ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ..... Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

| Ετικέτες , , , | Posted On Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ο τίτλος δεν είναι καθόλου τυχαίος, ούτε παίζουμε με τις λέξεις ή τις έννοιες. Κάτι μοναδικό και πρωτοποριακό συνέβη στις δημοτικές εκλογές στον Καλλικράτειο δήμο Αλιάρτου του νομού Βοιωτίας, που δημιουργήθηκε με τη συνένωση των δήμων Αλιάρτου και Θεσπιών. 

Οι πολίτες των δήμων της Αλιάρτου και των Θεσπιών, για πρώτη φόρα στην ιστορία , είχαν με την ψήφο τους τη δύναμη της επιλογής του δημάρχου. Επέλεξαν δηλ. τον υποψήφιο δημ. σύμβουλο που ήθελαν για δήμαρχο. Πως έγινε αυτό;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.



Στις δημοτικές εκλογές του 2010 για τον νέο Καλλικράτειο δήμο Αλιάρτου  "κατέβηκαν" τρεις συνδυασμοί...


1.  Ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Αλιάρτου, Βίτση Αλέξανδρου(Νέα αυτοδιοίκηση-Ενότητα-Ανάπτυξη), με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βίτσης εκλέγεται δήμαρχος  τις δύο τελευταίες τετραετίες στο δήμο Αλιάρτου.

2. Ο συνδυασμός του Κλεφτογιάννη Ιωάννη με το χρίσμα του ΚΚΕ

3. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών , που δημιουργήθηκε με την συνένωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών δήμου Αλιάρτου και της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών δήμου Θεσπιών. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν είχε επικεφαλή στο ψηφοδέλτιο, οπότε από το πρωτοδικείο ορίστηκε ως επικεφαλής ο πρώτος αλφαβητικά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, που ήταν ο Χρήστος Αγγέλου.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Μόνο που υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, μια σημαντική λεπτομέρεια στο συνδυασμό της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Αλιάρτου, που ταράζει τα νερά ολόκληρης της εκλογικής διαδικασίας. Όλοι οι υποψήφιοι της ΑΚΠΑ αποφάσισαν ομόφωνα πως αν η ΑΚΠΑ κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο  ή συνεχίσει στο δεύτερο γύρο, τότε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου (που ειναι ο Χρήστος Αγγέλου), θα δηλώσει παραίτηση και υποψήφιος δήμαρχος, θα είναι ο υποψήφιος που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

Ας δούμε τώρα τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών



Για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι η ΑΚΠΑ δεν κατάφερε να "πιάσει" το 50+1 για 7 μόνον ψήφους κι έτσι οι δύο πρώτοι συνδυασμοί έρχονται αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου του 2010. 

Όμως εδώ συνέβη αυτό ακριβώς που είπαμε παραπάνω. Ο κύριος Χρήστος Αγγέλου δηλώνει παραίτηση και επικεφαλής του ψηφοδελτίου ανακηρύσσεται ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος δημ. σύμβουλος, που ήταν ο κύριος Γεώργιος Ντασιώτης .

Ας δούμε τώρα τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών που έφεραν την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Αλιάρτου στην πρώτη θέση με ποσοστό 58,48%.


Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Αλιάρτου και οι δημότες των δύο Καποδιστριακών δήμων, Αλιάρτου και Θεσπιών μας έδειξαν το δρόμο της απλής-καθαρής Δημοκρατίας.

Σχετικές Αναρτήσεις :



5 σχόλια:

  1. ΑΥΤΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ
    ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ
    ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΣ
    ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
    ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ
    ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ
    ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ
    ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ [ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ]
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΝΝΟΗΘΟΥΝ
    ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΝΟΗΤΑ.....
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!!!!
    ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!!!
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΕΜΕ ΑΡΧΙΚΑ,ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.....ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ......ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΚΡΥΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΚΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ......ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ......ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ...ΛΟΙΠΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. BARBALEKO,ΛΕΣ ΑΣΧΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. K.Barbalekο σου το αφιερώνω:ΔΕΝ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΗΤΤΑ,ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΩΡΩ ΟΤΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ ΣΑΝ ΜΩΡΟ:ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΞΥΠΝΑΓΑ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ
    ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ
    ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΚΟ
    ΑΝ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΟΥ ΣΕΒΟΜΑΙ
    ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΤΙΙΙΙΙΙΙ
    ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ....
    ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΑ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν