Πρόγραμμα για την προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

| Ετικέτες , | Posted On Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Σας γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου» 2007 – 2013, εξέδωσε ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από τον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία και Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Η πρόσκληση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία τόσο για την Στερεά Ελλάδα , όσο και για τη Φωκίδα γιατί δίνει την δυνατότητα να ετοιμάσουμε τεχνικές μελέτες και να...
 ...πραγματοποιήσουμε έργα αποκατάστασης & ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων – Μνημείων και Διατηρητέων Οικισμών. Γνωρίζουμε όλοι τις μεγάλες ανάγκες για τέτοιες μελέτες και ανάλογα έργα στο Νομό (όπως για παράδειγμα σε Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών , Κάστρο Άμφισσας , Βυζαντινά Μνημεία).

Οι φορείς που εμπίπτουν στις κατηγορίες δυνητικών Δικαιούχων είναι:
ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
EΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ / ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να εμπίπτουν στην θεματική προτεραιότητα, κατηγορία πράξεων και οικονομική δραστηριότητα του Άξονα Προτεραιότητας 05 του Επιχειρησιακού «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου» 2007 – 2013.
Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στον ειδικό στόχο του Άξονα Προτεραιότητας ο οποίος είναι Ενίσχυση της πολιτιστικής ανάπτυξης, της διατήρησης και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, ανάδειξη του αειφορικού τουρισμού σε παράγοντες διαρκούς ανάπτυξης και ποιότητας ζωής, αναβάθμιση φυσικών και πολιτιστικών πόρων προς όφελος της τοπικής ευημερίας και της αειφόρου ανάπτυξης και αξιοποίηση «ευκαιριών» σε τομείς όπως ο εναλλακτικός τουρισμός και ο πολιτισμός.
Στο πλαίσιο της κατηγορίας πράξεων προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν οι ακόλουθες δράσεις:
Ολοκληρωμένα προγράμματα που αφορούν στην ανάδειξη και διατήρηση σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, παραδοσιακών κτιρίων και συνόλων, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής και επικοινωνιών και εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογικές μεθόδους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ . Η ενδεικτική κατανομή της συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα είναι 3.000.000 ευρώ.
Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2015. Η ολοκλήρωση των προτεινόμενων πράξεων θα πρέπει να συντελεστεί έως την ως άνω ημερομηνία.
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι δύνανται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους από την 06/12/2010.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση και την υποβολή των προτάσεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.stereaellada.gr.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Πρόγραμμα για την προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν