτοκινήτου είναι ατυχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. απόσπασμα από τη σελίδα του ΥΠΕΚΑ
    ......Το Φυσικό Αέριο σήμερα είναι το πλέον περιζήτητο καύσιμο εξαιτίας της υψηλής θερμογόνου δύναμης, της μειωμένης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και της αποδοτικής του καύσης. Θεωρείται η καθαρότερη πηγή ενέργειας μετά τις Ανανεώσιμες, λόγω της ποιότητας της καύσης του και της χαμηλής περιεκτικότητας των καυσαερίων του σε ρυπογόνες ουσίες...

    ΔΕν βλέπω να λέει ότι δεν υπάρχουν ρυπογόνες ουσίες. απλώς λέει για χαμηλή περιεκτικότητα. Επίσης ας σκεφτεί κάποιος ότι στην περιοχή μας λειτουργούν ήδη τέτοια εργοστάσια. Όλα μαζί δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα;
    Επίσης κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει αυτό γιατί με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας δεν ξέρουμε αν θα υπάρξουν άλλα. τέτοια εργοστάσια στην περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα έπρεπε να υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη΄ενεργειακών μονάδων σε επίπεδο Βοιωτίας και Περιφέρειας. Αυτή τη στιγμή τέτοιος σχεδιασμός για το που, πως και με ποιόν τρόπο πρέπει να εγκατασταθούν τέτοιες μονάδες δεν υπάρχει και αυτό είναι μία σοβαρή αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας σε επίπεδο κράτους, περιφέρειας και δήμων. Κάποιος πρέπει να αρχίσει με αυτό και όχι μοιράζοντας άδειες εγκατάστασης μονάδων. Πρέπει να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον, ότι έχει απομείνει σε ένα Νομό με πολλά προβλήματα. Κύριε Δήμαρχε πάρτε μία τέτοια πρωτοβουλία, κάντε ένα σχεδιασμό για το Δήμο μας αλλά και πρόταση για το Νομό και μετά προχωρήστε στην ασφαλή ενεργειακή ανάπτυξη του τόπου μας και εμείς μαζί μας. Σαφώς σε έναν τόπο με υψηλότατο δείκτη ανεργίας θέλουμε επενδύσεις, αλλά θέλουμε και το δικαίωμα της ασφάλειας της υγείας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ενημέρωση της εταιρείας δεν αποτελεί εγγύηση γιατί φαντάζομαι ότι θα τα παρουσιάσει όλα καλά. Είναι σαν το κινητό ή το αυτοκίνητο ή τα ασύρματα δίκτυα. Δεν άκουσα καμία εταιρεία από τις παραπάνω να λέει για το προιόν ότι 'ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ' ή "ΠΡΟΣΟΧΗ στο άμεσο μέλλον ΣΚΟΤΩΝΕΙ".
    Διαφωνεί κα΄ποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και επειδή κάποιος παραπάνω υποστηρίζει ότι η Ευρώπη ξέρει από προστασία περιβάλλοντος παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα από την σελίδα της WWF HELLAS ...
    ....
    http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=279&catid=70:2008-09-16-12-10-46&Itemid=90

    ...Η Γερμανία εμφανίζεται σε ιδιαίτερα δεινή θέση σύμφωνα με την έρευνα. Φιλοξενεί τις πέντε από τις δέκα πιο ρυπογόνες μονάδες, και οι τέσσερις από αυτές ανήκουν στο γερμανικό κολοσσό ηλεκτρικής ενέργειας RWE, που είναι συγχρόνως και ο μεγαλύτερος παραγωγός CO2 στον τομέα ενέργειας στην Ευρώπη. Από την έκθεση φαίνεται επίσης, ότι 6 επιχειρήσεις ηλεκτρισμού είναι υπεύθυνες για 19 από τις 30 πιο «βρώμικες» μονάδες που μελετήθηκαν: RWE (Γερμανία), Vattenfall (Σουηδία), Enel (Ιταλία), Endesa (Ισπανία), Ε.ΟΝ (Γερμανία) και EDF (Γαλλία).

    ....
    σημείωση: Η ΕΝΕΛ είναι σε αυτή τη λίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://www.e-artemis.gr/forum/index.php?automodule=blog&blogid=6&&req=printentry&eid=65

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βοιωτία:
    • Με βάση τα στοιχεία που δίνει η ΑτΕ, οι βασικοί αέριοι ρύποι σήμερα, είναι 1.046.000 τόνοι/ χρόνο.
    • Στην καλύτερη περίπτωση, που θα σταματήσει τελείως η λειτουργία της μονάδας μαζούτ (πράγμα συζητήσιμο), με την προσθήκη της πρώτης μονάδας φυσικού αερίου οι ρύποι θα φτάσουν τους 1.877.000 τ/χ.
    • Με τη λειτουργία και της δεύτερης μονάδας τους 2.890.000 τ/χ.
    • Και με τη λειτουργία της μονάδας λιθάνθρακα τους 5.990.000 τ/χ.
    • Για τη ψύξη των εγκαταστάσεων των μονάδων αυτών, προβλέπεται η χρήση δεκάδων χιλιάδων κυβικών μέτρων/ ώρα θαλασσινού νερού, που θα ξαναγυρίζει στη θάλασσα έως και σε 60ο C.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://vagia-gr.blogspot.com/2008_04_01_archive.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. poli endiaferon edo
    http://4.bp.blogspot.com/_6iBg2VRnnAI/SQj5j68iTWI/AAAAAAAABgk/9wBokfTBCaA/s1600-h/domokos_Hron.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. βοιωτός που έζησα στην πτολεμαϊδα26 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:01 π.μ.

    όπως καταλάβατε οι μόνοι ευαίσθητοι με το περιβάλλον είναι η συμπαραταξη των βοιωτών.ολοι οι αλλοι είμαστε αναίσθητοι ασχετοι και μπορεί και πουλημένοι στις εταιρείες.
    φανταζομαι όμως ότι οι ευαίσθητοι, δεν θέλουν να ζήσουν χωρίς ηλεκτρισμό στα σπίτια τους,ο οποίος κάπου θα παράγεται.που όμως;οπουδήποτε αλλού εκτός από την περιοχή μας.μα δεν έχει ρύπους ο λιγνίτης που πνίγει την πτολεμαϊδα και τους κατοίκους της;έχει!!!αλλά είναι εκτός ευθύνης της συμπαράταξης των βοιωτών και το νέφος της πτολεμαϊδας αρκετα μακρια απο τη βοιωτια και από τα παιδιά των ευαίσθητων βοιωτών,που φυσικά έχουν τα ηλεκτρονικά τους παιχνιδια,τους υπολογιστές τους, tv στο δωμάτιό τους και πολλά άλλα ενεργοβόρα αξεσουάρ που οι ευαίσθητοι γονείς τους έχουν πάρει,επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις εναντίον του φυσικού αερίου,των ανεμογενητριών,φωτοβολταϊκών,μονάδων με βιοαέριο και άλλες πιθανές πηγές ενέργειας που ενδεχομένως είναι κοντά στα σπίτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μας έβαλες όλους σε ένα τσουβάλι. Μας χαρακτήρισες ως πουλημένους που κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Αγαπητέ που έζησες στην Πτολεμαϊδα αυτό που λες είναι ότι έτσι και αλλιώς όλοι είμαστε καταδικασμένοι και δεν αξίζει τον κόπο να αγωνιστούμε για τίποτα. Καταστράφηκε η Πτολεμαίδα ας πάμε όλοι μαζί τότε. Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να μας καταδικάζουν μιά ζωή. Εδώ μιλάμε για ιδιωτική εταιρεία που κοιτάει το συμφέρον της. Το ρεύμα που θα παράγει θα το χρησιμοποιεί η περιοχή; και σε ποιά τιμή; Όσοι γράφουν εδώ νομίζεις ότι τους πληρώνει η συμπαράταξη; και αυτή την πληρώνει κάποιος άλλος για να μην αφήσει τον τόπο να πάει μπροστά; Εγώ άλλο ένα σχόλιο έχω κάνει εδώ (25/2, 6:29) και αυτό αφορούσε την ανάγκη για ολοκληρώμενο σχέδιο ενεργειακής αναπτυξης της Βοιωτίας όπου θα λαμβάνονται και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Η μισή Βοιωτία φαντάζομαι να γνωρίζεις τα προβλήματα που έχει. Ή μήπως δεν σε πειράζει αφού και στην Πτολεμαίδα υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Διαφωνείς και με αυτό; Όσον αφορά την κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι μου προσπαθώ να κάνω οικονομία. και χρόνο δυστυχώς δεν έχω για πορείες γιατί πρέπει να εργαστώ να πληρώνω το δάνειο για το σπίτι μου και την εφορία. Σε ευχαριστώ για όλα τα συμπεράσματα.Και μια ερώτηση. Το καλοκαίρι που το περνάς εδώ ή κάπου αλλού; Γιατί ξέρεις και στον Αλίαρτο το καλοκαίρι δεν μπορείς να ανασάνεις. Βρωμάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. βοιωτός που έζησα στην πτολεμαϊδα26 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:46 μ.μ.

    Ανώνυμε 3:46 μμ
    Δεν θεώρησα κανέναν πουλημένο,σχήμα λόγου ήταν για να δείξω την υπερβολή που μας διακατέχει.Το παράδειγμα της πτολεμαϊσας το έφερα για τους εξής λόγους:
    1.εζησα πολλά χρονια εκεί και έχω προσωπική εικόνα.
    2.Αν αποφασίσουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ηλεκτρισμό,τότε κι εγώ μαζί,να μην επιτρέψουμε να γίνει κανένα εργοστάσιο.Αν όμως τον θέλουμε,τότε καλό θα ήταν να επισκεφτούμε την πτολεμαϊδα,να δούμε τα παιδια και τους κατοίκους να παίρνουν μισες ανάσες και σίγουρα θα βλέπαμε με ενδιαφέρον αλλες λύσεις ,όπως το φυσικό αέριο που δεν ρυπαίνουν τόσο.
    3.Αν εμείς πούμε ότι δεν το θέλουμε και πάνε λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα,έκτός του Δήμου μας και το φτιάξουν (ήδη λειτουργεί ίδιο και στη θήβα και στη θίσβη)τι κερδίζουμε;οι ρύποι που τυχον υπάρχουν,μόλις φτάνουν στα όρια του Δήμου θα σταματούν γιατί εμείς δεν τους θέλουμε;
    4.Αυτό που πρέπει να γίνει και γνωρίζω τι λέω,είναι σκληρή διαπραγμάτευση,για περισσότερες περιβαλλοντικές εγγυήσεις και μεγαλύτερα οικονομικά και άλλα οφέλη για την περιοχή και ,πίστεψέ με υπάρχουν τεράστια περιθώρια και στους δυο τομείς.

    ΥΓ.Το καλοκαίρι εδώ μένω και καταλαβαίνω τι λές.το ξέρω το πρόβλημα.με την ευκαιρία να σου πω ότι η ρύπανση της ατμόσφαιρας από το μαζουτ που καιει ο νομικός είναι πολύ χειρότερη από την καύση του φυσικού αερίου που είναι ελάχιστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τελικά δεν διαφωνούμε σε τίποτα. Ζητάμε σκληρή διαπραγμάτευση, προστασία του περιβάλοντος, θέσεις εργασίας. Μόνο που εδώ δεν είναι μία κρατική επένδυση, είναι ιδιωτική σε ένα χώρο με ανύπαρκτο σχεδιασμό και ανύπαρκτη μέριμνα από την πλευρά του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. βοιωτός που έζησα στην πτολεμαϊδα27 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:02 μ.μ.

    χαίρομαι που συμφωνούμε και για να σε κάνω να νοιώσεις ,ίσως,πιο ασφαλής,θα σου πω ότι με τους ιδιώτες ίσως μπορούμε να συνενοηθούμε καλλίτερα γιατί λογω ανταγωνισμου είναι περισσοτερο προσεκτικοί.Το πρόβλημα είναι με το κράτος που δεν συμμορφωνεται.Σύφωνα με την ΕΕ ο μεγαλύτερος ρυπαντής είναι το κράτος,γι αυτό τα πρόστιμα πέφτουν βροχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όχι αγαπητέ. Εδώ κάνεις λάθος. Ο ιδιώτης θα κοιτάξει την τσέπη του και μετά όλα τα υπόλοιπα. και μην μου πεις ότι θα φοβηθεί τον διαλυμένο και σχεδόν ανύπαρκτο κρατικό ελεγκτικό μηχανισμο ή τα πρόστιμα. Βλέπουμε πόσο ακριβά πληρώνουν οι δήμοι Τανάγρας, Οινοφύτων και Σχηματαρίου την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και τα έσοδα που είχαν από τις επιχειρήσεις της περιοχής. και προς θεού, μην παρεξηγηθώ πάλι. Δεν συγκρίνω. Θα ένοιωθα όμως πιό ασφαλής αν γνώριζα πόσες τέτοιες ή παρόμοιες μονάδες σηκώνει η περιοχή μου, αν ο Δήμος μας είχε την δυνατότητα ελέγχου, αν λειτουργούσε το κράτος σωστά. Έχω ελπίδες όμως σε αυτούς που θα αποφασίσουν, ότι θα πράξουν το καλύτερο. Γιατί η θέση τους δεν είναι εύκολη. Έχουν πολλά να ζυγίσουν. Υπομονή όμως μέχρι αύριο. Και οι δύο θα είμαστε στο συμβούλιο και είδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. όσο αφορά το σχολιασμό σου για τη συμπαρατάξη, έχω να σου πω ότι δεν είμαι μέλος τους. παρακολουθώ όμως από το ίντερνετ, σπαταλώντας ηλεκτρικό ρεύμα δυστυχώς, την δράση τους. Κάποιοι μάλλον ενοχλούνται πολύ που κάποιος, όπως η συμπαράταξη, φωνάζουν, γνωστοποιούν και αγωνίζονται για τέτοια θέματα στην περιοχή μας. τους κατανοώ. διαφορετικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. βοιωτός που έζησα στην πτολεμαϊδα27 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:19 μ.μ.

    δεν μπορώ να διαφωνήσω σε τιποτα μαζί σου.καλοπροαίρετα σκεφτομαι και λεω ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των ιδιωτών,δυστυχώς λειτουργεί ως μηχανισμός ελέγγου,ακριβώς επειδή το κρατος ειναι διαλυμένο,φυσικά και δεν το θεωρώ λυση αυτό.θα ήθελα ένα κρατος κερβερο σε τετοια ζητήματα,αλλά όπως σου είπα είναι επισήμως ο μεγαλύτερος ρυπαντής.
    Για την συμπαράταξη ,όπως και καθε σύλλογο που διαμαρτύρεται,γενικώς συμφωνώ μαζί σου,θεωρώ όμως ότι κάποιες φορες ,λογω κεκτημένης ταχύτητας,φωνάζει πιθανόν άδικα.
    Ειναι όμως βεβαιο ότι ειναι καλύτερα να υπάρχει κάποιος που φωνάζει,ακόμα και άδικα καποιες φορες,παρά να μην υπάρχει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. αγαπητέ Βοιωτέ 'που έζησες στα χειρότερα' γιατί θες να χαλάσουν τα 'κάπως καλύτερα'; Οι θέσεις εργασίας λίγες, αμφίβολη η ασφάλεια του περιβάλλοντος, σχεδιασμός στην περιοχή μας και γενικότερα, κανένας, ανύπαρκτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες. Όλα αυτά τι σου λένε; Ναι ή Όχι. εμένα πάντως, κάτι μέσα μου, μου λέει ΟΧΙ. και ας ελπίζω από την άλλη, ότι μπορεί και να κάνω λάθος και τα πράγματα να είναι καλά. Όσο για το τελευταίο σου επιχείρημα, ότι οι ανταγωνιστές θα λειτουργήσουν ελεγκτικά, δεν νομίζω. Είναι τόσο μεγάλη η 'ενεργειακή πίτα' που έχει τεράστια κέρδη για όλους. και κανένα πρόβλημα, πίστεψε με, δεν βλέπω να υπάρχει μεταξύ τους έτσι ώστε ό ένας να λειτουργήσει ανταγωνιστικο-ελεγκτικά για τον άλλον. Πιστεύεις ότι στα αλήθεια η μία κοινοπραξία εταιρειών θα μηνύσει την άλλη γιατί δεν τηρεί τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές; φαίνεσαι για πολύ έξυπνο άτομο να πιστεύεις κάτι τέτοιο. Γνωρίζεις ότι εκκρεμμεί μήνυση του πρώην Δήμου Θίσβης για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής της ELPEDISON που ήδη λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2010 στη Θίσβη; Χάρηκα πάντως για την ανταλλαγή απόψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εν τω μεταξύ, στις 1/12/2010 επρόκειτο να εκδικαστεί η προσφυγή του δήμου Θίσβης, κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της συγκεκριμένης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής (elpedison). Η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 23/3/2011.
    http://thespiaka.blogspot.com/2010/12/elpedison-power.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. δείτε και εδώ:

    http://3.bp.blogspot.com/_6iBg2VRnnAI/SQj7YBdwZOI/AAAAAAAABgs/Z34bnm5q_jY/s1600-h/domokos_sentra.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν